Математика: Предварителен <-> Математика I

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Не знам дали в тази или в някоя друга тема това за двете статистики беше обсъждано, но и аз не разбрах как точно стоят нещата с тях.

Относно бройките в Персонална информация, 175 са местата за момчета. 95 са тези за момичета.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
plamma
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от plamma »

sedrik, чела съм твои постове относно изпита по англиийски и се питам дали кандидатстваш и с двата предмета. Кои са първите ти желания? :oops:
Аватар
Tabledott
В началото бе словото

Мнение от Tabledott »

user157 написа:Не знам как си го представяте това, обаче от резултатите само до сега (без да включвам Математика 2) за Компютърни Науки не виждам просто как бала би могъл да е под 29.60 - 29.70. Относно Информационните Системи и Софтуерното Инженерство като нови специалности разбира се народа ще се бута яко там и конкоренцията никак няма да е по-малка. Така, че за тези 3-те специалности не ми се вярва някоя да е с бал по-нисък от 29 (като говориме за първо класиране). Относно Информатиката...като специалност с доста повече места от горните 3 и с по-малък наплив там за тази година поне (според моите виждания)...и въпреки всичко бала според мен ще е над 28.50...
...изводите са си за вас

P.S. А нека да видиме и колко високи оценки ще има от Математика 2...
Ами много си прав/а, след предварителния писах, че имам усещането, че бала за новите специалности и КН може и да е максимален и тогава ме обявиха за параноик и ненормален, а сега се оказва, че може и да съм прав, поне за някои от тях, сега единствено остава да се надяваме, че бала за КН няма да е максимален (моят е вторият възможно най-голям)
По-добре як и тъп, отколкото само тъп!
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

user157 написа:Имам 2 въпроса...

1. Как така в сайта на ФМИ има една статистика от Математика 1, а в сайта на СУ са публикували други резултати в които 6-ците са с 20 и няколко повече...Как става тоя номер. Да не би да са това от някакви олимпиади и ако да...те влизат ли в това класиране или са отделно...

2. За 4-те компютърни специалности в персоналната информация са дадени, че са общо 175 места. Това са местата само за момчетата или общо момчета и момичета???
1. Значи в сайта на ФМИ статистиката си е чиста, само от самият изпит математика1. В статистиката в сайта на СУ останалите 23 шестици са от първенци по разни олимпиади и т.н. На някои олимпиади като изкараш добра оценка на 3-ти кръг и ти я признават като 6-ца в СУ. Нещо такова. И явно имаме 23 човека с добри класирания на 3-ти кръг на олимпиади.

2. 175 места са само за момчетата. Ако обърнеш внимание на информациятан а сайта на СУ за местата за прием ще видиш че са общо към 300 за момчета и момичета :)
user157
В началото бе словото

Мнение от user157 »

J`E`K`O, ясно...само не разбрах тези с 23-те 6-ци влизат ли в това класиране дето и ние или са си на отделно класиране тези от олимпиадата???
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

тези влизат.. :(
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

plamma написа:sedrik, чела съм твои постове относно изпита по англиийски и се питам дали кандидатстваш и с двата предмета. Кои са първите ти желания? :oops:
Кандидатствам и с математика и английски. Желанията са ми:

1. Скандинавистика
2. Японистика
3. Информационни системи
4. Информатика
5. Компютърни науки
6. Софтуерно инженерство
7. Икономика
8. Английска филология
9. Приложна математика
10. Социология
Имам още 29 специалности надолу, но няма да ги пиша.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
vins
В началото бе словото

Мнение от vins »

user157 написа:J`E`K`O, ясно...само не разбрах тези с 23-те 6-ци влизат ли в това класиране дето и ние или са си на отделно класиране тези от олимпиадата???
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... ne+bg.html
(4) Лауреатите на национални и международни олимпиади се класират извън утвърдените места за прием.
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

даде знам, но теибълдот се беше обаждал в СУ и тези били някакви други, не точно лауреати. Него питайте за повече информация.
Аватар
Tabledott
В началото бе словото

Мнение от Tabledott »

Ами за съжаление на всички тези са отличници демек са хора с 6,00 и влизат в "нормалните" места. Факт е, че повечето от тях (може би почти всички) са доста добри по математика и сигурно щяха да имат много високи оценки на математика 1, но все пак ми е интересно как са се събрали цели 23 човека, като се има предвид, че има и лауреати.
Аватар
Sally
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sally »

Ми аз лично се сещам за начин - даренийца.....знам ли, и това може да е, всичко е възможно в тая държава..:-|
Аватар
Tabledott
В началото бе словото

Мнение от Tabledott »

Ами не знам, възможно е, но според мен е доста малко вероятно, поне това за олимпиадите, виж ако тези шестици бяха чисти, т.е. само от математика 1, тогава нямаше да повярвам, защото както вече неведнъж споменах, 10-та е доста трудна и за да бъде направена поне според мен се изисква или страхотен късмет да видиш за тези 5 часа авторовото решение, или немалко познания от извънучилищната математика + късмет+ чисти 1-9-та ,което никак не е лесно.
Все пак може и да не съм прав и ще се радвам, ако някой успее да ме опровергае и успее да даде някое лесно и логично решение на 10-та ;)
Аватар
Sally
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sally »

Ами виж, аз мисля, че не е нормално да са някакви отличници от олимпиадите, не-лауреати, защото знам за случай - лауреат от олимпиадата по математика(или най-малко отличник), на когото миналата година не са му признали резултата и си е влязъл по нормалния начин - с изпит.

Edit:
Ето от къде най-вероятно идват 6-ците все пак:
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... al+bg.html
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”