Философия....... о 0

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
geryto
В началото бе словото

Мнение от geryto »

е тя Хелена Бонъм Картър няма грешка :) е той и Левски е умрял, но пак го харесвам :D
"You miss 100% of the shots you never take."
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Дам, но заради това й състояние не можа да свърши с абсолютен хепи енд за нея. :P :wink:
Изображение
Аватар
geryto
В началото бе словото

Мнение от geryto »

е много ясно.. оставя вратичка за part II :)
"You miss 100% of the shots you never take."
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

geryto написа:
Vaskes написа:*връща се към темата*
То и аз се интересувам от философия, но не ми е нужно да следвам това, за да имам 'философски поглед за света' или пък да уча психология, за да се разбирам и да бъда самоосъзната личност :wink:
е да, но аз лично сама не мога да стигна до някои заключения :oops: смисъл само от четене.. малко "guidance" си трябва... пък и в интернет има доста текстове, но обясненията за нукои са малкоо.. :oops:
Ами не знам, аз заключенията си ги правя сам :) Честно казано не се доверявам много-много на психолозите, особено на последователи на Фройд, щото това е човек, с чийто възгледи съм доста несъгласен :)
А психологията и особено философията са доста относителни науки, при тях нищо не може да се твърди със сигурност и всеки си има свое мнение. Както е казал Ницше, 'Всеки има очи, сфинксът също има очи, следователно има много истини, следователно няма истина' :) Аз лично се задоволявам с това измежду многото възгледи да си съставя свой собствен.
Но наистина сте прави, че ако искаш да се задълбочиш повече в тези науки, е най-добре да следваш такава специалност.
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

Vaskes написа:
geryto написа:
Vaskes написа:*връща се към темата*
То и аз се интересувам от философия, но не ми е нужно да следвам това, за да имам 'философски поглед за света' или пък да уча психология, за да се разбирам и да бъда самоосъзната личност :wink:
е да, но аз лично сама не мога да стигна до някои заключения :oops: смисъл само от четене.. малко "guidance" си трябва... пък и в интернет има доста текстове, но обясненията за нукои са малкоо.. :oops:
Ами не знам, аз заключенията си ги правя сам :) Честно казано не се доверявам много-много на психолозите, особено на последователи на Фройд, щото това е човек, с чийто възгледи съм доста несъгласен :)
А психологията и особено философията са доста относителни науки, при тях нищо не може да се твърди със сигурност и всеки си има свое мнение. Както е казал Ницше, 'Всеки има очи, сфинксът също има очи, следователно има много истини, следователно няма истина' :) Аз лично се задоволявам с това измежду многото възгледи да си съставя свой собствен.
Но наистина сте прави, че ако искаш да се задълбочиш повече в тези науки, е най-добре да следваш такава специалност.
Аз Фройд го харесвам ама съм напълно съгласна,че тези науки са относителни.Даже сега чета една книга "Пътят на душите" и веднага съм готова да оборя някои мнения на д-р Нютън,защото аз ги тълкувам по друг начин и отварям вратичка за друго алтернативно заключение......все пак психолози са създали твърденията следователно може и да не са прави........или поне да не са доразвили теаориите.....затова ние сега ще учим(дай Боже!) и ще ги усъвършенстваме :wink:
Изображение
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Аз писах философията на 3-то място, след биология-редовно и биология-задочно, което автоматично може да превърне философията като второ желание. Наистина философията ти дава един различен поглед за света, помага ти да разбереш колко интересен и многостранен е животът. Но все пак трябва да кажем, че не всеки човек и не всеки учещ философия в университета е философ, според мен философията си е призвание, а понякога има и такива, които са малко позаблудени в своето призвание.
Относно психологията, при нея според мен относителността идва от относителността на човешката природа, но иначе доста неща са много ясни и сякаш регламентирани, които се нагаждат според индивидуалността на отделния човек.
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

Само ще добавя,че не всеки човек може да се отдаде на тези науки......с времето се разбира,че някои като че ли са "родени" за тях,а други не чак толкова :)
Изображение
Аватар
Atlantis
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantis »

dormouse написа: Даже сега чета една книга "Пътят на душите" и веднага съм готова да оборя някои мнения на д-р Нютън,защото аз ги тълкувам по друг начин и отварям вратичка за друго алтернативно заключение......все пак психолози са създали твърденията следователно може и да не са прави........или поне да не са доразвили теаориите.....затова ние сега ще учим(дай Боже!) и ще ги усъвършенстваме :wink:
Относно тази книга и аз имам някои въпросителни, dormouse, но като цяло мога да си призная, че ми "отвори очите" за едно доста глобално (и най-вече смислено) възприятие за живота ми
Изображение
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

Мдааа доста е добра въпреки,че наскоро гледах по Дискавъри как хипнозата не е много за вярване,защото когато си под хипноза хипнотерапевта ти може да ти внуши спомени,които действително нямаш..........от както гледах това вече книжката я гледам под "съмнително" око,но пак си отварям вратичка,че може да е истина. :)
Изображение
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

И все пак мислите ли,че бала ще е висок като миналата година?Говоря за философията :D
Изображение
Аватар
Diotima
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Diotima »

"...но сега като заговорихте за философия направо да ви призная страшно ми се иска да я уча.. но ме е страх, че след това няма да има с какво да се занимавам.. :oops: :?[/quote]..."

Скъпи мои , само от вас зависи дали ще си останете просто философи или ще направите нещо в личен и професионален план
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”