Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
m_tz написа: знам, то това да отстъпваш и т.н. да се държиш на ниво също е част от "моята" култура и принципи...
ключовата дума е "компромис" - ако винаги и безусловно държим на принципите си просто с много малко хора ще можем да говорим нормално
така че спокойно - аз също съм поствал нон-стоп в началото, че да имам повече коментари и да имам някакъв по-различен статус във форума - някои си го признават, други не - но няма значение!
харесва ли ви моя аватар?хахахха:))на мен ми харесва да у4а езици и затва искам да вляза славянска.а и в днешно време който знае езици си е пьлен тарикат
Леле, мамооо...какви бъдещи колежки. Мария Дюлгерова, теб, примерно, ако те питат защо искаш да станеш журналист ( само хипотетично ), май ще си от тези, дето казват : "Ми, за да са гледам по телавизора". Кажи ми, че не говориш сериозно по този начин. Благодаря предварително.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
maria_diulgerova написа:ми не ..щото вие се карате за глупости.пък моя аватар сам си аз и като гледам колко злобно говорят някои,ми е интересно кво ша кажат за мен
човешката глупост и злоба нямат край и не говоря само за форума!
може би визираш себе си???Аз пък не разбирам защо мненията на хората трябва да се коментират и да се наричат "злобни"....всеки има право да харесва и говори каквото си иска, стига с изказванията си да не засяга останалите.Така че човешката злоба и глупост трябва да се разглеждат от различни аспекти....
Да се намеся по темата Езиците в спец. са пет: сърбо-хърватски, полски, чешки, украински и словашки, като последните два се редуват. Една година е едният, друга - другият.. Така, че човек може да избира между 4, но е мн. важно с какъв бал е влязъл.
Специалността на мен лично ми харесва и има перспектива. Почти всички журналисти и редактори са завъшили бг или слав. филология. Научаваш руски и още поне един ( ако втория го претупаш или нещо се обърка) славянски език, което си е богатство... А и кой днес не знае английски на работно ниво. Аз съм завършила немска гимназия и.. добре ми идват славянските езици )
На мен лично до сега ми се отдадоха доста възможности за добре платена работа. Например в една балканска тв.
Хм.. определено съм за славянските и българската филология
Aida написа:може би визираш себе си???Аз пък не разбирам защо мненията на хората трябва да се коментират и да се наричат "злобни"....всеки има право да харесва и говори каквото си иска, стига с изказванията си да не засяга останалите.Така че човешката злоба и глупост трябва да се разглеждат от различни аспекти....
искушен съм да отговоря на този слабоумен коментар (съжалявам за израза, но го мисля сериозно)
не визирам никого конкретно, не знам къде видяхте някъде да съм отправил обвинения в глупост или злобност... констатирах своите впечатления от интернет писанията, които са от глупави по-глупави и от злобни по-злобни... с тази си констатация не съм подлагал на съмнение правото на избор да се харесва или говори... и накрая много ми е интересно от какви аспекти "трябва" да се разглеждат споменатите злоба и глупост?
а в контекста на темата всичките ни коментари са глупост, защото не говорят по същество... баста!
Здравейте!Преди всичко,много се радвам,че има такава тема и поздравявам приетите в тази чудесна специалност,която много хора са склонни да подценяват!Кандидатствах с история,английски език и сърбо-хърватски език и тъй като родителите ми вложиха доста средства в подготовката ми по първите два предмета,реших да напиша специалностите,за които те са приемни по-напред.Като резултат от това съм приета Английска филология и донякъде се радвам,тъй като обичам английския и ще се занимавам с него с удоволствие.Истинската ми страст обаче е сърбо-хърватският,който имах възможност да науча сама,с което се гордея,защотот противно на всеобщотото схващане,това е един доста труден и различен от родния ни език.На изпита по сърбо-хърватски за съжаление бяхме само 4 човека,тъй като е доста сериозен,но се надявам в средите на славянските филолози този език да намери още привърженици.Искам да кажа на всички,приети да учат славянска филология,които не са доволни от това стечение на обстоятелствата,че не бива да съжаляват и ако попаднат в профила сърбо-хърватски език,ще имат възможността да се запознаят с един много красив и богат език и култура,към която ако подходят без излишни предразсъдъци,със сигурност ще ги впечатли.По отношение на реализацията ще споделя моето мнение,че независимо от избраната специалност и това за колко 'перспективна' се смята тя,най-важният фактор към успешното ви реализиране в дадената област,е това да сте добър специалист,а такъв може да стане само някой,който учи с удоволствие.Желая успех на всички и се надявам след като проуча възможностите за втора специалност да се виждаме с някои от вас на лекциите по сърбо-хърватски език,където ще мога да доусъвършенствам знанията си и да споделя опита си с вас!
Приета съм, след толкова треперене и нерви,
Славянска филология, доволна съм много, но
може ли някой да ми каже как ще се проведе
класирането за езиците по профили, утре при
записването ли ще подредя моите желания и
в канцеларията на ФСФ ли ще стане това...