Моля, споделете как учите! -сеси,тактит (27.06.2005)

Архив на всички останали категории.
Аватар
Otkrovena
В началото бе словото

Мнение от Otkrovena »

Тъй като уча задочно съм си изградила навика да чета всеки ден. Но ми се е случвало да се подготвям за изпит и в рамките на 3-4 дни. Кошмарно е. Четене по цял ден и много нерви. :( Ще ти кажа как се готвя аз. Прочитам си лекциите и учебниците и преди изпита прехвърлям всичко от горе от горе. Ако можеш, чети всеки ден по малко. Иначе лично аз много от нещата запомням на лекциите и затова ми е по-лесно. Това е. Успех! :thumbleft:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз пък съм от тия които учат по цял ден и хич не ме е срам да си го призная :) Само през сесията уча; колкото там дни имаме преди изпит- почвам още от първия ден и така....от 9 до 24ч. горе-долу :downtown: И задължително последния ден си оставям за преговор- иначе имам чувството, че всичко ще ми се изпари от главата...Според мен цаката е да си ходил на лекции, понеже там се обясняват тънкостите на материала, които не винаги можеш да схванеш само четейки. И също да си разпределиш въпросите по дни и да приключваш всеки ден "на чисто". Трябва си воля малко....ама резултатите са добри :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
iiccoo

Мнение от iiccoo »

Million написа:Всеки човек запомня максимално поразличен начин, някой като го четат на глас, други само като гледат това , което трябва да запомнят, други като си водят записки, индивидуално е...
Аз много запомням нещата визуално.Като чета нащо и като го понауча имам визуална представа къде се намира текста и какво следва след него.Все едно го имам пред себе си.За това ако науча нещо от едно място и после го чета от друго се обърквам , защото съм запомнил нещата по друг начин.
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol: прави сте всички,обаче трябва системност и хъс,да учиш с удоволствие,така е според мен,иначе изкукваш на мига :shock: :shock: :shock: пак и зависи какво точно учиш...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

guenter написа:т а никът ми се чете гюнтер, Crematory :lol:
:lol:
ъъъ, немският не ми е в кръвта.Радвай се,че не съм ти казала Гентер, с ударение на второто е :lol: А иначе система за запомняне... знам ли...преписвам ги...не целите, уж някакви планове. Това като не ме мързи много, де :roll:
Аватар
guenter
В началото бе словото

Мнение от guenter »

по повод на визуалното запомняне, на мен ми изигра страшна шега:изпит по икономика-кошмар! подчинявайки се на великия си мързел, уча 4 дни предварително, при положение че имахме 2 седмици :cussing: КОШМАР! на самия изпит ми се пада въпрос,които даже го преговарях,НО...спомних къде е точно в лекциите ми, какво има под него и над него като текст, какви драсканици по листа, но КАКВО ПИШЕШЕ по проклетата тема - не! да плача ли , да се смея ли? :mumum: :mrgreen:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

:lol: И аз днес така...И се отказах :wink: :roll:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

аз ходя редовно на лекции но уча само по време на сесия. ставам сутринта и чета през деня докъм следобяд. след това излиам малко да се разведря. разделям конспекта на дни като гледам да остане един ден за всеки случай :) и така... за съжаление така слагат изпитите, че имаме много малко време за всеки 2-3-4 дни за изпит не е сериозно, но какво да се правил

относно запомнянето - аз най-лесно запомням картинки,схеми,анимации... представям си визуално нещата :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ооо, абсурдно е да разделям конспекта...Това значи,че никога няма да стигна до последните въпроси :lol: Чета си всичко наведнъж по няколко пъти. Освен ако не е като тези два учебника по педагогика по 1000 страници :shock:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

е затова се оставят по 2 дни ина4е то е ясно че все не стига времето квото и да правиш :(
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Не знам, при моята специалност ми стигат 4-5 дни за един изпит, ако уча повече време, ми се объркват нещата - претоварването хич не е за предпочитане.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Polliwog
От дъжд на вятър

Мнение от Polliwog »

Я и аз да се включа:) явно при повечето студенти проблема с волята за учене преди изпит е хроничен..че то и при мен така. Може една седмица да имам но първите дни максимално ще се занимавам с всичко друго , само и само да не седна да чета. Затова по време на сесия цялата къща блести всичко е оправено..изведнъж пред алтернативата да се учи, започваш да правиш неща, които и не си предполагал. Иначе друга хитринка ми е да си вадя само основните понятия към всеки въпрос на лисче ( не разбирам колегите които само четат) , някак си се запомня като го напишеш, а и после за 2 секунди си припомняш кое къде е. И така, но то при всеки си е идивидуално, всеки се справя както може :lol:
Експерт е човек, който утре ще знае, защо нещата, които е предвидил вчера, не са се случили днес.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Polliwog написа:Затова по време на сесия цялата къща блести всичко е оправено..
Именно...миналата сесия се бях научила да готвя :lol: :lol: Да не говорим,че всеки ден бършех прах и подреждах, а хич не обичам да ми е подредено :D
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Аз не пипвам през семестъра. Когато дойде сесията отивам в ректората и кисна на някоя пейка с часове, учейки. Просто вкъщи не мога да се концентрирам. Отивам 2-3 часа преди изпит (как ме гледат дядовците от охраната в 6:30 като вляза с папка в едната ръка и торбичка кренвирши в другата...) и тогава научавам 90% от материала, ако съм чел преди това, дори и да не съм запомнял.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

В тоалетната. На спокойствие. :)
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Публикувай отговор

Обратно към “Други”