Сталин-Хитлер?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Док Холидей
В началото бе словото

Мнение от Док Холидей »

Хубаво.
Ако някой се интересува основно от информация за Германия в периода 1933-1945 статии на български било то превод или авторски и биографии на личности - военни политици и т.н.

Третият райх и Втората световна война
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Tripio написа:съветските войници, попаднали в плен, се третирали като предатели. така че за един войник от съветската армия било много по-приемливо да загине, отколкото да го пленят. оттам главно идва и прословутото му безстрашие. те и по принцип са си големи фанатици.. и са си го обичали Сталин :shock: за тва говори и бойният им девиз - "За родину! За Сталина!"
Пълни глупости! :) Обикновенният съветски войник не е знаел,че ще бъде третиран като враг,ако бъде взет в плен.Това е въведено като нормативно уредба едва след войната,когато става масовото завръщане на военнопленници.Този девиз е и боен вик,но обикновенният войник не е викал това!Руският боен вик си е Ура,а За Сталина са викали политкомисарите.Сталин е бандит съсипал Русия и няма да му ставам защитник,НО не ги наричай фанатици.Фанатик ли трябва да си,за да си спасиш страната ?
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Europa написа:Без отварянето на западния фронт,победата на Сталин би била съмнителна.Ако Сталин не беше победил на нашата държава щяха да бъдат спестени 50 години безвремие.
Когато се открива крааайно мизерният втори фронт Червената армия вече е освободила цялата територия на СССР и е започнала на-мощното настърпление,което някога е правено.Лавина!Заслугата на Запада е по-скоро в техническата помощ и доставките.Русия би победила и без втори фронт! (Аз видях интересна тема и взех да пиша отговори...).Сталин победи и сега Европа си я има въпреки комунизма,амриканизма и разните други -изми.Ако Сталин беше загубил една нацистка Европа просто си нямаш на идея какво би означавала.Нацистите са си правили подробни планове за своето светло бъдеще.1)Огромни размествания-всички славяни в Сибир след СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА ЖЕНИТЕ 2)Унищожаване на някой по-малки народи(например на латвийците,които сега от тъпоумна русофобия си възхваляват своите си есесовци)3)Унищожаване на цели градове (Има подготвена сапьорна група за взривяването на Кремъл и дори план на територията на Москва да се създаде огромен язовир) и т.н...

А за България-искали са да ни откажат от това да сме славяни.По директива от Берлин е забранен 24 май от правителството на Богдан Филов.Просто като предпочитате нацистката пред съветската победа НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАТЕ...
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Vintersorg написа:
Tripio написа:В интерес на истината, след Втората световна май само България от победените държави излзиа с териториални придобивки - Южна Добруджа, а тя ни е "подарък" от Германия...
1)Без Райхщад Русия би била с вързани ръце да действа срещу Турция. 2) Като добруджанец ще кажа,че заслугата е не само на Хитлер,но и на Сталин.Той дори е искал да ни даде и северна Добруджа,но Борката е отказал,за да нямаме граница с "Големия славянски брат"!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

пич, евала че си компетентен, само не пиши прекаленооо дълги отговори, иначе си прав, само за славяните - плановете не бяха не да се обезличават, а да са слуги на арииците, да ги учат да броят до 100 и други такива, и да си живеят в мизерия?

а хитлеристка победа едва ли някой желае насериозно :wink:
Изображение

Изображение
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Не се имам за много компетентен...
За славяните до колкото знам ги диференцират-в Полша се провежда асимилационна кампания стига естествено да отговаряш на критериите (синеок,русокос,не много умен :D ),но са подготвяли и програма за масова стерилизация и зараобване.До Урал е Лебенсраум-оттатък каторга...
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

да, точно, затова ме дразнят малките идиотчета дето рисуват пречупени кръстове и възхваляват бат' Ади
Изображение

Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

По повод изказването, че Русия не е имала интерес от създаването на голяма България ще кажа - напротив, имала е, ама не й е било позволено.

Русия сключва Райхщадското споразумение с Австро-Унгария, за да подсигури нейния и на другите Велики сили неутралитет в хода на бъдещата Руско-турска война. Без това споразумение ако Русия беше започнала война Австро-Унгария и Великобритания щяха да й обявят на нея и да се повтори сценарият от Кримската война (1853-1856). По силата на Райхщадското споразумение Русия се задължава да не създава голяма славянска държава на Балканите. В този случай въпреки желанието и изгодата, която би имала от създаването на една силна България, Русия е принудена да се примири с изискванията на западните сили.

Русия продължава да покровитрелства България до 1885г., когато тя изтегля своите офицери и оставя недообразуваната българска армия без компетентно ръководно ядро. Тази армия въпреки това успява да прегази сърбите (хо-хо :twisted: )

След това не може да става дума за покровителство. При управлението на Стамболов Русия дори скъсва дипломатическите отношения с България и изпраща няколко големи крайцера с насочени оръдия срещу Варна и Бургас. На косъм сме се разминали от война.

По повод мнението, че големият руски брат винаги ни е закрилял - я ми дайте някой друг пример за руско покровителство над България след 1885 до навлизането на съветските войски на наша територия (8 септември 1944г.)
Без отварянето на западния фронт,победата на Сталин би била съмнителна.Ако Сталин не беше победил на нашата държава щяха да бъдат спестени 50 години безвремие.

^^^
Моля, не правете подобни безпредметни изказвания, благодаря!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

pora_e_priqtel написа:След това не може да става дума за покровителство. При управлението на Стамболов Русия дори скъсва дипломатическите отношения с България и изпраща няколко големи крайцера с насочени оръдия срещу Варна и Бургас. На косъм сме се разминали от война.
Всъщност такава война е имало.Продължила е 2 дни.
Въпреки това не са били предприети абсолютно никакви военни действия.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Паган написа:
pora_e_priqtel написа:.
Всъщност такава война е имало.Продължила е 2 дни.
Въпреки това не са били предприети абсолютно никакви военни действия.
Когааа ???? Я ги конретизирай тия двата дни.
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Нищо повече не знам за това.Знам само ,че е имало такъв конфликт.
Дори мисля, че нашите я обявяват на Русия, да да покажат, че България
е самостоятелна държава.
Нещо от този род беше.Ако намеря къде съм го чел, веднага ще дам линк.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Бъркаш. Война не е обявявана, само дипломатическите отношения са скъсани.
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

pora_e_priqtel написа:По повод мнението, че големият руски брат винаги ни е закрилял - я ми дайте някой друг пример за руско покровителство над България след 1885 до навлизането на съветските войски на наша територия (8 септември 1944г.)
Има такива примери :) Русия помага за урегулирането на българо-турските отношения след обявяването на Независимостта,като опрощава на Турция един голям заем,за да компенсира загубата й.Така Независимостта е бързо санкционирана с двустранен българо-турски договор и не се стига до драматичен развой като при Съединението.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

pora_e_priqtel написа:Бъркаш. Война не е обявявана, само дипломатическите отношения са скъсани.

6 ноември 1886 :lol:
Последно промяна от Ice_Spirit на 16 Авг 2006, 11:51, променено общо 1 път.
Toto-I will remember
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

А, чудесно - ако Валери Колев пак ме попита дали е имало подобен случай вече ще има какво да му отговоря (щото последния път се запънах) :P
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”