Българска филология

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Вярно е !Можеш да работиш всичко,за което се изисква висше образование...Пък то у нас няма гаранция,че ако завършиш нещо,ще си намериш работа по специалността и че ще е добре платена.Важното е да си добър в това,което правиш и да имаш шанс... :)
Аватар
Agileh
В началото бе словото

Мнение от Agileh »

А някой знае ли колко са били местата за бг филология миналата година.. :?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

alhimikat написа: аз например не виждам сега много такива учители , които биха ме сформирали като личност
познавам такива хора (учители,де:) ) и съм им искрено и дълбоко благодарна, че са ми помогнали да си изградя като личност. Друг е въпросът,че вкъщи си имам учител и тя ме е изграждала като личност 9 месеца преди да се родя :lol: И то именно учител по български език и литература :wink:
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

познавам такива хора (учители,де:) ) и съм им искрено и дълбоко благодарна, че са ми помогнали да си изградя като личност. :wink:
е попаднала си значи на свестни

но аз говоря като цяло че ги няма "будителите" вече[/quote]
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

то нали знаете, че всичко е относително ;)
и аз продълйавам да си твърдя, че е най-добре човек да си завърши журналистиката, че да знае какво прави. а ако си имаш талант в тая насока - всичко ще е ок ;)

пък тоя изпит по БЕЛ направо е безсмислен. Тя даже доц. Цветкова ми вика, че всяка година си мислели да го махат като приемен за специалността журналистика, ама дъртите даскали не щяли. вика "То и без това влизат такива , които не могат да си напишат правилно името на родината!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :?: :!:
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

Al-x4o написа:то нали знаете, че всичко е относително ;)
и аз продълйавам да си твърдя, че е най-добре човек да си завърши журналистиката, че да знае какво прави. а ако си имаш талант в тая насока - всичко ще е ок ;)

пък тоя изпит по БЕЛ направо е безсмислен. Тя даже доц. Цветкова ми вика, че всяка година си мислели да го махат като приемен за специалността журналистика, ама дъртите даскали не щяли. вика "То и без това влизат такива , които не могат да си напишат правилно името на родината!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :?: :!:
Ако го махнат ще сложат нещо още по-трудно. Пък и не вярвам да са казали така... Как ще изкараш над 2 ако не можеш де напишеш България като хората?
Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

Винаги има около 50% (+-10%) двойки на всеки изпит, заради разни такива хора
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Agileh, бройките за българска филология за жени са 65 редовно и 25 задочно. Лично аз писах само редовно.
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Аватар
Agileh
В началото бе словото

Мнение от Agileh »

Да,гледах бройките като се записвах :) И аз писах само редовно...65 места не са нито много нито малко,достатъчно са според мен с едно оценка над 4,50 за да се влезе,все пак за бг филология няма много желаещи :D
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Хм....израснал съм в учителско семейство. Баба ми и дядо ми са дългогодишни учители, майка ми- също. Прадядо ми и пра-прадядо ми също... Не бих казал, че е лошо, но и не си представям себе си в тази роля. Не искам да съм учител по ред причини- не искам да живея в мизерия, не искам да се подиграват с мен сополиви пикльовци на по 10-12-16 години и да ми измислят тъпи прякори. Когато майка ми получи заплата, се замислям, че един пазач в добра фирма получава повече от нея...а тя е с висше образование.
Както и да е... българска филология фигурира сред специалностите, които писах...отдолу.
Но имам въпрос. Вие по кои места писахте тази специалност, момичета и момчета ? Защото аз лично предпочитам журналистиката и ПиАр, но наистина като вариант вече се замислям за българска филология...(краен вариант де). :shock: :shock: :shock: :shock:
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Vintersorg написа: но наистина като вариант вече се замислям за българска филология...(краен вариант де). :shock: :shock: :shock: :shock:
аз не съм решил дали ще ми е краен вариант или първи
в зависимост от оценката по БЕЛ ще преценя дали да ходя на изпита по журналистика (тя ми е на първо място а бг филология на 5 -то)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Дни след изпита по литература аз мога да заявя, че не съм доволна и надали ще стигна до изпитите по журналистика, което си е още по-гадничко понеже с оценка под 3.50 девойките не могат да се класират и за българска филология :cry: Но да погледна от добрата страна на нещата на изпита в Пловдив имам 5.70, така че ако не в Софийски, който безспрно за мен е най-пристижният университет в България, ще запиша в ПУ, който за мен е следващият по-пристиж! Може би много от вас смятат за 2ри УНСС, но това, не е тайна за никой, е най-коромпираният университет в цяла България!Да не говоря, че имам лична среща с един преподавател по фенанси от там, който дойде в нашата гимназия, завършила съм Икономическа гимназия в Ямбол, и каза, че ако не идваме на курсове при преподавателите от УНСС, няма нищо да направим...въобще само дето не ни каза направо, че сме боклуци, само ни го загатна - "България има нужда от евтина работна ръка"! Но наглостта му не свърши до тук, човечецът открито си призна, че ако му дадем 4 000 лв ще ни доносничи да бъдем приети чрез "дарение" в университета!Просто ми учуди безочието му да заяви това пред всички преподаватели, в това число и директора и два виписка 12 и 13 класове, което възлиза на над 500 души!Това е и една от причините да не кандидатствам в УНСС, а и смятам, че ИУ Варна дава къде-къде по-способни кадри!
Последно промяна от elfer на 18 Юли 2005, 05:00, променено общо 1 път.
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Аватар
Agileh
В началото бе словото

Мнение от Agileh »

И аз съм чувала за платени места,но както в УНСС,така и в СУ.Не съм съгласна,че ИУ Варна е по-престижен университет,все пак дипломите на УНСС са признати в доста страни,докато с Икономоческия във Варна нещата стоят по по-различен начин.Аз също исках да кандидатсвам в УНСС,но ме спряха многото слухове за корупция,за принуждаване на студентите да си плащат изпити,в противен случай не им се дават и т.н.Щo се отнася до бг филологията,не бъди толкова обезвеена,че няма да те приемат,нищо не се знае докато не излязат оценките :wink:

<<alhimikat>>

за корупцията , моля ви по темата "КОРУПЦИЯ ВЪВ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ"

тук за БГ филология
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

До колкокото съм запозната... Българска филология, задачно,за жени, се влиза с бал около 3,75 - 4,00 :) Ако не сте писали задочно, това вече е проблем! А, за редовно, на мен ми трябва около 4,30-4,50 :) Успех на бъдещите колеги:)
П.С. елфер, дано да не си допускала грешки с пълния и краткия член, защото това се санкционира (съдя по горното ти писание)!
Аватар
Agileh
В началото бе словото

Мнение от Agileh »

Според мен ще има съществени разлики в баловете и аз нямам идея колко ще трябва за бг филология,но с тоя втори вариант по литература ще има промени в бала със сигурност...не знам обаче в каква посока.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”