за тези които кандидатстват в два вуза
Модератори: svetlio.varna, Boromir
за тези които кандидатстват в два вуза
здравеите искам да попитам ако в единия вуз сам приет на първо класиране а във втория не съм а много искам да уча във втория някои ще ми даде ли съвет,защото дипломата ще я вземат при записването в първия?
Ми взимат ти я плащаш си таксата там заедно с подаването на дипломата, ако те приемат в другия ВУЗ на 2 класиране, но по-хубава специалност и ти искаш да учиш в него, то си изтегляш дипломата от 1 ВУЗ и ти връщат околи 80-90% от сумата (10-20% ти ги взимат като неустойка). Само попитай в дадения ВУЗ колко връщат, защото имаше един, който не връщаше, но не си спомням кой беше... 
- Joyride
- Пишеща машина
ако двата ВУЗ-а са УНСС и СУ няма да се получи точно така, защото искат дипломите-оригинал. ако се запишеш на 1-во класиране в единия, то другият отпада като вариант ,защото нямаш какво да депозираш, за да продължиш в класиранията. за другите вуз-ове не знам
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
благодаря
първия е в пловдив а втория е су
- Joyride
- Пишеща машина
не знам какво да те посъветвам. то така или иначе ако се запишеш като студент ти взимат дипломата.. така че не знам как ще можеш да продължиш класиранията където и да е. освен ако в Пловдив не ти трябва и в последния момент да си я изтеглиш от СУ ..
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
-
cvetenceto_eg
- В началото бе словото
- Joyride
- Пишеща машина
vesko200 написа:нали пише който не е приет на първо класиране автоматично остава за второ значи няма да нося и диплома и пари така ли да го разбирам даже няма и да ходя до вуза
пишеше ,че трябва да се потвърди. не знам в какво се изразява това ,но "Непотвърдилите от второто класиране кандидати, губят правото си за участие в окончателното класиране" - така че май трябва да се ходи до там
Този който не връща е ПУ.treisy написа:Ми взимат ти я плащаш си таксата там заедно с подаването на дипломата, ако те приемат в другия ВУЗ на 2 класиране, но по-хубава специалност и ти искаш да учиш в него, то си изтегляш дипломата от 1 ВУЗ и ти връщат околи 80-90% от сумата (10-20% ти ги взимат като неустойка). Само попитай в дадения ВУЗ колко връщат, защото имаше един, който не връщаше, но не си спомням кой беше...
А това е за тези, които са приети на второ класиране , но не потвърждават участието си или записването в дадения университет. Тези, които не са приети участват автоматично.Joyride написа:vesko200 написа:нали пише който не е приет на първо класиране автоматично остава за второ значи няма да нося и диплома и пари така ли да го разбирам даже няма и да ходя до вуза
пишеше ,че трябва да се потвърди. не знам в какво се изразява това ,но "Непотвърдилите от второто класиране кандидати, губят правото си за участие в окончателното класиране" - така че май трябва да се ходи до там
Объркано е ама не е толкова сложно
Ако те приемат в някоя спец от 1 класиране или се записваш или потвърждаваш участие за второ с диплом-оригинал, ако не забравяш за тоя ВУЗ
Ако не те приемат нищо от първо класиране си кибичиш спокойно у вас и чакаш второ !
п.п. ако те приемат и в двата ВУЗ-а на първо избираш единия и пак или се записваш или потвърждаваш
Ако те приемат в някоя спец от 1 класиране или се записваш или потвърждаваш участие за второ с диплом-оригинал, ако не забравяш за тоя ВУЗ
Ако не те приемат нищо от първо класиране си кибичиш спокойно у вас и чакаш второ !
п.п. ако те приемат и в двата ВУЗ-а на първо избираш единия и пак или се записваш или потвърждаваш