Софийски или технически???
Модератор: Boromir
-
under_grounda
- В началото бе словото
Софийски или технически???
Според вас къде е по добре за обучение - Софийски (компютърните специалности) или КСТ в ТУ. Става въпрос и като подготовка и като техническа база.
- TheNightmare
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- cloud_9
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Доколкото съм запозната - когато излезеш от СУ си програмист, а когато излезеш от ТУ си инженер. За СИ не знам, но предвид, че е нова специалност може 1) като по-нова да е по-модерна и по-практически насочена 2) КСТ пък като по-стара специалност е утвърдена и се предполага, че преподавателите знаят какво правят.
- Mo'Nique
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
от теб зависи какъв излизаш, защото ако искаш да учиш никой не може да те спре да постигнеш целите си. имам приятели, които завършват ТУ, но това не им пречи да са добри програмисти, вапреки че са и инженери
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
- massari-reallove
- В началото бе словото
Аз учих и в двата. Различно е...
ТУ е по- нехаресван, защото има голям шанс да те изгони, много по- голям от Су, където най- големия зор е да изкараш изпита. В СУ се учи изцяло Софтуер, докато в ТУ той е много по- на ниско ниво, но се учи и много Хардуер, организация на компютрите, архитектури, зрение и периферия. Но и Електротехника а тя е вече страшна, 6 математики и въобще доста опасни неща, 2 Физики...
Избетри сам, не слушай никой, защото има доволни и не чак толкова. За Комуникациите, това е мобилната специалност на България, там не остава свободен (добър) специалист, базата и е най- добрата като цяло, Глобул, Нокия, Ериксон и Вивател обзаведоха залите.
Във ФМИ Майкрософт също се погрижи да не изостава, но там ще учиш много програмиране и ще излезнеш добър програмист, не че от ТУ не можеш, но не си изцяло програмист.
Специално за тази година, понадникнах в класиранията и знам, че минималния бал за Компютърни Науки е 28.4 в СУ, а за КСТ в ТУ 29.9, Комуникациите в ТУ са с 29.4 . Успех
ТУ е по- нехаресван, защото има голям шанс да те изгони, много по- голям от Су, където най- големия зор е да изкараш изпита. В СУ се учи изцяло Софтуер, докато в ТУ той е много по- на ниско ниво, но се учи и много Хардуер, организация на компютрите, архитектури, зрение и периферия. Но и Електротехника а тя е вече страшна, 6 математики и въобще доста опасни неща, 2 Физики...
Избетри сам, не слушай никой, защото има доволни и не чак толкова. За Комуникациите, това е мобилната специалност на България, там не остава свободен (добър) специалист, базата и е най- добрата като цяло, Глобул, Нокия, Ериксон и Вивател обзаведоха залите.
Във ФМИ Майкрософт също се погрижи да не изостава, но там ще учиш много програмиране и ще излезнеш добър програмист, не че от ТУ не можеш, но не си изцяло програмист.
Специално за тази година, понадникнах в класиранията и знам, че минималния бал за Компютърни Науки е 28.4 в СУ, а за КСТ в ТУ 29.9, Комуникациите в ТУ са с 29.4 . Успех
Хмм, това ми изглежда малко странно, класиранията за КН в СУ едва ли са ясни още, така че ми е интересно това за бала за КН, пък и 28,4 ми се вижда прекалено малко (нямам абсолютно нищо против да е толкова)Glamdring написа:
По-добре як и тъп, отколкото само тъп!