Немска филология

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Немска филология

Мнение от Circle Line »

Здравейте! Пуснах тази тема просто за да разбера какво е мнението ви за специалността немска филология в СУ, която най-вероятно ще следвам. Изпита по немски няма какво вече да го коментираме, моля пишете, ако мислите , че ще следвате немска филология, би ми било приятно да разменим малко информация по тази тема. :) :) :wink:
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Ми...аз май ще съм немска филология. За там ми стига балът 100000% .Обаче се надявам да ми стигне и за археология (държах и история), която ми е пътрво желание.
А иначе за немската филология...аз лично не съм привърженичка на филологиите като цяло. Първата година е хубаво - учиш езика, усъвършенстваш го и т.н., обаче после като се почне тая литература...не е за мен. Аз си искам историята:))
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Аз също не искам да се занимавам с немска литература, но просто ми прави удоволствие да изучавам този език и някак си ще трябва да се справя с литературата. :wink:
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

еми добре де, има и друг начин- след първата година се местите или пак държите пустия изпит по немски и си отивате в желаната специалност. Аз тоя вариант все още го обмислям. :roll:
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Аз не съм казал, че ще съм разочарован, ако ме приемат немска филология, така че може и да не се преместя догодина в някоя от екзотичните. Всичко зависи от това, дали ще ми допадне методът на обучение в тази специалност. Иначе имам голямо желание да се занимавам на академично ниво с немски език. :wink: :wink:
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

И аз обмислям варианта с прехвърлянето. Всъщност ако запиша немска филология, ще направя всичко възможно другата година да се прехвърля археология.
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Не вярвам да ти е трудно да се прехвърлиш догодина в археология. Аз лично бих се прехвърлил японистика или скандинавистика, но след като ги завърша, искам да си направя и задължително магистратура по немска филологоя, така че при всички положения с немски език ще се занимавам. :wink: :wink:
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Ами тогава давай смело с немската филология. Дори да се прехвърлиш, първата година определено ще ти е от полза:)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

galkataa написа:Аз лично уча английска филология, но съквартирантката ми с която живях 2 години учи немска. Вече ще бъде 4ти курс и съм с много добри впечатления от специалността и работата на различните преподаватели....не е лесно доколкото съм забелязала(все пак няма лесна филология), но за човек, който има истинско желание да се занимава в дълбочина с този език ще изкара едни пълноценни 4 години...гаранция!!!!:)))
Благодаря ти за този обнадеждаващ отговор, защото досега съм чувал какви ли не мнения за това , дали си струва да се следва немска филология или не. Все пак на човек, който е вътре в нещата, може да му се има голямо доверие, така че аз ще ти засвидетелствам такова. :wink: :wink: :wink:
Аватар
Мая
В началото бе словото

Мнение от Мая »

ненененененнеею
учих го тоя ужас една година
преподавателите не са сериозни - постоянно някой го нямаше,постоянно някой искаше да си местим лекцията за по-рано или по-късно; друго - трябваше по повечето предмети да имаме по 2 текущи оценки,които така и не можаха през целия семестър да ни ги напишат и затова накрая настана страхотен ужас и лудо учене
курсовата ни ръководителка води граматиката и баш тя проверява контролно (тип тест) за 2 седмици и баш нейните контролни ги правихме по време на сесията! не можа да се вмести в семестъра,а освен това закъсняваше постоянно с по 30 минути!
имам още много,много критика и впечатления първа ръка,но съм изморена и ще ги спестя
да,и аз обичам немския и да,и аз си мислех ,че ще ми еи нтересно,но бях жестоко разочарована
съветвам ви да бягате от тая филология и съжалявам акосъм засегнала някой
Изображение
Аватар
Neznaiko
В началото бе словото

Мнение от Neznaiko »

някой има ли представа за специалността немска фиология, колко места са били заети за миналата година т е дали е имало незаети,ако въобще е възможно това
bahama`mama
В началото бе словото

Мнение от bahama`mama »

emi da ti kaja svobodni mesta ne ostavat!malko e smeshno,svobodni biha ostanali za pedagogika naprimer...pisala sym nemska na 2-ro mqsto,no uvi mn me otrqzoha na nesmkiq i bala mi e 23.58.....palq sveshti,bobove hvyrlqm hahha,abe s dr dumi nadqvam se i stiskam palci,ama nz....min godini s 25 bal.....dano da se zapishat vc unss ili umnite da vlqzat dr spec...
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

тая година има небивало високи резултати по немски. Вероятно немската ф. ще е със страхотен бал. Но пък има и повече места. Малко остана до 6-ти!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”