Към бъдещите медийни звезди! :)

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Да, докато продължават НЯКОИ да пишат : "нещото, което...", никога няма да има истинска журналистика!!!
Виждам и това, че въобще не се разбира понятието разследваща журналистика. Whatever...
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

Позволи ми да се посмея на твой гръб :lol: Ха, аз въобще не съм се засилила да ствам журналистка. Всъщност мога да си пиша "нещото което..." докато не ти се повиши холестерола. Аз доста добре разбирам понятието 'разследваща журналистика', но жалкото е, че ти си се засилила към тази специалност (+) :roll: Виждам, че не ти идва отвътре, просто няма как да просперираш там - мое мнение разбира се, не задължавам никои да се ангажира с него. Но знае ли човек - може да си бъдещата топ журналистка. Всъщност ти пожелавам успех... ще ти е нужен с това заяждане на дребно, но пък иначе съвсем искрено ти го желая. :wink:
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Не, аз не се заяждам, а отбелязвам факти. А това дали ще просперирам в тази професия не засяга никого на този етап, дори мен. Имам сериозни позиции в един от...сериозните...ежедневници, а тези мои статии са били определено забелязани. От когото трябва!
И пак казвам - въобще не е нужно да си завършил журналистика, за да станеш един от гилдията. Благодаря за пожеланието за успех. По-скоро късмет ще ми е нужен.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

fragile написа:Не, аз не се заяждам, а отбелязвам факти. А това дали ще просперирам в тази професия не засяга никого на този етап, дори мен. Имам сериозни позиции в един от...сериозните...ежедневници, а тези мои статии са били определено забелязани. От когото трябва!
И пак казвам - въобще не е нужно да си завършил журналистика, за да станеш един от гилдията. Благодаря за пожеланието за успех. По-скоро късмет ще ми е нужен.
И двете - късмет и успех, те са взаимосвързани. Да си един от гилдията може, но в телевизията да кажем. Истинската журналистика за мен е вестникарството - там вече, както казах, трябва талант за писане и много бързо си проличава кой го има и кой не :wink:
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Нямам какво да добавя.
Аватар
Regina
От дъжд на вятър

Мнение от Regina »

Ей, че стеее...
fragile, аз не мога да знам защо се държиш недружелюбно с всички. Не ме и интересува, честно казано.

Чудя се, обаче, защо си мислиш, че истинската журналистика е рзследващата такава. Това не е журналистика в чистия си вид. Тя е свързана със съдебната власт, с престъпления, с истини, които често не виждат бял свят... Съвсем друга е посоката на развитие и няма много общо с медиите, освен публикациите и засменането на материал за зрителите. Не мислиш ли?
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Съгласна с 2 вдигнати ръце. Ама просто много ми се ще да я има таз журналистика.
Аватар
Regina
От дъжд на вятър

Мнение от Regina »

Ами действай! :-)
Както разбрахме не е задължително да си журналист, за да правиш журналистика. Но за разследващата е необходимо да познаваш поне законите и разпоредбите на страната. Мисля, че едно юридическо образование, съчетано с много хъс ще свърши работа ;-)
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Пак съгласна. Само дето аз не ща да се занимавам с разследваща журналистика. Дай ми един международен отдел и съм готова - доволна и щастлива.
Има малко, но толкова кадърни, които биха могли да построят основите на разследващата журналистика в България...ама кой да им го даде това право? В.Б. никога не би позволил. Съжалявам за инциалите и съкращенията, ама как да знам кой го чете този форум..
Аватар
newone
В началото бе словото

Мнение от newone »

Привет на всички във форума :D ...Мисля, че наистина трябва да сме солидарни един с друг, след като в момента имаме обща съдба ( изнервени сме от чакане на резултати, чудим се за коя специалност във ФЖМК ще се закачим и дали въобще ще сме там :? )...Така че вместо да си разменяме гневни "закачки", по -добре ще е ако се подкрепяме в чакането. Наистина има много способни хора сред нас, които силно мечтаят да учат журналистика, PR, че и книгоиздаване ( аз лично ще се радвам да бъда приета и в тази специалност )...Хубаво и похвално е,че има такива, които вече са събрали опит в тази сфера..Разбирам, че това им дава известно самочувствие, но не смятам обаче, че е основание да се стчитат за нещо повече от другите ( визирам най- вече fragile )...Щото примерно аз, а и навярно повечето като мен, нямаме никакъв опит в медийната сфера, но това не ни пречи да сме отпимисти и да успеем да се реализираме там. Нещо повече - не ни прави по - глупави и недостойни! Друго нещо е конкуренцията в този случай - нормално е да я има, защото тя е навсякъде. Не знам дали ще се съгласите с мен, но в медиите те се оказва доста силно изразена. Лично имам поглед върху спортния отдел на БНТ ( но предполгам, че не само там е така ), където атмосферата може да се определи като "гнездо на усойници "...всеки се дебне , всеки гледа да компрометира другия :? Чудя се защо е така..може би , защото доминиращи във медиите са жените, а няма какво да го отричаме - големи интригантки са повечето ! :)....А място под слънцето има за всички!!! ама пусто честолюбие...
Та мисълта ми е - нека не се изживяваме и ние като конкуренция (поне не засега ), защото още нищо не е ясно...Есетата всичко ще решат :o ...Дано поне бъде в наша полза и тези, които НАИСТИНА искат да учат във ФЖМК, да бъдат сред "оцелелите " :)

Успех на всички и бъдете спокойни за оценките си!!! Сега нека наблегнем на най-приятната част от подготовката - устният изпит.
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Прав/а си. Ама гнездото на усойници, ако знаеш още на колко места е...Особено в "Медиа Холдинг" АД
Аватар
newone
В началото бе словото

Мнение от newone »

Да, аз дадох примера с БНТ, но също и споменах,че и на други места е така :idea: ...Все пак това е животът - хората се борят да се издигнат в професионален (пък и личностен план )..Лошото е обаче,че понякога се одързостяват твърде много в този си стремеж и волно или неволно нараняват други около тях...Но кво да се прави - желанието ни да побеждаваме е вродено. Доста съм амбициозна и признавам, че ми се е случвало да играя нечестно понякога ( ама има ли някой, които да не го е правил ), но все пак имам съвест, усещала съм се навреме и съм се извинявала. Това е най - важното и то се цени - доколко си човечен!

А между другото - как сте след устния УНСС ?( който е ходил, разбира се :) )
Аватар
feather
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от feather »

Не смея да говоря за устния в УНСС. Чакам резултатите и тогава ще кажа. Като цяло - добре беше. Тъпо, че питаха единствено за ЕС. :?
Аватар
newone
В началото бе словото

Мнение от newone »

И мен ме питаха за ЕС, както и за изборите...То се очакваше, но все пак можеха да ни зададат и други въпроси, които да не с толкова свързани с политиката...Все пак не всичко е политика! Както и да е аз в УНСС имам 4, 13 на есето, така че и 6 не ме оправя на устния :?
Аватар
feather
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от feather »

Мен и 3 ме оправя на устния. :lol: Не е там въпроса, де. ;) Аз и не искам там...кво само говоря?! :x
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”