ПРАВО?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
fank0_
В началото бе словото

Мнение от fank0_ »

По мое мнение темите по история спокойно могат да се напишат и научат за 3-4 месеца 8)
The more I see of human beings
the more I like animals
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

3-4 месеца...и как ще да стане тази работа...ако материята е добре позната няма проблем, защото ученето става като вид преговор, но на човек, който има едва бегла представа за събитията да кажем от началото на Трета българска държава, пък и не само, е доста по-трудничко...греша ли или просто съм супер тъп и ограничен човек, имайки впредвид, че спадам към тази последната група хора? :oops:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
fank0_
В началото бе словото

Мнение от fank0_ »

Everyday_ , всеки, който ще кандидаства с история, е в някаква степен запознат с материала. На ден спокойно се пише по една тема - това прави около месец. После имаш по приблизително два дни (общо два месеца), за да научиш една тема и около месец за преговор. Излизат четири месеца и човек изобщо не се преуморява, може да си излиза насам-натам, да си ходи където му е кеф и прочие....
the more I like animals
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

да, имам някаква идея от матеиала, но всичките им подробности и т.н. също трябва да се знаят, има някои неща, които са и по-сложни в смисъл объркани...незнам на мен лично 3-4 месеца трудно могат да ми стигнат...както и да е, може да съм по-малумна от другите, не знам :roll:
Аватар
fank0_
В началото бе словото

Мнение от fank0_ »

Ти направи всичко, което зависи от тебе, останалото е въпрос на шанс :D

Относно това кой е умен и кой не - еми и аз не се вписвам в първата категория :D Миналата година за предварителния по история бях научил половината теми (от чист мързел), а за редовния не знаех само две или три (вече от чиста тъпотия). Еми, падна се една от тях :shock:

В момента си пропилявам една година, за да уча философия, а не право :twisted: На всичко отгоре ме скъсаха и на един изпит, за който няма поправка преди септември (тук вече напускам познатите измерения на малоумието), така че ще ми се наложи да кандидатствам наново. Това пък автоматично ми праща по дяволите отличната оценка по литература от миналата година, т.е. пак ще ходя на изпит по БЕЛ. Еми, май аз съм тъпият, а? :D

Учи си спокойно и не се притеснявай излишно. То ако е писано, ще стане. Ако пък не е, винаги ще искочи нещо в последния момент, което да обезсмисли всичките ти положени усилия. Идеята е все пак да има такива от твоя страна, за да можеш с чиста съвест да се надяваш на успех.

Късмет! :D
the more I like animals
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

е значи може да сме колеги тази година :wink: да се надяваме...а за услилията искрено се надявам всичко пожертвано през изминалата горе долу година и нещо да ми се възнагради :roll: успех и на теб тая година:)
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

fank0_, не че не съм съгласна. Ама по една тема на ден, когато си на училище и клатиш крачета, сладък. Когато обаче си я попрескочил тази сладка възраст...нощите са и дълги, и бели, и всякакви, само не и достатъчни. Пък и си е хубаво материята да отлежи.
При мен би следвало да е доста отлежала, ама не е. Още бера плодовете на знанието :wink: Лошо няма, нова КСК, нов късмет! И като за пръв път не правя селекция според личен вкус на темите. Май седнах и заучих....Ама отдавна, че да е солидно затвърдено.
А сега се хвърлям стремглаво към славната дата 3 март :wink: Чака да донапиша всички мили случки и евентуално да поспя.
Успех, не се ядосвай за пропиляната година. Това е вид тренинг.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
fank0_
В началото бе словото

Мнение от fank0_ »

Мерси everyday_, ще се оправим все някак си :D Само накрая да не излезе, че пак нас са ни оправили без да разберем :withstupid:

пикси, то и виното е по-хубаво като отлежи повечко, което не значи, че не можеш да си го пиеш и иначе :wink: А иначе за нощите си много права - тоя живот в стил инсомния определено започва да ми бърка в здравенцето :lol: Пък ползата за момента си е общо взето нулева...

Както каза преди някой и друг ден баща ми - в тоя живот с пари не можеш да си купиш само две неща - здраве и време :D
the more I like animals
НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

zdr

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

Е колеги и аз се присъединявам към вас.БЕЛ 5.50 История 5.63 Бал 28.26.Ще се видим на 3 октомври в ЮФ на Ректората :wink:
Последно промяна от НОМЕР ЕДНО на 06 Авг 2006, 07:23, променено общо 1 път.
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

fank0_ написа:По мое мнение темите по история спокойно могат да се напишат и научат за 3-4 месеца 8)
Еми честно казано, темите, които аз научих, ги научих за 2 седмици и после само преговарях. Точно толкова време ми трябваше яко четене вкъщи за да науча Средновековие и Възраждане за предварителния в Благоевград, а то да се падне Съединението, но нищо... Аз така или иначе нова история не научих и 1 тема и хич не съжалявам. Бъдещи кандидат-студенти, стискайте ми палци да триумфирам в понеделник, а аз стискам палци на вас да се преборите с темите! Не са кой знае какво, само един съвет от мен - не се зъбивайте да зубрите излишни имена и дати, учете с разбиране и ще стане. Успех ви догодина 8)
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

repi-s-lychec написа:
fank0_ написа:По мое мнение темите по история спокойно могат да се напишат и научат за 3-4 месеца 8)
Еми честно казано, темите, които аз научих, ги научих за 2 седмици и после само преговарях. Точно толкова време ми трябваше яко четене вкъщи за да науча Средновековие и Възраждане за предварителния в Благоевград, а то да се падне Съединението, но нищо... Аз така или иначе нова история не научих и 1 тема и хич не съжалявам. Бъдещи кандидат-студенти, стискайте ми палци да триумфирам в понеделник, а аз стискам палци на вас да се преборите с темите! Не са кой знае какво, само един съвет от мен - не се зъбивайте да зубрите излишни имена и дати, учете с разбиране и ще стане. Успех ви догодина 8)
Майййкооо как съм ги учил!!! Бях назубрил цялото название на Историята на Паисий-История славяноболгарская о болгарском народе,царяй,святих болгарския и о вся деяния и бития болгарская или нещо такова...гасииии :) кви са тия месеци бе колеги... от октомври до май.Сънувах една тема даже-Хем се пада просветата,хем аз пиша за турски сватби.Един ага (мамицата му чернокожа) иска да са жени за една българка ама зорлен,ала аз това в темата го пиша...виж литературата я ликвидирах за месец! :)
Аватар
EleiN
В началото бе словото

Мнение от EleiN »

И аз искам да уча право. Оценките ми са 4,88 по история и 6,00 по литература :D Балът ми е 27,51 и се надявам да не скочи толкова, че да не ми стигне :oops: Успех утре на всички :D
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

ще ти стигне...предполагам :roll: може да е на трето класиране, но ще ти стигне :wink: :D
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”