ще има ли промяна при кандидатстване през 2007/2008 година

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

zoxoxo
В началото бе словото

ще има ли промяна при кандидатстване през 2007/2008 година

Мнение от zoxoxo »

Интересува ме какви ще бъдат кандидатстудентските изпити догодина, чува се че ще въведат тестове. Някой има ли информация от "кухнята".
Последно промяна от zoxoxo на 06 Авг 2006, 17:18, променено общо 2 пъти.
Аватар
Regina
От дъжд на вятър

Мнение от Regina »

Зависи за какво специално се интересуваш.
Мога да ти кажа само за изпита по БЕЛ - сравняване на цитати.
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
zoxoxo
В началото бе словото

ПРОМЯНА ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ 2007/2008 ГОДИНА

Мнение от zoxoxo »

не става въпрос за тема или сравняване на цитати, а за изпит-тест в няколко област - литература, математика, химия и т.н.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Има шанс за радикални промени, но може би ще е от 2008/2009. :? Това е СУ, България - нищо не се знае :lol: :lol: :lol: Иначе за УНСС би трябвало да знаеш, че въвеждат единен тест за всички специалности (без Право). В Свищов май също ще въведат, а в ИУ(ВИНС) Варна ще го въведат вероятно не догодина, а подогодина. 8)
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
zoxoxo
В началото бе словото

Мнение от zoxoxo »

Аз се интересувам Яворе точно от правото. И как ще се влиза право в УНСС догодина. Впрочем аз ще кандидатствам чак след две години, но нали все пак отсега ще трябва да се подготвя.
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Oооооооооооооо... след две години..много рано си почнал/а :roll: Кой знае какво ще е догодина,пък камо ли след 2.А и си мисля,че ако отсега започнеш да учиш...1.ще изпозабравиш всичко, 2.ще ти е пълна каша и 3.може конспектите да са различни,ако въобще има теми..нищо не се знае.Да не забравяме и матурите ;)
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Единен изпит ще замени сегашните 5 кандидатстудентски конкурса на УНСС от 2007 г., обяви ректорът проф. Борислав Борисов. Решението е на академичния съвет. Вариантите са тест, подобен на SAT, или математика за всички. 11-член на работна група от университета ще излезе с конкретно предложение до април, каза още ректорът. С новия изпит няма да се влиза само за право, където ще останат изпитите литература и история.

Промяната се прави заради законовото изискване университетите да уеднаквят условията си за прием за българи и граждани на ЕС. Не можем да приемаме европейци с история, география или литература на България, обясни професорът.
Според мен право, архитектура, медицина винаги ще се кандидатства с изпити от особена трудност, защото това са традиционно желани специалности, приходите от частната подготовка за които са не малки. Поне аз така си го обяснявам :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
zoxoxo
В началото бе словото

Мнение от zoxoxo »

Много благодаря, Яворе, значи все пак ще започна с подготовката по БЕЛ и история,тъй като мисля, че две години са най-малко необходими за това.Вие какво мислите? И макар че не съм от София, би трябвало да започна да се подготвям именно при преподаватели от София.Какво ще кажете?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аз ти поправих мнението, писането с капслок по форуми се счита за крещене, а предполагам не искаш да ни викаш.:) А по въпроса ти - аз лично смятам,че нито две години,нито специално при хора от София е нужно да се подготвяш. Има достатъчно квалифицирани преподаватели и в другите градове на страната. А за двете години - наистина не се знае какъв ще е конспектът :roll: Пък и няма да научиш нещата по-добре, а ще се травмираш от по-рано. Но пък - както ти искаш, твой си е животът, а и нервите също. :wink:
Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

ra4e^f написа:Oооооооооооооо... след две години..много рано си почнал/а :roll: Кой знае какво ще е догодина,пък камо ли след 2.А и си мисля,че ако отсега започнеш да учиш...1.ще изпозабравиш всичко, 2.ще ти е пълна каша и 3.може конспектите да са различни,ако въобще има теми..нищо не се знае.Да не забравяме и матурите ;)
Добре прави според мене. Пълна каша ни беше на нас дето за 1 година го учихме. Той/тя ще има достатъчно време да си осмисли всичко и да си го научи. А не от бързане да зазубря наред без да знае за кво точно става въпрос
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Ще си говорим след 2 години;)
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Литературата е наистина добре да се започне сега, за да можеш да навлезеш дълбоко в материята, още когато я изучаваш в училище. Друго си е като учиш Ботев за пръв път да влезеш навътре в нещата.

Виж по история може би трябва да учиш датите или имената от сега и други неща, които можеш да научиш без да забравяш, но като цяло познанията тук са по-"мигновени" :D

Колкото до София... Балът за право не е космически висок, за да се влиза с "тайни" знаци, връзки или там каквото е. (Пък и приемат над 200 души) Един от активните потребители на форума е от Добрич и е ходил там на уроци по история. Изкарал е 6,00 (нали не съм в грешка) Това е достатъчно убедителен аргумент. :roll:
Отворете сърцата си ;)
zoxoxo
В началото бе словото

Мнение от zoxoxo »

и кой е този потребител от Добрич, мили Яворе. Подай ми информация, че за момичета както е тръгнало, балът може да стане и космически.
Благодаря.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

> http://forum.uni-sofia.bg/forum/profile ... e&u=102038 <

Надявам се да не те подведа с грешна информация :? :roll:
Отворете сърцата си ;)
Аватар
SilverIce
В началото бе словото

Мнение от SilverIce »

Догодина кандидатствам и се чудя кога ще изнесат някаква информация за кандидатстването 2007/2008? Кога почна да се появява нещичко за тазгодишните кандидатствания?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”