Философия....... о 0
Модератор: Boromir
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ами не знам, аз заключенията си ги правя самgeryto написа:е да, но аз лично сама не мога да стигна до някои заключенияVaskes написа:*връща се към темата*
То и аз се интересувам от философия, но не ми е нужно да следвам това, за да имам 'философски поглед за света' или пък да уча психология, за да се разбирам и да бъда самоосъзната личностсмисъл само от четене.. малко "guidance" си трябва... пък и в интернет има доста текстове, но обясненията за нукои са малкоо..
А психологията и особено философията са доста относителни науки, при тях нищо не може да се твърди със сигурност и всеки си има свое мнение. Както е казал Ницше, 'Всеки има очи, сфинксът също има очи, следователно има много истини, следователно няма истина'
Но наистина сте прави, че ако искаш да се задълбочиш повече в тези науки, е най-добре да следваш такава специалност.
Аз Фройд го харесвам ама съм напълно съгласна,че тези науки са относителни.Даже сега чета една книга "Пътят на душите" и веднага съм готова да оборя някои мнения на д-р Нютън,защото аз ги тълкувам по друг начин и отварям вратичка за друго алтернативно заключение......все пак психолози са създали твърденията следователно може и да не са прави........или поне да не са доразвили теаориите.....затова ние сега ще учим(дай Боже!) и ще ги усъвършенствамеVaskes написа:Ами не знам, аз заключенията си ги правя самgeryto написа:е да, но аз лично сама не мога да стигна до някои заключенияVaskes написа:*връща се към темата*
То и аз се интересувам от философия, но не ми е нужно да следвам това, за да имам 'философски поглед за света' или пък да уча психология, за да се разбирам и да бъда самоосъзната личностсмисъл само от четене.. малко "guidance" си трябва... пък и в интернет има доста текстове, но обясненията за нукои са малкоо..
Честно казано не се доверявам много-много на психолозите, особено на последователи на Фройд, щото това е човек, с чийто възгледи съм доста несъгласен
![]()
А психологията и особено философията са доста относителни науки, при тях нищо не може да се твърди със сигурност и всеки си има свое мнение. Както е казал Ницше, 'Всеки има очи, сфинксът също има очи, следователно има много истини, следователно няма истина'Аз лично се задоволявам с това измежду многото възгледи да си съставя свой собствен.
Но наистина сте прави, че ако искаш да се задълбочиш повече в тези науки, е най-добре да следваш такава специалност.
- alteia
- В началото бе словото
Аз писах философията на 3-то място, след биология-редовно и биология-задочно, което автоматично може да превърне философията като второ желание. Наистина философията ти дава един различен поглед за света, помага ти да разбереш колко интересен и многостранен е животът. Но все пак трябва да кажем, че не всеки човек и не всеки учещ философия в университета е философ, според мен философията си е призвание, а понякога има и такива, които са малко позаблудени в своето призвание.
Относно психологията, при нея според мен относителността идва от относителността на човешката природа, но иначе доста неща са много ясни и сякаш регламентирани, които се нагаждат според индивидуалността на отделния човек.
Относно психологията, при нея според мен относителността идва от относителността на човешката природа, но иначе доста неща са много ясни и сякаш регламентирани, които се нагаждат според индивидуалността на отделния човек.
- Atlantis
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Относно тази книга и аз имам някои въпросителни, dormouse, но като цяло мога да си призная, че ми "отвори очите" за едно доста глобално (и най-вече смислено) възприятие за живота миdormouse написа: Даже сега чета една книга "Пътят на душите" и веднага съм готова да оборя някои мнения на д-р Нютън,защото аз ги тълкувам по друг начин и отварям вратичка за друго алтернативно заключение......все пак психолози са създали твърденията следователно може и да не са прави........или поне да не са доразвили теаориите.....затова ние сега ще учим(дай Боже!) и ще ги усъвършенстваме

Мдааа доста е добра въпреки,че наскоро гледах по Дискавъри как хипнозата не е много за вярване,защото когато си под хипноза хипнотерапевта ти може да ти внуши спомени,които действително нямаш..........от както гледах това вече книжката я гледам под "съмнително" око,но пак си отварям вратичка,че може да е истина.