желаещи за МО :) отбийте се тук

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

milky way
В началото бе словото

желаещи за МО :) отбийте се тук

Мнение от milky way »

чета само суперлативи! а какви са мръсотийките?със сигурност има и такива!ще съм адски щастлива ако се запозная с готини и начетени млади хора, които споделят интересите ми !!! може пък да станем и колеги някога:)

днес почти всеки записва най-популярната специалност без изобщо да знае защо!!! освен това му липсват и нужните качества за нея!но какво му пука,нали е модерно,и всяка лелка цъка като кажеш, че това ще учиш...МО е от тези "модерните"специалности е аз поне доста сам попрочела докато избера наи-голямото си желание и все пак още незнам...
The_Snake`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: желаещи за МО :) отбийте се тук

Мнение от The_Snake` »

milky way написа:
днес почти всеки записва най-популярната специалност без изобщо да знае защо!!! освен това му липсват и нужните качества за нея!но какво му пука,нали е модерно,и всяка лелка цъка като кажеш, че това ще учиш...МО е от тези "модерните"специалности е аз поне доста сам попрочела докато избера наи-голямото си желание и все пак още незнам...

Тука те подкрепям на 100% и като кандидатстват много хора не мислят къде биха могли да се рализират и дали въобще може да се намери работа с това което ще кандидатстват
milky way
В началото бе словото

:)

Мнение от milky way »

да, и все пак за мен от значение е дали ти харесва тове, което учи6. може да звучи наивно, но когато искаш нещо и ти харесва се предполага, че го можеш. а щом го можеш винаги ще се реализираш...но кой се сеща?! в подобни случаи обичам да цитирам Пенчо Славейков:"Храмът е за посветените, стадото- вънка!" !!!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Ако си чела подробно форума,ще срещнеш много мнения "за" и "против" :roll: Аз лично съм със смесени чувства :!:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Ironman
В началото бе словото

Мнение от Ironman »

Хм...поне аз искам да уча нещо което наистина ме влече а не нещо което се много се котира на пазара на труда :wink:
Моите насоки са към психологията,нещо модерно но всъщност не е за всеки.
Впрочем, точво сега поне в София върви съкращаване щата на психолозите :!:
Наведената глава сабя не я сече.

АААААА,така ли...Я дай тая сабя да видиш къде може да ти влезне !!!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Какъв щат на психолозите :shock: Нали всяка фирма/сдружение определя щата :roll:
Аватар
Ironman
В началото бе словото

Мнение от Ironman »

Stark написа:Какъв щат на психолозите :shock: Нали всяка фирма/сдружение определя щата :roll:
По болници,поликлиники и т.н. На определен брой хора щяло да има определен брой психолози.Спасението е в частната практика.

Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Спасението ако ипташ мен е в комбинирането на специалности,да се ходи на психолог е табу за българина :!:
Аватар
Ironman
В началото бе словото

Мнение от Ironman »

Stark написа:Спасението ако ипташ мен е в комбинирането на специалности,да се ходи на психолог е табу за българина :!:
Мисля,че вече не е табу :lol: Ходят и още как.Един път чаках в поликлиника в близост до кабинета на психиатъра.Докато не дойде отпред нямаше никой.И изведнъж целия коридор се струпа пред вратата му :P :P Само дето не се избиха кой да е първи :wink:

Rodd1ck
Да живей словото

Re: :)

Мнение от Rodd1ck »

milky way написа:може да звучи наивно, но когато искаш нещо и ти харесва се предполага, че го можеш. а щом го можеш винаги ще се реализираш...
Тук съм много съгласен! По-добре да учиш нещо, което те влече, което ти харесва, отколкото нещо, което ще ти донесе реализация, но не ти е на сърцето. А ако можеш нещо наистина добре, ще си намериш работа, ако не тук, то в друга държава, където ценят способните хора. ;)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Ironman написа:
Stark написа:Спасението ако ипташ мен е в комбинирането на специалности,да се ходи на психолог е табу за българина :!:
Мисля,че вече не е табу :lol: Ходят и още как.Един път чаках в поликлиника в близост до кабинета на психиатъра.Докато не дойде отпред нямаше никой.И изведнъж целия коридор се струпа пред вратата му :P :P Само дето не се избиха кой да е първи :wink:
Да не си бил на военна :roll:
Аватар
Ironman
В началото бе словото

Мнение от Ironman »

Stark написа:
Ironman написа:
Да не си бил на военна :roll:
Не :) Имам проблем със келявия синузит и чаках пред уши-нос-гърло :evil:

Vernal_Equinox
В началото бе словото

Мнение от Vernal_Equinox »

Ironman написа:
Между психиатър и ппсихолог има значителна разлика :wink:
sea_foam
В началото бе словото

Мнение от sea_foam »

milky way написа:чета само суперлативи! а какви са мръсотийките?със сигурност има и такива!ще съм адски щастлива ако се запозная с готини и начетени млади хора, които споделят интересите ми !!! може пък да станем и колеги някога:)

Сигурно ще прозвуча глупаво,но много ти се израдвах на поста,съвсем сериозно.Аз съм от хората,които са писали МО на първо място,защото това е една от областите ,които адски ме интересуват.За моя(наша) радост специалността напсоледък не е толкова популярна,което ме кара да се надявам,че ще бъде изчистена от "престижьори"(= да го учим ,щот е престижно).
що се отнася до недостатъците.Да ти кажа честно,не знам къде си чела суперлативи.Аз се наслушах на толкова негативни мнения относно МО,че буквално 1 ден преди да пиша желанията си бях готова да напиша политология на 1во и това ,след като от 3 години искам да уча МО.ето ти ги и недостатъците: 1 твърде всеобхватна специалност,която не те прави специалист в никаква област 2 твърде много кадри за оскъдните дипломатически места =>минимален шанс за добра реализация 3(спец. за СУ) преподавателите се отнасят нехайно към предметите и т.н. и т.н.
Аз обаче реших ,че твърде много искам МО,за да се подам на слухове и ,ако ме приемат,ще уча специалността ,за да задоволя потребността си да разбирам някои неща в света ни по-добре.
Освен всичко досега съм се занимавала с някои неща в подобна сфера и искам да задълбоча.
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

sea_foam написа:
milky way написа:чета само суперлативи! а какви са мръсотийките?със сигурност има и такива!ще съм адски щастлива ако се запозная с готини и начетени млади хора, които споделят интересите ми !!! може пък да станем и колеги някога:)

Сигурно ще прозвуча глупаво,но много ти се израдвах на поста,съвсем сериозно.Аз съм от хората,които са писали МО на първо място,защото това е една от областите ,които адски ме интересуват.За моя(наша) радост специалността напсоледък не е толкова популярна,което ме кара да се надявам,че ще бъде изчистена от "престижьори"(= да го учим ,щот е престижно).
що се отнася до недостатъците.Да ти кажа честно,не знам къде си чела суперлативи.Аз се наслушах на толкова негативни мнения относно МО,че буквално 1 ден преди да пиша желанията си бях готова да напиша политология на 1во и това ,след като от 3 години искам да уча МО.ето ти ги и недостатъците: 1 твърде всеобхватна специалност,която не те прави специалист в никаква област 2 твърде много кадри за оскъдните дипломатически места =>минимален шанс за добра реализация 3(спец. за СУ) преподавателите се отнасят нехайно към предметите и т.н. и т.н.
Аз обаче реших ,че твърде много искам МО,за да се подам на слухове и ,ако ме приемат,ще уча специалността ,за да задоволя потребността си да разбирам някои неща в света ни по-добре.
Освен всичко досега съм се занимавала с някои неща в подобна сфера и искам да задълбоча.

Точно моят случай :wink: И мен ме разколебаваха разни познати,ама аз нали съм голям инат и много исках тази специалност....и си я писах за първо желание. :wink:
Може да вървя бавно, но никога назад!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”