РЕАЛИЗАЦИЯ СЛЕД ВИСШЕТО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
iiccoo
РЕАЛИЗАЦИЯ СЛЕД ВИСШЕТО
..................:::::::::::alhimikat:::::::::.....................
Мисля , че ще се заформи хубава дискусия около темата реализация след висше (ако няма те нещо против разбира се - ако имате я махам)
Аз сега ще кандидатствам с история.Вчера обсъждахме с един приятел точно такава тема.И бяхме на едно мнение , че ако ни приемат История , История и география , Археология едва ли ще се запишем.Просто не виждам някаква реализация.Аз учител няма да стана никога, а археологията няма за какво да я коментирам.Просто не ми се пропиляват 4 години ей така за едното висше.Все пак целта не е да кажа че имам висше , а да мога да се реализирам някъде на добра работа.
Мисля , че ще се заформи хубава дискусия около темата реализация след висше (ако няма те нещо против разбира се - ако имате я махам)
Аз сега ще кандидатствам с история.Вчера обсъждахме с един приятел точно такава тема.И бяхме на едно мнение , че ако ни приемат История , История и география , Археология едва ли ще се запишем.Просто не виждам някаква реализация.Аз учител няма да стана никога, а археологията няма за какво да я коментирам.Просто не ми се пропиляват 4 години ей така за едното висше.Все пак целта не е да кажа че имам висше , а да мога да се реализирам някъде на добра работа.
то имаш ли гаранция ,че ще имаш реализация в днешно време,каквото и да учиш?
според мен всичко опира до това колко си добър.Няма такава работа,от която по принцип се печелят много пари!а история и археология се учат С ЖЕЛАНИЕ ,иначе няма никакъв смисъл,ако ще ти е за едната заплата...но всеки има правото на мнение и си прави избора...
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
..................:::::::::::alhimikat:::::::::.....................
виж сега Icoo
с история не се става само учител приятелю
голяма част от интелигенцията ни е с подобни специалности
аз например не влизам да уча за реализация непременно, а
за да получа широк спектър от знания , с които да съм конкурентоспособен на стремглаво развиващия се свят
а такива знания не се получават като барман или продавач на закуски (какъвто бях)
ето защо ако те приемат не се отказвай в случай че нямаш някакъв бизнес (в което се съмнявам)
така ще се изградиш като интелигентна личност най-вече
това беше съвет от мен
има още какво да се напише но нямам време..................
виж сега Icoo
с история не се става само учител приятелю
голяма част от интелигенцията ни е с подобни специалности
аз например не влизам да уча за реализация непременно, а
за да получа широк спектър от знания , с които да съм конкурентоспособен на стремглаво развиващия се свят
а такива знания не се получават като барман или продавач на закуски (какъвто бях)
ето защо ако те приемат не се отказвай в случай че нямаш някакъв бизнес (в което се съмнявам)
така ще се изградиш като интелигентна личност най-вече
това беше съвет от мен
има още какво да се напише но нямам време..................
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
-
iiccoo
реализация може и да има, може и да няма.все пак и конкуренцията е жестока, много хора се борят за едно място например.но всичко си зависи от специалността и от самия човек.например според мен за каква реализация може да говорим за мързел и това да чакаш всичко на готово, въпреки че има и много такива случай.
Както другите казаха, не зависимо какво те приемат е най-добре човек да се запише, от начало може да гледа по един начин после да си промени мнението.А пък и винаги щом човек има желание може да запише желаната специалност и като второ.
Както другите казаха, не зависимо какво те приемат е най-добре човек да се запише, от начало може да гледа по един начин после да си промени мнението.А пък и винаги щом човек има желание може да запише желаната специалност и като второ.
-
iiccoo
Просто искам да ви кажа , че висшето мен не ме храни.Ако вляза да уча ей така за обща култура в някаква забутана специалност ще си остана гладен и културен.Замислете се трезво дали си заслужава да загубиш 4 години да учиш нещо което няма да ти помага за бъдещата ти реализация вместо да използваш 4-те години за събиране на практически умения за това с каквото искаш да се занимаваш и евентуално капитал ако ти е нужен за начинанието.
Теоритично с всяка специалност може да се намери работа(нали все пак е висше,както биха казали някои),но за съжаление ситуацията в милата ни родина е такава,че реално според мен възможността с някои специалности е много малка.не искам да наптрапвам мнението си,но съм съгласна с Ицо че със специланости като история,география и т.н. освен в учитеслването друга алтернатива няма...макар че ако прочетете написаното в справочника ще излезе,че навсякъде метат за вишисти,което не е така...много по-добре е ако си ориентаиран какво искаш да излезе от теб да преследваш целите си с цената на всичко,а не просто "да влезеш" какво да е,да изкараш 5 години и после да си зададеш въпроса за какво всъщност беше всичко...
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
хора вие само заради бъдещата си работа ли завършвате висше
(каквото и да било)
по тази логика значи сте насила 5 години за да си намерите после работа - в този случай наистина по добре работите от сега както казва Ицоо
Agileh
освен учител с история и география се става политик най малкото и куп други неща. Най-вече получаваш много добро образование, както казаха по горе
по тази логика значи сте насила 5 години за да си намерите после работа - в този случай наистина по добре работите от сега както казва Ицоо
Agileh
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
-
iiccoo
Както казах вече трябва да се яде нещо.Няма как да не мисля за работа.Не съм се родил в семейство с мезонет две вили джип кола и баща със заплата по-висока от на Първанката.Просто и неизбежно е да мисля за това.То е ясно че все някак ще се избута , но искам да науча нещо и после да го приложа и да съм по-спокоен и стабилен финансово.А по време на обучението се предполага че ще мизерствам 4-5 години щото не знам каква работа мога да си намеря ако съм редовно.Ако вляза живот и здраве ще му мислим.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
хохо, с история се става президент, дечица
Ей го Първанов...или съпруга на президент - жена му
Иначе аз честно казано не знам за какво уча...Мислех,че ще ме научат на нещо, но се оказа съвсем не така.Общо-взето съм разочарована от Уни и уча само заради родителите си и въпросната диплома,която не знам дали въобще ще взема, защото ще ми се стопи скоро търпението... От сега работя( макар че уча редовно), защото макар родителите ми да могат да ме издържат, искам да съм независима поне до някаква степен. 
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
1. и аз това казвам на младежтаCrematory написа: 1. хохо, с история се става президент, дечицаЕй го Първанов...
2. Иначе аз честно казано не знам за какво уча... Мислех,че ще ме научат на нещо, и уча само заради родителите си и въпросната диплома
3. От сега работя( макар че уча редовно), защото макар родителите ми да могат да ме издържат, искам да съм независима поне до някаква степен.
2.щом казваш (от опит) значи трябва да се замислим
3. работа - така е не може да се студентства без нея