Дайте си мнението по въпроса и помогнете
дилема
Модератори: svetlio.varna, Boromir
дилема
Туриэъм в Благоевград или география и нещо от сорта в СУ.

- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
- Atlantis
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Нали знаеш, че с МО се подготвяш най-вече за дипломат или работа в посолство. ако в семейството ви има утвърдени традиции- няма какво да се чудиш, но ако тепърва ислиш да си създаваш име-я кажи пак какво те очаква в СУ!luni4ka написа:пред мен стои същият проблем....МО в Благоевград или История или нещо такова в СУ....ЗА момента съм избрала МО в ЮЗУ...

- Atlantis
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не се учи само това, но за това те подготвят в крайна сметка! Запозната съм само с програмаат в УНСС (чрез приятел) и там с МО на 100% се готвиш да представяш България някъде по света. Сигурноти звучи много перспективно, атраквтуивно и т.н., но в крайна сметка подобни "работни места" на практика се предават в семействата и е доста трудно да се вмъкнеш в една подобна консервативна система.luni4ka написа:наясно съм, но по-добре да уча за дипломат, въпреки че не се учи само за това отколкото за учителка....
Ако мислиш обаче, че искаш да се бориш със зъби и нокти за това- дерзай

-
НОМЕР ЕДНО
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- neycheva87
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
-
НОМЕР ЕДНО
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
-
НОМЕР ЕДНО
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не мисля, че ако завършиш чиста География, ще е толкова лесно да си намериш работа в сферата на туризма. За екскурзоводи, администратори, хотелиери, бармани и сервитьори се изисква специално образование. Това е регламентирано в Закона за туризма.maimunka написа:С география в СУ можеш без проблем да работиш в сферата на туризма и образованието е доста по-солидно. Единствено дето не учиш език.
С други думи, не е позволено един хотел да наеме администратор, без необходимото образование. Също така, няма туристическа фирма, без поне един дипломиран служител с туристическо образование.
Завърших Професионална гимназия по туризъм и повярвайте ми, учим важни неща които определено ги няма в учебника по География