Социология
Модератор: Boromir
Социология
Понеже съм писал първа специалност социология, исках да видя кои са бъдещите ми колеги. Ако някой друг е писал това, като първо желание нека пише 
Като гледам какъв наплив има за тая тема, следва да заключа, че това не е най-желаната специалност
. На мен ми се струва крайно примамлива, не знам защо хората подхождат толкова първично при избиране на специалност. Повечето кандидат-студенти придобиват любима специалност само от представите за висок бал, като публичната администраниция....
И аз много исках социология, но ме убедиха да я пиша по-назад, защото нямало голяма възможност за реализация... в смисъл че след това трудно ще си намеря работа... в крайна сметка остана на 8 място. Иначе и на мен ми звучи мн интересно.
What though the radiance which was once so bright
Be now for ever taken from my sight,
Though nothing can bring back the hour
Of splendour in the grass, of glory in the flower;
We will grieve not, rather find
Strength in what remains behind;
Be now for ever taken from my sight,
Though nothing can bring back the hour
Of splendour in the grass, of glory in the flower;
We will grieve not, rather find
Strength in what remains behind;
- Mo'Nique
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
и аз много исках социология, но говорих с преподавателката си по финансова статистика в училище и тя ми каза, че дори и да стана добра в това, което върша, няма да ме оставят да постигна много и ще трябва да се изнасям в чужбина 
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Завършилите бакалавърска степен по социология притежават следните професионални компетентности: социални изследователи; анализатори; изследователи на общественото мнение; специалисти по електорални и маркетингови проучвания; реклама; специалисти по социална оценка и мониторинг на публични политики; експерти по социални проблеми в различни области на обществения живот; съветници към политически партии и обществени институции; журналисти.
Завършилите бакалавърска степен по социология могат да работят в социологически, маркетингови и рекламни агенции, в различни звена на държавната и местната администрация, в неправителствени организации, медии.
Това го намерих в сайта на ФФ, вижда ми се доста широкоспектърно, не че може да те накара да се съмнявам в него, но ти посочна вероятни направление, които са повече от "елитните специалности".
- *Smuginka*
- В началото бе словото
:)
И аз съм писала "Социология" на първо място
Но, честно казано, първоначално също така очаквах тази година да има по-голям наплив към тази специалност- за наш късмет обаче малко хора са видели хляб в нея 
- *Smuginka*
- В началото бе словото
:)
Кандидатствах само в СУ, като специалности съм писал 3,4 - като на първо място е социологията. Принципно са ми интересни повечето специалности във Философския Факултет, но тази ми е фаворит. Готиното е, че ФФ е на десетина-петнайсет минути от нас. Браво и на теб, значи със сигурност ще сме си колеги
- аз във вторник директно отивам да се записвам !
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка: