Ако си кандидат за Факултета по Журналистика - идвай тука :)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
TeDuS
В началото бе словото

Мнение от TeDuS »

Добре де....съгласна съм, че не трябва да се гледа само визията...това би било смешно, но предполагам че и визията има някакво значение...в противен случай каква е целта на този изпит...само да видят дали комуникативен и имаш представа къде се намираш и какви са основните проблеми в обществото!!!! А искам да попитам...някои може ли да формулира 6-те основни клаузи за приемането ни в ЕС??? :study:
deliana
В началото бе словото

Мнение от deliana »

предпазните клаузи ли?
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Или по-скоро нещата, които трябва да издокусорим до мониторинговия доклад, който ще бъде изготвен през септември, а представен към 16-ти октомври? А ако са предпазните клаузи - то май най-основната е една - тази, свързана със съдебната система - наш'те присъди няма да са валидни и да се взимат под внимание никъде другаде в ЕС.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
deliana
В началото бе словото

Мнение от deliana »

може ли някой да ми разясни по-обстойно за този мониторингов доклад, че нищо не успях да разбера от пресата.

Благодаря предварително!
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Комисарят по евроразширяването за БГ и Румъния Оли Рен + евронаблюдатели от ЕС съставят мониторингов доклад за икономическото и не само състояние на страната - БВП, бюджет, отделен за различните отрасли, сфери, реформи в съдебната система, здравеопазването, културата, образованието и науката. И този целият доклад се представя пред европейската комисия...Последният мониторингов доклад мина на 16 Май таз година, а следващият - около 16 октомври и точно тогава ще се реши кога и как влизаме в ЕС - т.е. дали на 1.1.2007, по-късно, с предпазни клаузи или нещо друго. Туй накратко и не много точно, ама в крайна сметка не сме журналисти.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
deliana
В началото бе словото

Мнение от deliana »

да, благодаря ти много!

Аз се обадих на информация в 10.00 и ми казаха, че до 12.00 ще излязат резултатите........в 12.00 им звъннах и ми казаха, че до час, два щели да излязат.

Опитах се най-спокойно да им обесня,че дори и да не съм се представила добре искам да знам, защото съм от варна и трябва да знам дали ще пътувам и те ми казаха, че тях това не ги засяга.....

:twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
to6o`we
В началото бе словото

Мнение от to6o`we »

Имам въпрос към момчетата, решили да запишат във факултета. Аве всички ли сте писали някоя от трите специалност на ФЖМК на първо място или искате да ви приемат и нещо друго?
Всичко е преходно, освен смъртта.
Аватар
erquebrand
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от erquebrand »

журналистика ?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

erquebrand написа:журналистика ?
Да, що?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Има ли някой който се е готвил сам?!
ИзображениеИзображение
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

По журналистика или по литература?
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Журналистика
ИзображениеИзображение
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Е та вярвам, че повечето сме си се готвили сами - новини, предавания, анализи, коментари... Има го и варианта курс, но по мое мнение той е напълно излишен
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

И аз мисля така....Просто трябва да се набляга на октуални проблеми
ИзображениеИзображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

TeDuS написа:Добре де....съгласна съм, че не трябва да се гледа само визията...това би било смешно, но предполагам че и визията има някакво значение...в противен случай каква е целта на този изпит
Целта на устния изпит според мен е все пак да отделят хората, които могат да мислят в движение, да импровизират, да разсъждават. Все пак, всеки който е изкарал средното може да напише горе долу снонсо есе, пък макар и не особено оригинално. Поточна продукция, колкото искаш. Устния изпит отделя хората, които освен, че могат да пишат. Пример: може да си Хемингуей на есето, гениален автор, да пишеш увлекателно, интерсно и оригинално, а на живо да не можеш да вържеш две думи на кръст. Какъв ПР може да си тогава (журналист може и да успееш да станеш, но само в случай, че никога няма да ти се наложи да правиш интервю).
Sun Shine написа:Има ли някой който се е готвил сам?!
Едва ли точно за изпита по журналистика някой може да те подготви. Може да те научат да пишеш есе. Може да те светнат горе долу какво се случва в политиката. Ако ти нямаш интерес към тези неща, не си следил новините и не си си правил изводите, всичко което кажеш на изпита ще изглежда заучено, кухо и един по-нетрадиционен въпрос ще те накара да блокираш.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”