желаещи за МО :) отбийте се тук

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Хора, много се кефя на темата, защото предполагам, че ще сме колеги с много от вас на есен (освен ако няма 20 момчета с по-добър бал от моя, ама не ми се вярва много-много). Значи искам да си кажа мнението по отношение на постовете на Берс и Гот - абе хора, хайде стига с това отрицание. Да не би да се мислите за много готини? Честно да си кажа за мен сте пълни нихилисти. Берс, четох ти предишните постинги от подобни теми и честно да ти кажа, братле, имаш проблем - ок, твое си е мнението, ама като гледам с какъв плам вкарваш мисли от типа "тая специалност няма реализация" или "учиш за безработен" - да, може и да е така, ама това, че ти или целия ти курс не сте намерили реализация по специалността не означава, че за нас бъдеще няма. Нека гледаме трезво на нещата. Казваш "учим от всичко по малко и не ставаме специалисти в никоя област" - - ок, съгласен съм, ама не забравяй, че колкото по-широкоспектърно е обучението, толкова по-големи възможности за реализация имаш. Това не е някаква филология (нищо против тях), където можеш да се реализираш като преводач или учител, а МО - не само в бизнеса се търсят хора за международните отдели, ами и в държавния сектор - важното е да я намериш работата, защото в кафенето ол дей (или тагеланг, защото виждам, че си навътре с немския) или в диското ол найт работата няма да те намери. Четох, че бачкаш не по специалността - ок, ама не мислиш ли, че точно широкоспектърното образование, което ти дава МО, ти е помогнало да се справяш с работата? Поне така си мисля. А за Гот - ти като правист-човек си мисля, че нямаш право да съдиш МО. Мнения от типа "един приятел ми каза..." ми напомнят на досие на ДС, където не знаеш дали написаното е истина или лъжа. Ок, може някои неща да са верни, ама не си следвала специалността, за да кажеш реално мнение. Виж, Берс може да му се вярва на почти всичко, защото е видял, чул, опитал, бъркал е с пълни шепи от кацата с меда, както се вика, докато ти само си виждала или само чувала как други бъркат в меда. Не ми приемай навътре мнението, ако съм те обидил/а с нещо, извинайвай (Берс, също извинайвай, ако с нещо съм те засегнал), ама не мисля, че трябва да ни наливате негативизъм още преди 7-ми. Вижте двамата 2-ри (сега ще са 3-ти) курс МО - супер оптимисти, така трябва, ако не те кефи специалността, напусни и ходи да миеш прозорци на автомивките, щом искаш нещо по-добро, тогава хвани некви теми, научи ги и хайде с нас по КС изпити. Друг път не виждам аз.
ИзображениеИзображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Виж сега - недей само на прима виста да отсъждаш за мен, много ти се моля!Имай предвид, че съм близо 3 години в юридическия факултет и лично съм преживяла тези неща, които твърдя!!!Не, не се мисля за много готина, повярвай ми -тъжно е... :cry: Когато се записвах право - бях най- върлия оптимист и скачах подобно на теб, само че след като изминеш няколко години в ЮФ ми е много любопитно какви ще ги говориш...Нещата се променят, а човек като кандидатства си няма и представа за реалността в уни, заклевам се... :!: Нихлист не е проблем да станеш... :lol:
Казваш, че нямам право да съдя за МО...Добре, не съм я учила специалността, и слава богу, че не се подлъгах...Нищо лично, но не са слухове нещата, които знам - не само 1 приятел ми каза, а ДОСТА приятели, които ги виждам как подхождат - това е просто комедия...Но ако искаш не вземай думите ми на сериозно - твоя си работа, както се казва - няма по-глух от този, който не иска да чуе...Поздрави!
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

Мился,че няма смисъл да се влиза в безсмислени спорове.Най-малкото спорът няма да е равностоен,защото от една страна ще са хората,които вече няколко години са в "системата" и знаят за какво става въпрос,а от другата страна сме ние,кандидатстудентите,които нямаме ясна представа за действителността в ЮФ :wink: Според мен got и Berserker само се опитват да ни подготвят за действителността,за да не разочароваме после.Или поне аз така го разбрах :roll: Поправете ме,ако съм се объркала.
Може да вървя бавно, но никога назад!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Точно това се опитах да направя. :wink:
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Абе хубаво ни подготвяте за действителността, нямам нищо против, ама хайде покрай цялата помия, която се излива по повод специалността, да ни кажат и нещо положително - в критиките няма нищо лошо, ама да се оценят и позитивните страни, онова, което ди носи специалността.

@ Got - Виж, наистина и аз не знам какви ще ги приказвам след 2 или 3 години в ЮФ, никой не знае какъв ще стане дотогава. Ама искам и да ми се даде шанс да гледам позитивно на нещата, а не още от старта да ми се налива главата с негативизъм, защото доникъде няма да се стигне с него. Абе оставете ме малко да помечтая бе хора. Иначе и представа си нямаш колко дни наред загубих в чудене дали да я напиша специалността МО на първо желание, след като прочетох мненията на Берс. И знаеш ли накрая си казах "Поемам риска", защото не ми се учи нещо, което не ми харесва. И не съжалявам за решението. Не се правя на глух, това е форум и чета всяко едно мнения по тази или подобна на тази тема, но 1 не ми харесва - ЛИПСАТА НА ОБЕКТИВНОСТ. Аз поне се опитвам да гледам и положителните, и отрицателните страни на МО. Знам, че няма от студентската банка да седна веднага в кожено кресло и портрет на Левски над мен, не си правя и илюзиите, че ме чака бляскаво бъдеще, пълно с успехи, само защото съм завършил МО, но поне МО ми дава някаква основа. Твоето мнение не разглеждам като лично, по-скоро като на един студент "Право". Аз не скачам против теб като личност, а като представител на правото в СУ. Хубаво, видяла си, не отричам и това е от полза за нас, които са в неведние, ама поне виж и другата страна на медала - онези, които редовно си учат и полагат реални усилия, за тях нищо не чух. Не знам, поне единственото ми изискване към теб, Берс или към който и да е студент, е да се опита да види и двете страни на въпроса, за да можем ние да си създадем една по-реална представа. Иначе трябва да приемаме на сляпо доверие вашето мнение и да го считаме за аксиомно.
ИзображениеИзображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Разбирам, че човек иска да помечтае... :? Нямам против, просто си казах мнението, не заливам форума с негативизъм - такава е реалността.За студенти, които редовно учат - за съжаление аз не познавам такива в специалност МО... :roll: това не значи че няма. :) Ако има - супер- всеки си знае...И в никакъв случай не се имам за представител на правото в СУ... :D Това е последното, което искам...Аз говоря само за личните ми впечатления...
milky way
В началото бе словото

хе хееееееееее

Мнение от milky way »

Браво Хазел!!!
само така :D
трябва да сме оптимисти!знаеш ли, аз се надъхвам още повече като чета негативните мнения и се убеждавам,че точно такава специалност е за мен!
радвам се много, че живот и здраве ще си контактувам с хора, силно желаещи да учат това,хора с мечти,вярващи в себе си :!: :!: :!:
хихи
аз кандидатствам догодина и ще разчитам на теб,абсолютния оптимист, да ми кажеш как е отвътре,ок?
sea_foam
В началото бе словото

Мнение от sea_foam »

Тук кандидат-студентите май сме само трима.Електра и Хейзел,я кажете какво при прилича най-много в МО.Ако някой от вас има програмата(може би тва по-скоро към вече приетите),дайте да я видим.
Аз си казах общо взето мотивите,но в по-сбит вид:по принцип се интересувам много и от вътрешна политика,но смятам ,че тя е тясно обвързана с МО.Иначе и международните отношение като такива ме итересуват,всички организации ,функциите им ,както и индивидуалните играчи в световната политика.Харесва ми също,при това много,че историята е силно застъпена в сепциалността в СУ
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”