АНГЛИЙСКИ ЕЗИК!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Веднъж един руски мужик проговорил латински. но там нещата си имат логично обяснение-алкохола върши чудеса!
http://jorik.blog.bg/
...............................
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

ПП : казах без четене на граматики и прехвалени книжчици в 11варианта. :wink: :wink:
Ragnarock
В началото бе словото

Мнение от Ragnarock »

Oт позицията на човек, който 8 години се е занимавал с езика и е видял страшно много псевдо разбирачи мога да кажа следното:
1. Без да си скъсаш четирибуквието от работа не можеш да научиш достатъчно добре т.нар. Queen's English
2. Целенасочената подготовка е задължителна за всеки изпит, който човек полага
3. Ако наистина си толкова велик велик филолог за колкото се мислиш резултатите говорят сами за себе си и няма нужда да се изтъкваш или жалваш пред целия свят
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

вярно - :wink:
Аватар
que3n0fdrama
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от que3n0fdrama »

intoxika написа:
que3n0fdrama написа:Ах тия "живях в Англия 2 години, а имам 2, всичко е нагласено" са ми любимци. Това, че две години си говорил на сленг изобщо не означава, че знаеш граматиката или как се пише есе. Има хора които живеят по 40 години тук и пак пишат "машинопистка" и "убиждам се". Къде си тръгнал ти с 2 години в чужда страна... :roll: :twisted:
Лелееее, злобаааааааааааааааа!! А се едно това да можеш да напишеш есе и да можеш да отговориш на ВЕЛИКИЯ reading означава, че знаеш езика!! И откъде знаеш дали е говорил на SLANG, може да е движил само с някакви благородници -ц ц ц- много зле. А и тоя CLOZE тест мога да ти кажа, че най-бързо и правилно би се справил човек, който е живял в англоговоряща страна.
А за тези, които са живяли тук 40години и имат пропуски в езикова култура... ами да, има и американци и англичани, които не знаят как се произнася "idiosyncrasy" например.... :angel9: :angel9:
Ха злоба 8) Мнее, просто раздразнение, че поредния първи секретар на кралицата, и притежаващ сертификат за това, че може да и подаде чая само с една ръка, е недоволен от постижението си. На такива мога да им кажа само /и то за кой ли път/ - изпита е разработван специално за българи, и за грешките които ние правим, така че не е толкова немислимо да не сте се справили. Все пак иначе целия отдел американистика и англицистика биха се изпокарали на чий племенник да дадат точно вашата невероятна работа :twisted:

А intoxika, на теб мога да кажа - нито си първата, която не е погледнала тестовете, нито ще си последната. И със сигурност не е нещо с което чак толкова много да се гордееш, защото някои биха го изтълкували като най-обикновен мързел :twisted: :twisted: :twisted:

P.S. Ragnarock, толкова добре и аз не можех да и го кажа :notworthy:
Изображение
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Айде, айде, неграмотниците, които не знаят къде се пише пълен и къде кратък член, да не се обаждат много-много. Къде сте тръгнали, бе???
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Аз лично започнах да се готвя 1 месец преди изпита и учителката ми даде да изрешавам всички книжки на СУ, че и някои на Великотърновския, за 10 урока съм решила 70 теста сигурно, яко учене беше. Искам да кажа, че е важно да имаш тренинг със съответните книжки, все пак изпитът е по-специфичен - не е като в Югозападния. А и като се решават тестовете, човек си свиква на темпото и е подготвен да може да се справи за определеното време. На всеки урок носех на учителката по две решени книжки и проверявахме заедно, а тя ми изваждаше граматични правила, синоними и т.н., които ме затрудняваха и грешах, което се оказа много важно, особено за cloze test-а, който ми е слабата страна. Така че подготовката по съответните помагала е много важна. Ако не се бях готвила така, щях да изкарам поне една единица по-малко.
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

Ragnarock написа:Oт позицията на човек, който 8 години се е занимавал с езика и е видял страшно много псевдо разбирачи мога да кажа следното:
1. Без да си скъсаш четирибуквието от работа не можеш да научиш достатъчно добре т.нар. Queen's English
3. Ако наистина си толкова велик велик филолог за колкото се мислиш резултатите говорят сами за себе си и няма нужда да се изтъкваш или жалваш пред целия свят
Това е най-смисленото мнение в цялата тема за изпита по Английски език.
Другото са смешни работи и много оплаквания + нерви.

Бъдете здрави!
8)
The empires of the future are the empires of the mind.
Аватар
Atlantis
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantis »

Ragnarock написа:Oт позицията на човек, който 8 години се е занимавал с езика и е видял страшно много псевдо разбирачи мога да кажа следното:
Ragnarock, сигурно ти омръзна да те цитират, ама си прав от всякъде.
Само ми се иска да добавя, че на изпита се оценява кой какво знае, а не кой къде е живял! На окйто не му харесва, да си държи отново всички английски/американски изпити и да си кандидаства с тях :wink: :wink: :wink: :wink:
Изображение
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

que3n0fdrama написа:
intoxika написа:
que3n0fdrama написа:Ах тия "живях в Англия 2 години, а имам 2, всичко е нагласено" са ми любимци. Това, че две години си говорил на сленг изобщо не означава, че знаеш граматиката или как се пише есе. Има хора които живеят по 40 години тук и пак пишат "машинопистка" и "убиждам се". Къде си тръгнал ти с 2 години в чужда страна... :roll: :twisted:
Лелееее, злобаааааааааааааааа!! А се едно това да можеш да напишеш есе и да можеш да отговориш на ВЕЛИКИЯ reading означава, че знаеш езика!! И откъде знаеш дали е говорил на SLANG, може да е движил само с някакви благородници -ц ц ц- много зле. А и тоя CLOZE тест мога да ти кажа, че най-бързо и правилно би се справил човек, който е живял в англоговоряща страна.
А за тези, които са живяли тук 40години и имат пропуски в езикова култура... ами да, има и американци и англичани, които не знаят как се произнася "idiosyncrasy" например.... :angel9: :angel9:
Ха злоба 8) Мнее, просто раздразнение, че поредния първи секретар на кралицата, и притежаващ сертификат за това, че може да и подаде чая само с една ръка, е недоволен от постижението си. На такива мога да им кажа само /и то за кой ли път/ - изпита е разработван специално за българи, и за грешките които ние правим, така че не е толкова немислимо да не сте се справили. Все пак иначе целия отдел американистика и англицистика биха се изпокарали на чий племенник да дадат точно вашата невероятна работа :twisted:

А intoxika, на теб мога да кажа - нито си първата, която не е погледнала тестовете, нито ще си последната. И със сигурност не е нещо с което чак толкова много да се гордееш, защото някои биха го изтълкували като най-обикновен мързел :twisted: :twisted: :twisted:
хахахах....не ми говори за мързел и не ме съди, защото не си никоя да го правиш. Ако ме познаваше поне малко-тогава щях дори да ти обясня как стоят нещата при мен. Нито си наясно със случая ми, нито нищо. А и кой какъв сертификат има също не е твоя работа, little miss know-it-all.
:P :P :P :P :P
Аватар
que3n0fdrama
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от que3n0fdrama »

Ах колко много ме харесват всички вече 8)

Intoxika и да ме ласкаеш, и да не го правиш, пак не съм особено заинтересована от "случая" ти :lol:

fragile ти си човек, който пише "манияк" и "издокусорим" и ми прави на мен забележки за правописа :shock: :?:
Изображение
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

говори ми, baby, говори :roll:
Toyo
В началото бе словото

Мнение от Toyo »

Не смятате ли, че темата доста се "Прецака", хайде стига сме злобяли един срещу друг - който изкарал добра оценка - чудесно, да си стяга багажа за София /освен ако не си е софиянец/, който не - случва се и то дори на супер-знаещите. Много е тъпо да се коментират и осъждат хора, които нито познавате, нито имате представа какво искат и как го искат...
А за живеенето в англоговоряща страна.../е, искаше ми се да не вземам отношение, но.../ това ти дава най-важното. Не мога да разбера защо всички тук се нахвърлихте на човека, на който и без това сигурно му е адски кофти. Той има повече от всички вас, контакта с културата, с езика, с живота, с хората, с въздуха и то Straight from horse`s mouth - и това ще му е за цял живот независимо дали ще завърши английска филология в СУ или технология на дървообработването в Шумен. А вие, вие ще получите всичко от купчини с хартия и някой сдухан даскал, а ако посетите англоговоряща държава - то ще е за 1-2 дни и нямя да усетите нищо - защото ще сте просто туристи. Туристите не усещат странатар повярвайте ми, те имат само забележителности и някой друг разговор на съответния език в някой РИВ. Не се сърдете, аз съм с най-добри чувства, просто това е истината...
И "евала" на всички, който здраво са учили, това му е майката
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

Toyo написа: А за живеенето в англоговоряща страна.../е, искаше ми се да не вземам отношение, но.../ това ти дава най-важното. Не мога да разбера защо всички тук се нахвърлихте на човека, на който и без това сигурно му е адски кофти. Той има повече от всички вас, контакта с културата, с езика, с живота, с хората, с въздуха и то Straight from horse`s mouth - и това ще му е за цял живот независимо дали ще завърши английска филология в СУ или технология на дървообработването в Шумен. А вие, вие ще получите всичко от купчини с хартия и някой сдухан даскал, а ако посетите англоговоряща държава - то ще е за 1-2 дни и нямя да усетите нищо - защото ще сте просто туристи. Туристите не усещат странатар повярвайте ми, те имат само забележителности и някой друг разговор на съответния език в някой РИВ. Не се сърдете, аз съм с най-добри чувства, просто това е истината...
И "евала" на всички, който здраво са учили, това му е майката
хахьх, нали това се опитах да прокарам като идея.
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

според мен никой не успорва това,което може да се получи от живота в англоговоряща страна...просто казваме,че за да се вземе какъвто и да е изпит се изисква съответната подготовка,която може да се получи само с здраво учене и от 'някой сдухан даскал'!!!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”