Към бъдещите медийни звезди! :)

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
newone
В началото бе словото

Към бъдещите медийни звезди! :)

Мнение от newone »

Обръщам се към потенциалните журнлисти... :) Има ли някои от форума,който в понеделник ще се явявя ня устния изпит по журналистика в УНСС ? Знаете ли дали резултатите от него ще бъдат ясни още в самия ден? И в крайна сметка колко трябва да изкараме на есето в СУ, за да бъдем допуснати до устния? Не знам доколко сте съгласни с мен, но тези, които кандитатстват за специалности във ФЖ, са най- прецакани, защото трябва да изтърпят целия "малък ужас" на кандидат- студентската кампания! Докато другите са си изкарали изпитите и в периода на очакване на класиранията си купонясват на моренцето, ние стоим и тръпнрм в очакване на поредния изпит :x Дано поне чакането и нервите си заслужават! :wink:
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

Всъщност и ние не купонясваме на морето - а чакаме 1-во класиране :wink:
Аватар
newone
В началото бе словото

Мнение от newone »

Ами всъщност нищо не ни пречи да съчетаем полезното с приятното :) Сега май остана лесната част - да четем вестници и да гледаме телевизя, за да сме информирани за устния (ако стигмем дотам ) ....
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

newone написа:Ами всъщност нищо не ни пречи да съчетаем полезното с приятното :) Сега май остана лесната част - да четем вестници и да гледаме телевизя, за да сме информирани за устния (ако стигмем дотам ) ....
Ще стигнете!!!
Аватар
newone
В началото бе словото

Мнение от newone »

Дано наистина успеем:)..аз лично искам да уча във ФЖМК, незавиаимо каква специалност...просто мечта от около 5 години;) А нали казват, че ако искш нещо много силно, рано или късно ще го получиш :) Иначе, ако не стане тази година, поне можем да се прехвърлим при добър успех. Мен повече ме притеснява това, което пишат в другия форум за журналистика- не се знае какъв е минимумът за устния. Има изкиазвания, че резултатите от есето ще са ясни в четвъртък, а в деня на самия устен щяло да стане ясно кои ще останат за изпитване....Чудна работа!

Успех на всички, които знаят какво искат... и вярвайте в себе си!!!
Аватар
Regina
От дъжд на вятър

КЪМ newone:

Мнение от Regina »

Да бъдеш "медийна звезда" изобщо не ти трябва журналистическо образование, нито пък много късмет на кандидатстудентските изпити. Необходимо ти е малко грим, хубава усмивка и умение да се слагаш където трябва. Истинският журналист е зад камерата и съвсем не е звезда. Мисля, че трябва да разбираш разликата преди да влезеш в университета, защото после ще си много разочарован/а.
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

Искам да се възползвам да пожелая на бъдещите журналисти късмет и след няколко години да ги видим към екипа на някоя известна медия :wink:
Изображение
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

има и друг вариант - да си изрусен п*дал, за предпочитане мангал и да се напъваш като скопен коч.

успехът е гарантиран.

към Реджина това.
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
Regina
От дъжд на вятър

Мнение от Regina »

DS написа:има и друг вариант - да си изрусен п*дал, за предпочитане мангал и да се напъваш като скопен коч.

успехът е гарантиран.

към Реджина това.
Благодаря за подкрепата ;-)
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Аватар
feather
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от feather »

По въпросите зададени в темата. Аз ще ходя на устния в УНСС. Резултатите ще бъдат ясни в същия ден, а на есето в СУ не ти трябва конкретна оценка - просто над 2. ;) И все пак - 3.50 също не виждам как би могло да ти е от полза. ;)
Аватар
newone
В началото бе словото

Мнение от newone »

Уважаема Regina, не искам да следвам твоя тон, но смятам, че отново трябвя да прочетеш написаното от мен заглавие- "Към бъдещите медийни звезди :) "- и да обърнеш внимание на ироническите нотки в него! Също така мисля, че не е добре да си твърде критична към "медийните звезди". Все пак не може да поставяме всички под един общ знаменател, нали така ?! Не мисля, че само с "малко грим" човек може да се превърне в обществено популярна личност, ако няма умствен потенциал за това. Не казвам, че това не е възможно (в настоящия контекст има много примери иманно за това ), но тези "звезди" залязват твърде бързо. Колкото до това "да се слагаш където трябва" - не смятам, че това е формулата на успеха! Единственото, което има значение е твоят интелект, желание и усет към това, с което се занимаваш.
Съгласна съм с твоето мнение, че не е необходимо задължително да имаш журналистическо образование, за да упражняваш тази професия. Има много професионалисти в медийната сфера, които са завършили например филология, право, икономика, дори и география! Да, наистина, повечето истински журналисти не са в "окото на обектива", но това съвсем не означава, че няма достойни и способни лица пред камерата. Аз лично смятам за медийни звзди Маргарита Михнева, Канна Рачева, Миролюба Бенатова, Николай Бареков и много други.
Аз много добре знам къде искам да уча (още от преди 5 години ) и отлично разбирам какви са положителните и отрицателните страни, така че няма как да съм разочарована!
Съжалявам, ако мноето мнение се различава от твоето, но това е още една гледна точка и ако искаш да си добър журналист, трябва да свикнеш това!
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

'медийни звезди' Изображение
efegee
Ани_87
От дъжд на вятър

Мнение от Ани_87 »

Еми че кое му е пък чак толко смешното :?: :!: А, newone, исках да те питам,тъй като и аз харесвам Маргарита Михнева и ме е яд, че я махнаха,обаче в момента не мога да си спомня как й се казваше предаването- та да ми кажеш, ако си спомняш, защото наистина хич не мога да се сетя сега :oops: :roll:
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

Смешното е, че дори 1/10 от всички, дето ще завършат журналистика (и АКО си намерят работа), няма да видят нещо, различно от бюро.
'медийна звезда' не се става с едно висше образование, то дори не е задължително.
efegee
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

Ани_87 написа:Еми че кое му е пък чак толко смешното :?: :!: А, newone, исках да те питам,тъй като и аз харесвам Маргарита Михнева и ме е яд, че я махнаха,обаче в момента не мога да си спомня как й се казваше предаването- та да ми кажеш, ако си спомняш, защото наистина хич не мога да се сетя сега :oops: :roll:
Неудобните с Маргарита Михнева :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”