м-да, и според мен НБУ е по-добрия вариянт, ако човек е решил да е артAssasiyah написа:Дам, в СУ рисуването не е достатъчно - излизаш учител по рисуване... Аз сега пробвам в НБУ - Визуални изкуства (днес ми беше изпита) и Компютърни медийни технологии модул Компютърна графика (тук е анимацията) - на тоя изпит изкарах 5-ца, но да ви кажа и мен таксите доста ме разколебават... Сега като излязат класиранията, още на първо може да се наложи да избирам и нямам идея как да постъпя....![]()
![]()
А някой с рисуване кандидатсва ли?
Модератор: Boromir
- OX/\\-OB
- В началото бе словото
- Специалност: туризъм
dandelion написа:Аз по принцип рисувам (не че е мн яко де) и искам да уча анимация!Обаче за СУ нещо...да уча просто изобразително изкуство не ме удовлетворява
Анимация...НАТФИЗ...нов БГ...нещо по-обезкуражаващо да ти кажа....
Още ме е яд , че не отидох в СУ на изпита по рисуване...
МЕжду другото има ли от университета организирани курсове подготвителни?
В чужди обувки
.....не акай!!!!!!!!!!
:D:D:D
.....не акай!!!!!!!!!!
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
-
Assasiyah
- Драскач
- Обратна връзка:
HTMU>SU написа: м-да, и според мен НБУ е по-добрия вариянт, ако човек е решил да е артако все пак се интересуваш от точните науки обаче ХТМУ е без конкуренция
Ами, всичко зависи колко съм изкарала по история в СУ. Ако съм се справила, ще се простя с рисуването (поне професионално, по диплома).
Иначе в НБУ има на какво да те научат, но таксите са луди, а после трудно се намира работа за аниматори, поне в България и поне засега.
за аниматори не знам, но знам че миналата година 70% от завършилите право в НБУ са си намерили работа веднага след прикючването с ученето и то повечето на държавни постове, може да става дума за корупция, може и да не е, това не мога да кажа, но това, че завършваш и почваш веднага да работиш по специалност е много хубавоAssasiyah написа:HTMU>SU написа: м-да, и според мен НБУ е по-добрия вариянт, ако човек е решил да е артако все пак се интересуваш от точните науки обаче ХТМУ е без конкуренция
Ами, всичко зависи колко съм изкарала по история в СУ. Ако съм се справила, ще се простя с рисуването (поне професионално, по диплома).
Иначе в НБУ има на какво да те научат, но таксите са луди, а после трудно се намира работа за аниматори, поне в България и поне засега.
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
- OX/\\-OB
- В началото бе словото
- Специалност: туризъм
Направо се чудя дали все още е по-важно това което правиш да ти носи удовлетворение ......или кинтите отдавна са заменили всичко...
Но пък.....знае ли човек..
НБУ не ти ли дават някакъв старт след завършването, в смисъл, няма ли я тази опция с осигуряването на работа?
Но пък.....знае ли човек..
НБУ не ти ли дават някакъв старт след завършването, в смисъл, няма ли я тази опция с осигуряването на работа?
В чужди обувки
.....не акай!!!!!!!!!!
:D:D:D
.....не акай!!!!!!!!!!
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
-
Assasiyah
- Драскач
- Обратна връзка:
HTMU>SU, да, да даваш пари за образование винаги е основателно! Винаги съм била съгласна с това. Това за правистите е супер. Вероятно наистина преподавателите там са мотивирани да обучават качествено, което е доста добре за университета. Именно така трябва да бъде.
Обаче за аниматорите нещата не стоят така. Като завършиш тази специалност, ставаш режисьор на анимационни филми. Този бизнес в България е повече от слабо-развит. Почти всичките ни наистина добри аниматори отдавна са напуснали страната и създават наистина качествени неща я в Канада, я в Щатите (за случаи там съм чувала най-много, със сигурност има и в Европа). Но за да идеш там, трябва да си наистина добър, адски амбициозен и късметлия до някаква степен. Друг е въпрсът, че може да не искаш да напускаш България - аз не искам. Все още съм идеалист и искам да давам труда си тук, да създавам неща за хората тук, но ако следвам анимация държа да работя точно по специалността си, рискувам да остана гладна. Сега може да не ни пука толкова, но истината е, че е страшно когато все нещо ти липсва, а родителите няма да са винаги до теб да помагат. Сега е времето,в което трябва да помислиш затова, защото когато завършиш университета, ще е леко късничко.
Не говоря за несметни богатства - през тази година в която не учих, а работих, разбрах че за да живееш добре без притеснения в България (изключвам мутренския начин, както и продаването при жените), трябва да работиш в икономическата сфера. Банки, лизинги, застраховки и т.н. - там се взимат добри пари. Но също видях що за общество е тяхното - което е в пълен разрез с моите разбирания. Вярно е, че тепърва ще идват и нови възможности, но никога нищо не е сигурно. Сега правим най-важния избор, затова не смея да заявя твърдо НБУ - не знам дали след втората година ще мога да си платя таксата. Колкото и да ми се иска да не мисля за тези неща, няма как да ангажирам наште да цакат по 2 бона годишно, без да съм 1000% сигурна че ще мога да поема поне част от тая сума. Ето защо за мен НБУ е малко рисково начинание.
Обаче за аниматорите нещата не стоят така. Като завършиш тази специалност, ставаш режисьор на анимационни филми. Този бизнес в България е повече от слабо-развит. Почти всичките ни наистина добри аниматори отдавна са напуснали страната и създават наистина качествени неща я в Канада, я в Щатите (за случаи там съм чувала най-много, със сигурност има и в Европа). Но за да идеш там, трябва да си наистина добър, адски амбициозен и късметлия до някаква степен. Друг е въпрсът, че може да не искаш да напускаш България - аз не искам. Все още съм идеалист и искам да давам труда си тук, да създавам неща за хората тук, но ако следвам анимация държа да работя точно по специалността си, рискувам да остана гладна. Сега може да не ни пука толкова, но истината е, че е страшно когато все нещо ти липсва, а родителите няма да са винаги до теб да помагат. Сега е времето,в което трябва да помислиш затова, защото когато завършиш университета, ще е леко късничко.
Не говоря за несметни богатства - през тази година в която не учих, а работих, разбрах че за да живееш добре без притеснения в България (изключвам мутренския начин, както и продаването при жените), трябва да работиш в икономическата сфера. Банки, лизинги, застраховки и т.н. - там се взимат добри пари. Но също видях що за общество е тяхното - което е в пълен разрез с моите разбирания. Вярно е, че тепърва ще идват и нови възможности, но никога нищо не е сигурно. Сега правим най-важния избор, затова не смея да заявя твърдо НБУ - не знам дали след втората година ще мога да си платя таксата. Колкото и да ми се иска да не мисля за тези неща, няма как да ангажирам наште да цакат по 2 бона годишно, без да съм 1000% сигурна че ще мога да поема поне част от тая сума. Ето защо за мен НБУ е малко рисково начинание.
ами много готино си писала, ама са кво да ти кажаAssasiyah написа:HTMU>SU, да, да даваш пари за образование винаги е основателно! Винаги съм била съгласна с това. Това за правистите е супер. Вероятно наистина преподавателите там са мотивирани да обучават качествено, което е доста добре за университета. Именно така трябва да бъде.
кво значи супер преспективниAssasiyah написа:Много ясно - варианти има, ама те са за супер перспективни специалности, това имам предвид.