Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Катюша, Катюша...
всичко е много хубаво само,че не знам кво ще правим по Картография!!:(((
А относно темата просто ще дам прост пример.И аз и колежката Bagpipe сме Регонално развитие и политика, но баловете ни стигаха за "Великия" Туризъм (която всички смятат за по-добра)Въпрос на личен избор и желание.аз исках РРП , щото така ми харесва...
Катюша,весело изкарване на Боровец!:)))
Престижни са по-скоро длъжностите, които ще заемаме един ден, а не специалностите. Пък и какво точно е престиж? Що се отнася до образование - за мен лекарите са най-достойни за уважение
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" ~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
явор написа:Престижни са по-скоро длъжностите, които ще заемаме един ден, а не специалностите. Пък и какво точно е престиж? Що се отнася до образование - за мен лекарите са най-достойни за уважение
Престижно за българина е това,което звучи бомбастично...кажи му,че си учил в Швейцария,Франция,па дори и на курс в някое тамошно село да си бил-евала ти си човекът
Зависи за кои лекари точно става въпрос, но наистина като цяло заплащането е нищожно. Особено е срамота специалисти, които са учили 10 години, всеки ден треперят на операционната маса над сложни и животоспасяващи операции, задължени са 10 дена в месеца да са на разположение и по всяко време на денонощието да са длъжни да се отзовават на повиквания и за един час да бъдат заплащани със стонинки (буквално стотинки - 20 или 30, не знам последно колко ги направиха...), да отговарят за човешкия живот, да приемат чуждата болка за своя, да нямат време за децата си, защото работата им до такава степен заема живота им... Картинката изобщо не е розова... Повярвайте говоря така, защото съм много добре запозната... много добре зная какво е на майика ми да упражнява "най-достойната професия"... и все пак както беше казал някой: За някои достойнството е нищо, за други - ВСИЧКО!!!