Ще има билети за "Като в рая", ако някой колега не го е гледал. Шведското посолство винаги помага с билети и покани и т.н. за разни мероприятия. А и с много други неща, разбира се.
Ама ние май узурпирахме темата с вътрешни неща
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
DS написа:или на норвежкия блек метъл и паленето на храмове?
Айде моле ти се!Morning Star написа:DS написа:или на норвежкия блек метъл и паленето на храмове?просто чаках някой да го каже
хихи не че важи за мене. Аз кандидатствам там, защото искам да науча норвежки и ми е интересна историята и културата на Скандинавия, манталитета на хората и най-вече съм изумена от грижите, които полагат за околната среда и уважението им към природата като цяло! Мисля, че скандинавските страни са едни от малкото останали запазени кътчета в Европа.
1. Че е интересна и жизнена - така е. Но това, че накъдето и да се огледаш виждаш евтин фентъзи/метъл merchandise с нейния образ, не говори много за връзката й с реалността.Morning Star написа:Да, и освен това не е ли изумително как скандинавската митология е жива и до днес и въпреки че са изминали толкова векове, тя е все още актуална и накъдето и да се огледаш, виждаш същите картини, описани в митовете, виждаш яките викинги с червени бради и красивите жени, сякаш излезли от някоя приказка. Това е според мене главната разлика с гръцката митология, на която някак си се губи връзката с реалността.
RE: Тамян
1. Тубата беше пълна с домашна гроздова.
2. Тир изля гнева си.
3. Тубата вече не е пълна.