Има ли значение възрастта?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено

По какви мъже/жени си падате (във възрастово отношение ;))?

По по-млади
17
13%
По-възрасти
57
45%
Колкото мен
52
41%

Общо гласове: 126

MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Joyride написа:katiunki написа:
Отделен въпрос е, че ако е момиче и расте без баща ще й е по-лесно
това не е така- момичето неминуемо след това тръгва с "чичковци" именно в търсене на бащата, който не е имала. несъзнателно. и проблемите са безкрайни.не може без нито един от двамата ,за което и дете да става дума.

П.П четох само последния пост, защото доста сте пописали ,а ми се спи, така че само тук ще се изкажа :P
Съгласна съм,пък и Фройд би се съгласил, :lol: :lol: :lol: Няма значение дали си момченце или момиченце имаш нужда и от мама и от тати,но не от такива,които вече не могат да се гледат и постоянно се карат,ако е така по-добре развод,и всеки да си търси щастието с по-добър партньор,но никога да не забравя детето си.
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Момичето ще залита по чичковци, дори и несъзнателно, ако примерно преживява по-тежко развода. Да, всяко дете има нужда и от двамата си родители, но когато единият забрави за детето си, с годините тази липса не става толлкова осезателна. Преследва те единствено чувството, че искаш да покажеш на този човек, какво си станал без неговата грижа! И аз не бих залитала по чичковци...несъзнателно, съзнателно или по какъвто и да е друг начин... :lol:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

katiunki написа:Момичето ще залита по чичковци, дори и несъзнателно, ако примерно преживява по-тежко развода. Да, всяко дете има нужда и от двамата си родители, но когато единият забрави за детето си, с годините тази липса не става толлкова осезателна. Преследва те единствено чувството, че искаш да покажеш на този човек, какво си станал без неговата грижа!

и този вариант е възможен. но въпреки това дори и да не е изживяла трагично развода (като е малка няма как да стане чак толкова осезателно) тя ще израсне без мъжко присъствие (ако майката не се омъжи пак) . и това ще доведе до гореспоменатото. 100% отношенията й към момчетата няма да са същите ,каквито са на момиче растящо в пълноценно семейство. оттам нататък всичко е въпрос на характер :wink: ако е силна -ще се амбицира,ще компенсира липсата, ще доказва на баща си какво е постигнала, ако е слаба - ще го обвинява , ще се предаде
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Човек ако се е развел не е задължително да забравя детето си.Това вече би било неморално - щом си създал деца - твърдо си длъжен да си поемеш отговорността, тук спор няма. :) Но да живееш само формално с майката не води до по-добро- напротив -за детето ще е по-тежко да израсте сред напрежение и скандали, единият все ще е потиснат...Абе нищо не става насила...Пак бащата може да си е любящ и без формалното съжителство...Тати си е тати, в крайна сметка и това никога няма да се прмени, дори и родителите разделени да са по-щастливи. :P
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Да, вярно като си малък няма как да преживееш тежко развода. След това, като пораснеш, всичко си зависи от теб и от това в каква среда ще попаднеш. Но в отношенията с момчетата всичко е относително (макар че наистина имаше теория, че момичета на разведени семейства имат по-странни отношения с мъжете...), хубаво е че досега не съм се замисляла по-сериозно над въпроса какво влияние оказва липсата на баща. :roll:
А човек, като се разведе наистина не е задължително да забравя детето си, ама има и такива случаи за съжаление...
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

katiunki написа: Преследва те единствено чувството, че искаш да покажеш на този човек, какво си станал без неговата грижа!
Т.е. самонаказваш се, за да предизвикаш вина в него ли? :?
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

katiunki написа:Да, вярно като си малък няма как да преживееш тежко развода. След това, като пораснеш, всичко си зависи от теб и от това в каква среда ще попаднеш. Но в отношенията с момчетата всичко е относително (макар че наистина имаше теория, че момичета на разведени семейства имат по-странни отношения с мъжете...), хубаво е че досега не съм се замисляла по-сериозно над въпроса какво влияние оказва липсата на баща. :roll:
А човек, като се разведе наистина не е задължително да забравя детето си, ама има и такива случаи за съжаление...
Мдаа...Това зависи от човека, от морала, характера, много фактори... :cry: Няма нищо по-неприятно от това да те изостави родител... :evil: Има хора и хора.
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Winyan написа:
katiunki написа: Преследва те единствено чувството, че искаш да покажеш на този човек, какво си станал без неговата грижа!
Т.е. самонаказваш се, за да предизвикаш вина в него ли? :?
Не, живееш си, израстваш, завършваш у-ще, университет и т.н...всичко без неговата помощ! Станал си човек и без него! А той ако иска да изпитва вина, негов си проблем, не аз съм изоставил детето си!
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Във всеки случай един развод се отразява сравнително по-добре върху психиката на детето отколкото изневери,караници и пр.А и аз познавам девойки от почти идеални семейства с мама и тати,които си залитат по чичковци :wink:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Защото влияещите фактори са много.
И едно привидно здраво и нормално семейство може да отгледа психически изкривено дете, ако то постоянно усеща студенина и фалш между родителите си, а и към него. И без скандали и изневери.
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Не просто живеем в такова време,момичето си е нормално техните също,просто както бе споменато преди това има качества,които възрастните господа притежават ,а маладите Не.Кое направи разминаването между половете в една възраст толкоз осезаемо не зная.Не казвам , че няма свестни м/у наборниците...но не стигат за всички
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

А и като не стигат за всички - дай да гоним женени чичковци? :lol:
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »