какво мислите за "Атака" - политика,малцинства (3
какво мислите за "Атака" - политика,малцинства (3
В тази връзка какво мислите за случващото се сега по изборите..и по- точно за АТАКА като противник на ЕС?
Опитвам се да си обесня за себе си, как е събрала толкова гласове ,при положение че съществува от няма и 2,3 години.
Иначе, не съм против ЕС...но опредлено още не сме готови, както беше дал цифри димо по-горе за да имаме изгода да се ползваме от субсидиите, които ни предлагат, трябва да спазваме изисквания, които са непосилни за преобладаващия дребен бизнес у нас...така че определено трябва първо да си преструктурираме държавата пък после да мислим за присъединяване.
Опитвам се да си обесня за себе си, как е събрала толкова гласове ,при положение че съществува от няма и 2,3 години.
Иначе, не съм против ЕС...но опредлено още не сме готови, както беше дал цифри димо по-горе за да имаме изгода да се ползваме от субсидиите, които ни предлагат, трябва да спазваме изисквания, които са непосилни за преобладаващия дребен бизнес у нас...така че определено трябва първо да си преструктурираме държавата пък после да мислим за присъединяване.
Експерт е човек, който утре ще знае, защо нещата, които е предвидил вчера, не са се случили днес.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Доброто представяне на изборите за АТАКА има няколко конкретни причини. Вотът за АТАКА е антивот, протестен вот срещу досегашната политика на всички партии.
1. В последно време зачестиха медийно огласени случаи на инциденти с участието на групи от цигани (роми не е правилно понятие в случая, защото клонът рома обхваща само част от циганите в България). Тези групи от цигани вилнеят и пребиват безнаказано. Сега си спомням няколко такива случая.
2. Открай време има тенденция циганите да са с официални или неофициални преференции по отношение на помощи, возене в градския транспорт и плащане на сметки за ток. Появява се въпросът - защо ние си плащаме, а циганите - не, и при това никой не им търси сметка.
3. В самия ден на изборите появилите се съобщения по медиите за незаконно гласуване и опити за такова с фалшиви удостоверения от страна на емигранти в Турция и на цели автобуси с цигани в различни градове на страната повлияха на вота, защото породиха за втори път протестен вот у избирателите. ДПС сами по себе си предизвикаха увеличаване на броя гласували за АТАКА.
4. Част от хората не намериха в нито една от останалите партии нещо, което да им хареса, и избраха АТАКА малко случайно, без да имат представа за цялата програма и идеите им.
1. В последно време зачестиха медийно огласени случаи на инциденти с участието на групи от цигани (роми не е правилно понятие в случая, защото клонът рома обхваща само част от циганите в България). Тези групи от цигани вилнеят и пребиват безнаказано. Сега си спомням няколко такива случая.
2. Открай време има тенденция циганите да са с официални или неофициални преференции по отношение на помощи, возене в градския транспорт и плащане на сметки за ток. Появява се въпросът - защо ние си плащаме, а циганите - не, и при това никой не им търси сметка.
3. В самия ден на изборите появилите се съобщения по медиите за незаконно гласуване и опити за такова с фалшиви удостоверения от страна на емигранти в Турция и на цели автобуси с цигани в различни градове на страната повлияха на вота, защото породиха за втори път протестен вот у избирателите. ДПС сами по себе си предизвикаха увеличаване на броя гласували за АТАКА.
4. Част от хората не намериха в нито една от останалите партии нещо, което да им хареса, и избраха АТАКА малко случайно, без да имат представа за цялата програма и идеите им.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Разделих я, ще поправя заглавието на кирилица от вкъщи, че тука е лудница в тая зала с кирилицата. Относно мнението ми за "Атака" - против тях съм. Вотът на хората за тях може би наистина е вот против циганите, но да не забравяме ,че в платформата почти точните думи са :" няма друга раса и друг език освен българските"...а в България малцинства освен ромите (макар че те не са малцинство, защото определението за малцинство не може да се приложи към тях) са и : евреи, арменци, помаци, турци. Моля, не ми се нахвърляйте за турците - имала съм контакти с тях, имала съм и приятели помаци, съученици евреи и арменци - по нищо не се различават от нас и не ми се иска да стават на "сапун" по призивите на психопата Сидеров.За нападенията и привилегиите на ромите съм съгласна, но това не е начинът да бъдат спрени - не е правилен начинът,който той е избрал. Поне психиката ми жена не го възприема.
Освен това "Атака" привлякоха вот с популистката си платформа относно АЕЦ,ЕС,НАТО и Ирак.Според мен Сидеров не предполагаше,че ще влезе, доказа го смешното му поведение на пресконференцията. Това не е поведение на зрял политик, а както вече казах - на психопат. Това е моето мнение.
Освен това "Атака" привлякоха вот с популистката си платформа относно АЕЦ,ЕС,НАТО и Ирак.Според мен Сидеров не предполагаше,че ще влезе, доказа го смешното му поведение на пресконференцията. Това не е поведение на зрял политик, а както вече казах - на психопат. Това е моето мнение.
според мен медиите пресилват нещата и някои партии много ги е яд че атака взеха толкова места в парламента.
фашизъм и национализъм са две различни неща. те ги изкараха по лоши от хитлер. може хората, които са гласували за тях да са всякакви, но не и фашисти. не мисля че вота им е против циганите като раса, а срещу паразитиращата прослойка от цигани в обществото. точно тези, които крадат, изнасилват, раждат по 15 деца и после плачат за помощи, не си плащат сметките и т.н.
и аз лично сам против такива хора - без значение дали са цигани, българи, негри, каквито ще да е, не заради расата им, а заради паразитния им начин на живот.
смятам че категоризирането като фашисти е обидно за гражданите, гласували за атака. не мисля че те са такива, а че на хората просто им е писнало от интеграции, затваряне на аец-и, престъпни приватизации и т.н. не че атака ще оправи нещата, но това е протестен вот. и е съвсем нормално чудя се на тези дето не очакваха атака да влезе в парламента. тези настроения съществуват в обществото отпреди и този вот е техен израз.
фашизъм и национализъм са две различни неща. те ги изкараха по лоши от хитлер. може хората, които са гласували за тях да са всякакви, но не и фашисти. не мисля че вота им е против циганите като раса, а срещу паразитиращата прослойка от цигани в обществото. точно тези, които крадат, изнасилват, раждат по 15 деца и после плачат за помощи, не си плащат сметките и т.н.
и аз лично сам против такива хора - без значение дали са цигани, българи, негри, каквито ще да е, не заради расата им, а заради паразитния им начин на живот.
смятам че категоризирането като фашисти е обидно за гражданите, гласували за атака. не мисля че те са такива, а че на хората просто им е писнало от интеграции, затваряне на аец-и, престъпни приватизации и т.н. не че атака ще оправи нещата, но това е протестен вот. и е съвсем нормално чудя се на тези дето не очакваха атака да влезе в парламента. тези настроения съществуват в обществото отпреди и този вот е техен израз.
аз отначало малко се стреснах, като чух че влизат в парламента. факт е, че нещо май им хлопа, но от друга страна една силна опозиция никога не е излишна! и макар да съм върл фен на ЕС, подобна антиевропейска партия може да бъде само полезна в дебатите около -членството ни, защото голяма част от негативното отношение на хората към интеграцията идва именно от прекаленото й захаросване по вестниците! свобода на словото, това е! а и Атака май е повече дим, отколкото огън:blob6:
- Trismegistos
- В началото бе словото
Да нямаш предвид, че циганите са повече от нас. Малцинство според теб какво е? Има различни видове малцинства.Crematory написа:...а в България малцинства освен ромите (макар че те не са малцинство, защото определението за малцинство не може да се приложи към тях) са и : евреи, арменци, помаци, турци.
Ignis occultus in...
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Обратна връзка:
Правилно! Всички сме равноправни пред закона.twiggy написа: не мисля че вота им е против циганите като раса, а срещу паразитиращата прослойка от цигани в обществото. точно тези, които крадат, изнасилват, раждат по 15 деца и после плачат за помощи, не си плащат сметките и т.н.
Crematory, и ти добре казваш, че не е това начинът за решаване на проблемите с малцинствата. Обаче проблемът е станал много сложен, преди някой да му обърне внимание, и сега сърбаме всички нечия попара.
- Otkrovena
- В началото бе словото
Peterdi, съгласна съм с теб. Вършат се твърде много несправедливости. Все някога щеше да се чуе гласът на народа. Лошото е, че става по този начин. Позициите на тези парламентаристи са твърде крайни. А крайностите не водят до нищо хубаво, защото се израждат. Че има омраза на етническа основа, това е ясно. Причини има и всеки може да изтъкне по няколко. Но сега подозирам, че отношенията между етносите ще се изострят още повече. Аз съм противник на това, но съм и против апатията. Трябва да се направи нещо, но не по този начин.
Някой от вас чел ли е "Фермата на животните" на Джордж Оруел или "1984"?
Някой от вас чел ли е "Фермата на животните" на Джордж Оруел или "1984"?
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
И аз съм чела 1984, "Фермата" не можах да я намеря.
Както и да е.
Определението за малцинство, което аз съм учила е нещо от типа на група хора в дадена държава, които се различават от гражданите и по етнос,език, култура, като тази членовете на тази група са признати от някоя държава,че корените им са от там. За това циганите не са в този смисъл малцинство - тях никоя държава не ги признава. Не знам дали са повече от нас, проблемът не е в това, проблемът е,че по-голямата част от тях са без образование, което пречи и на нас, и на тях.Както и да е. Пак ще ме нападнете
Както и да е.
Определението за малцинство, което аз съм учила е нещо от типа на група хора в дадена държава, които се различават от гражданите и по етнос,език, култура, като тази членовете на тази група са признати от някоя държава,че корените им са от там. За това циганите не са в този смисъл малцинство - тях никоя държава не ги признава. Не знам дали са повече от нас, проблемът не е в това, проблемът е,че по-голямата част от тях са без образование, което пречи и на нас, и на тях.Както и да е. Пак ще ме нападнете
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
съвсем в духа на темата
ВОЙНАТА Е МИР.
СВОБОДАТА - РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО СИЛА
(Джордж Оруел)
Не мислите ли
колкото и да ги коментираме народът ги избра,
така че това е България в момента
един голяяяяяяммммм БИГ БРАДЪР
ВОЙНАТА Е МИР.
СВОБОДАТА - РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО СИЛА
(Джордж Оруел)
Не мислите ли
колкото и да ги коментираме народът ги избра,
така че това е България в момента
един голяяяяяяммммм БИГ БРАДЪР
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"