Сесия на специалността ПРАВО

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

Сесия на специалността ПРАВО

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

Ако някой от вас знаят какви изпити ще се полагат по време на следването по Право в СУ да свиркат.Ще съм Ви благодарен.
law87
В началото бе словото

Мнение от law87 »

Колега, много си нетърпелив! Всяко нещо с времето си. А различни отрасли на правото - много..... Облигационно, вещно, семейно, трудово, наказателно, международно частно и какво ли не още право. А за начало- теория на държавата, теория на правото, римско право и нещо от този сорт.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

1 курс, 1 семестър - История на бълг. д-ва и право, Обща теория на държавата, обща икономическа теория, избираеми -политология и история на политическите и правни учения.
2 семестър - римско право; обща теория на правото; избираеми - философия на правото, организация на правозащитните институции.
law87
В началото бе словото

Мнение от law87 »

Благодаря за информацията. Първи курс ми се вижда нещо скучен,понеже предметите обхващат по-общи въпроси, но няма как. Ще учим! :)
law87
В началото бе словото

Мнение от law87 »

got, има ли добри учебници по тези предмети за първи курс или ще трябва редовно да се ходи на лекции? :lol:
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Бе тия началните звучат интересно...ПУ да не им е уроки!!! :lol:
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Има си учебници.Мен ако питаш няма смисъл да ходиш на лекции... :wink: Не казват нищо по-различно от това, което го има в учебниците, а те на тях си дътжат.Е, на Дачев ако ходиш на лекции няма да сбъркаш, поне мен ме кефиха и ходех с желание...
law87
В началото бе словото

Мнение от law87 »

got, а по какво преподава Дачев?
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

По обща теория на държавата и по политически и правни учения.
НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

law87 написа:Колега, много си нетърпелив! Всяко нещо с времето си. А различни отрасли на правото - много..... Облигационно, вещно, семейно, трудово, наказателно, международно частно и какво ли не още право. А за начало- теория на държавата, теория на правото, римско право и нещо от този сорт.
Мерси колега.Ще те черпя едно.
НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

got написа:1 курс, 1 семестър - История на бълг. д-ва и право, Обща теория на държавата, обща икономическа теория, избираеми -политология и история на политическите и правни учения.
2 семестър - римско право; обща теория на правото; избираеми - философия на правото, организация на правозащитните институции.
Колежке,хиляди благодарности за предоставените изпитните сесийки за 1 курс,а сега понеже виждам,че си в час на темичката около ПРАВОТО ако можеш би ли ми казала през следващите години на следването какви ще ни бъдат другите сесийки.Ако го направиш грешка няма да имаш.А и междудругото ще съм ти много благодарен ако ми кажеш преподават ли по-известни преподаватели(публични личности).И да знаеш,че имаш една голяма почерпка от мен и колегата ми law87 когато се видим в Ректората.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

2 курс е по-гадничко в сесийките... :twisted: В смисъл на мен ми е по-интересно от 1-ви, ама преподавателите ме гадят, честно...Сами ще се убедите.Най - колоритно е гражданското, преподава Русчев, за него няма да коментирам, има си специални теми из форума... :roll:Иначе какво се държи 1 семестър международно публично, международни отношения и избираеми сравнително конституционно, основни права начовека, избирателни с-ми и процедури и още нещо имаше, не помня...:)2 семестър - административно, конституционно и ГРАЖДАНСКО - на което хората се явяват Н -пъти, някои го влачат до 5 курс...Ама айде да не ви разстройвам... :?
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Като е станало въпрос...

Моля те, кажи нещо за потоците и групите :D Някакви препоръки?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ами какво да ти кажа - 2 потока са, 16 групи...Доста... :roll: Аз лично не смея да препоръчам, някои викат, че във 2-ри поток ще ти е по-лесно, но аз не знам колко е вярно, аз съм 1-ви и на нас някои преподаватели по-ми харесваха от тези на 2-ри...
НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

got написа:2 курс е по-гадничко в сесийките... :twisted: В смисъл на мен ми е по-интересно от 1-ви, ама преподавателите ме гадят, честно...Сами ще се убедите.Най - колоритно е гражданското, преподава Русчев, за него няма да коментирам, има си специални теми из форума... :roll:Иначе какво се държи 1 семестър международно публично, международни отношения и избираеми сравнително конституционно, основни права начовека, избирателни с-ми и процедури и още нещо имаше, не помня...:)2 семестър - административно, конституционно и ГРАЖДАНСКО - на което хората се явяват Н -пъти, някои го влачат до 5 курс...Ама айде да не ви разстройвам... :?
ЗЛАТНА СИ!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”