АНГЛИЙСКИ ЕЗИК!!!
Модератор: Boromir
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Веднъж един руски мужик проговорил латински. но там нещата си имат логично обяснение-алкохола върши чудеса!
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
-
Ragnarock
- В началото бе словото
Oт позицията на човек, който 8 години се е занимавал с езика и е видял страшно много псевдо разбирачи мога да кажа следното:
1. Без да си скъсаш четирибуквието от работа не можеш да научиш достатъчно добре т.нар. Queen's English
2. Целенасочената подготовка е задължителна за всеки изпит, който човек полага
3. Ако наистина си толкова велик велик филолог за колкото се мислиш резултатите говорят сами за себе си и няма нужда да се изтъкваш или жалваш пред целия свят
1. Без да си скъсаш четирибуквието от работа не можеш да научиш достатъчно добре т.нар. Queen's English
3. Ако наистина си толкова велик велик филолог за колкото се мислиш резултатите говорят сами за себе си и няма нужда да се изтъкваш или жалваш пред целия свят
- que3n0fdrama
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ха злобаintoxika написа:Лелееее, злобаааааааааааааааа!! А се едно това да можеш да напишеш есе и да можеш да отговориш на ВЕЛИКИЯ reading означава, че знаеш езика!! И откъде знаеш дали е говорил на SLANG, може да е движил само с някакви благородници -ц ц ц- много зле. А и тоя CLOZE тест мога да ти кажа, че най-бързо и правилно би се справил човек, който е живял в англоговоряща страна.que3n0fdrama написа:Ах тия "живях в Англия 2 години, а имам 2, всичко е нагласено" са ми любимци. Това, че две години си говорил на сленг изобщо не означава, че знаеш граматиката или как се пише есе. Има хора които живеят по 40 години тук и пак пишат "машинопистка" и "убиждам се". Къде си тръгнал ти с 2 години в чужда страна...![]()
А за тези, които са живяли тук 40години и имат пропуски в езикова култура... ами да, има и американци и англичани, които не знаят как се произнася "idiosyncrasy" например....![]()
А intoxika, на теб мога да кажа - нито си първата, която не е погледнала тестовете, нито ще си последната. И със сигурност не е нещо с което чак толкова много да се гордееш, защото някои биха го изтълкували като най-обикновен мързел
P.S. Ragnarock, толкова добре и аз не можех да и го кажа

- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Аз лично започнах да се готвя 1 месец преди изпита и учителката ми даде да изрешавам всички книжки на СУ, че и някои на Великотърновския, за 10 урока съм решила 70 теста сигурно, яко учене беше. Искам да кажа, че е важно да имаш тренинг със съответните книжки, все пак изпитът е по-специфичен - не е като в Югозападния. А и като се решават тестовете, човек си свиква на темпото и е подготвен да може да се справи за определеното време. На всеки урок носех на учителката по две решени книжки и проверявахме заедно, а тя ми изваждаше граматични правила, синоними и т.н., които ме затрудняваха и грешах, което се оказа много важно, особено за cloze test-а, който ми е слабата страна. Така че подготовката по съответните помагала е много важна. Ако не се бях готвила така, щях да изкарам поне една единица по-малко.
Това е най-смисленото мнение в цялата тема за изпита по Английски език.Ragnarock написа:Oт позицията на човек, който 8 години се е занимавал с езика и е видял страшно много псевдо разбирачи мога да кажа следното:
Другото са смешни работи и много оплаквания + нерви.
Бъдете здрави!
The empires of the future are the empires of the mind.
- Atlantis
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ragnarock, сигурно ти омръзна да те цитират, ама си прав от всякъде.Ragnarock написа:Oт позицията на човек, който 8 години се е занимавал с езика и е видял страшно много псевдо разбирачи мога да кажа следното:
Само ми се иска да добавя, че на изпита се оценява кой какво знае, а не кой къде е живял! На окйто не му харесва, да си държи отново всички английски/американски изпити и да си кандидаства с тях

хахахах....не ми говори за мързел и не ме съди, защото не си никоя да го правиш. Ако ме познаваше поне малко-тогава щях дори да ти обясня как стоят нещата при мен. Нито си наясно със случая ми, нито нищо. А и кой какъв сертификат има също не е твоя работа, little miss know-it-all.que3n0fdrama написа:Ха злобаintoxika написа:Лелееее, злобаааааааааааааааа!! А се едно това да можеш да напишеш есе и да можеш да отговориш на ВЕЛИКИЯ reading означава, че знаеш езика!! И откъде знаеш дали е говорил на SLANG, може да е движил само с някакви благородници -ц ц ц- много зле. А и тоя CLOZE тест мога да ти кажа, че най-бързо и правилно би се справил човек, който е живял в англоговоряща страна.que3n0fdrama написа:Ах тия "живях в Англия 2 години, а имам 2, всичко е нагласено" са ми любимци. Това, че две години си говорил на сленг изобщо не означава, че знаеш граматиката или как се пише есе. Има хора които живеят по 40 години тук и пак пишат "машинопистка" и "убиждам се". Къде си тръгнал ти с 2 години в чужда страна...![]()
А за тези, които са живяли тук 40години и имат пропуски в езикова култура... ами да, има и американци и англичани, които не знаят как се произнася "idiosyncrasy" например....![]()
Мнее, просто раздразнение, че поредния първи секретар на кралицата, и притежаващ сертификат за това, че може да и подаде чая само с една ръка, е недоволен от постижението си. На такива мога да им кажа само /и то за кой ли път/ - изпита е разработван специално за българи, и за грешките които ние правим, така че не е толкова немислимо да не сте се справили. Все пак иначе целия отдел американистика и англицистика биха се изпокарали на чий племенник да дадат точно вашата невероятна работа
![]()
А intoxika, на теб мога да кажа - нито си първата, която не е погледнала тестовете, нито ще си последната. И със сигурност не е нещо с което чак толкова много да се гордееш, защото някои биха го изтълкували като най-обикновен мързел![]()
![]()
![]()
- que3n0fdrama
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не смятате ли, че темата доста се "Прецака", хайде стига сме злобяли един срещу друг - който изкарал добра оценка - чудесно, да си стяга багажа за София /освен ако не си е софиянец/, който не - случва се и то дори на супер-знаещите. Много е тъпо да се коментират и осъждат хора, които нито познавате, нито имате представа какво искат и как го искат...
А за живеенето в англоговоряща страна.../е, искаше ми се да не вземам отношение, но.../ това ти дава най-важното. Не мога да разбера защо всички тук се нахвърлихте на човека, на който и без това сигурно му е адски кофти. Той има повече от всички вас, контакта с културата, с езика, с живота, с хората, с въздуха и то Straight from horse`s mouth - и това ще му е за цял живот независимо дали ще завърши английска филология в СУ или технология на дървообработването в Шумен. А вие, вие ще получите всичко от купчини с хартия и някой сдухан даскал, а ако посетите англоговоряща държава - то ще е за 1-2 дни и нямя да усетите нищо - защото ще сте просто туристи. Туристите не усещат странатар повярвайте ми, те имат само забележителности и някой друг разговор на съответния език в някой РИВ. Не се сърдете, аз съм с най-добри чувства, просто това е истината...
И "евала" на всички, който здраво са учили, това му е майката
А за живеенето в англоговоряща страна.../е, искаше ми се да не вземам отношение, но.../ това ти дава най-важното. Не мога да разбера защо всички тук се нахвърлихте на човека, на който и без това сигурно му е адски кофти. Той има повече от всички вас, контакта с културата, с езика, с живота, с хората, с въздуха и то Straight from horse`s mouth - и това ще му е за цял живот независимо дали ще завърши английска филология в СУ или технология на дървообработването в Шумен. А вие, вие ще получите всичко от купчини с хартия и някой сдухан даскал, а ако посетите англоговоряща държава - то ще е за 1-2 дни и нямя да усетите нищо - защото ще сте просто туристи. Туристите не усещат странатар повярвайте ми, те имат само забележителности и някой друг разговор на съответния език в някой РИВ. Не се сърдете, аз съм с най-добри чувства, просто това е истината...
хахьх, нали това се опитах да прокарам като идея.Toyo написа: А за живеенето в англоговоряща страна.../е, искаше ми се да не вземам отношение, но.../ това ти дава най-важното. Не мога да разбера защо всички тук се нахвърлихте на човека, на който и без това сигурно му е адски кофти. Той има повече от всички вас, контакта с културата, с езика, с живота, с хората, с въздуха и то Straight from horse`s mouth - и това ще му е за цял живот независимо дали ще завърши английска филология в СУ или технология на дървообработването в Шумен. А вие, вие ще получите всичко от купчини с хартия и някой сдухан даскал, а ако посетите англоговоряща държава - то ще е за 1-2 дни и нямя да усетите нищо - защото ще сте просто туристи. Туристите не усещат странатар повярвайте ми, те имат само забележителности и някой друг разговор на съответния език в някой РИВ. Не се сърдете, аз съм с най-добри чувства, просто това е истината...