вчера имаше протест в Париж и някои хора се обявяваха срещу "Американско-израелския империализъм"...
аз лично съм против всякакви военни действия където и да било, под каквато и да е форма!... няма никакво основание да се убиват цивилни граждани!
а докато ние си седим тук и мислим дали аджеба войните в Ирак и въобще в Близкия изток не са оправдани, че те се водят срещу някакви си много сътрашни терористи... хиляди невинни хора умират, а само за това нападение в Ливан са умрели повече от 300 души
inaccessibility написа:вчера имаше протест в Париж и някои хора се обявяваха срещу "Американско-израелския империализъм"...
Същите хора навярно се обявяват и срещу тероризма на Хизбула и Хамас, нали?
Това заемане на страни ми е странно. Пагане, на теб терористите от Хизбула симпатични ли са ти? Климбо, не всички мюсюлмани са такива...населението на Ливан, Иран и т.н. не се състои само от луди фанатици. При нас като има една расистка партия, която вдига шум, това значи ли, че всички сме расисти?
Естествено, че са ми симпатични!Израел е на арабска територия и
трябва да бъде унищожен.Симпатични са ми и методите на чеченците,
защото те се борят за свободата си!
inaccessibility написа:вчера имаше протест в Париж и някои хора се обявяваха срещу "Американско-израелския империализъм"...
Същите хора навярно се обявяват и срещу тероризма на Хизбула и Хамас, нали?
просто съобщих една новина, не съм изказвал мнение...
възможно е много хора да са срещу Хизбула и Хамас и в същото време да са против политиката на САЩ и Израел... не виждам причина да няма логика и в това
и още един факт - в големите световни столици и градове има много пацифисти и природозащитници... каквито в България все още не се знаят!... тези хора са признак на една демокрация - гражданското самосъзнание, каквото тук у мнозина липсва!
inaccessibility написа: възможно е много хора да са срещу Хизбула и Хамас и в същото време да са против политиката на САЩ и Израел... не виждам причина да няма логика и в това
inaccessibility написа: възможно е много хора да са срещу Хизбула и Хамас и в същото време да са против политиката на САЩ и Израел... не виждам причина да няма логика и в това
По отношение на тази война, доста е логично даже.
всъщност не разбрах какво е становището ви, сори, но не става ясно?
Абе в този свят всеки си гледа интересите. Войни се водят открай време и
участниците в тях очевидно гледат на това като дълг към народа си. И естествено никой няма да отстъпи от позициите си, защото така ощетява именно своя народ.
Пък останалите нека цъкаме с език и да даваме акъл "кой прав и кой крив".
По отношение на тази война, доста е логично даже.
всъщност не разбрах какво е становището ви, сори, но не става ясно?
Просто се съгласих с теб, че може да има логика в това човек да е против политиката на САЩ и Израел, и същевременно против терористичните Хамас и Хизбула, защото това е точно пацифистката позиция, или пък това, което каза Циндил - Войната suxxx, защото го отнасят невинните, а не тези, които трябва. Това исках да кажа.
Циндил-Пиндил написа:Абе в този свят всеки си гледа интересите. Войни се водят открай време и участниците в тях очевидно гледат на това като дълг към народа си. И естествено никой няма да отстъпи от позициите си, защото така ощетява именно своя народ.
и сигурно народите печелят от това - глупости! както в Русия новобогаташите стават все по-богати, а бедните все по-бедни... така е навсякъде... войните нямат реална морална кауза - те защитават икономическите интереси на големите страни, от които най-много ще се облагодетелстват хората по върховете!...
и само да съобщя една новина, съобщена от световните агенции:
"Кондолиза Райс се разхождаше по изискани приеми видимо спокойна, след като обиколи горещите зони на военни конфликти... Дори се изяви като талантлива пианистка... " и хората й ръкопляскаха...
Никъде не съм говорил за морална кауза. Естествено, че подобна глупост не може да бъде оправдание за отнемането на човешки живот.
Пак казвам (а и ти го каза) - става въпрос за икономически интереси.
Кефи ме много разбирането Ви за "невинни" хора. Явно на някой не му е ясно, че огромна част от населението на Ливан и разни те му съседни държави одобряват отвличането на израелските войници. Те по принцип си одобряват всякакви отвличания и обезглавявания на "неверници". Пак ще повторя, че въпросните арабски народности си живеят в един измислен свят, в който искат всички по светя да са мюсюлмани, пък който не иска не му трябва глава, т.е. ще го обезглавим. Понеже имам позната в Израел, която искам да подчертая, че е БЪЛГАРКА, съм наясно от нейни разкази за понятието "невинни убити деца". Та въпросните деца биват опасани в експлозиви и се пускат към израелските патрули и ако мине номера, а ако се усетят израелските войници и убият потенциалната заплаха после всички европейски телевизии гърмят как "Израел убива невинни деца", а не им става ясно, че ако тия да ги наречем дечица пораснат пак ще си викат "смърт на Израел" или пък "смърт на неверниците". Или пък тия "деца" се намират в сградите на разни групировки, понеже тия гадове са нагли и тикат деца из такива места, че после да пищят пред международната общност. В тая насока въобще няма да споря с Вас, кой кого подкрепя, понеже това, което работя и мисля да се развивам в тази насока за в бъдеще, е супер яко обчързано с просперитета на Израел и САЩ. Мисля , че вече Ви стана ясно кого подкрепям и въобще не се поддавам на разните TV разчувствания от сорта, че били убити "невинни хора", понеже на въпросните хора не им пука колко труд съм положил, за да стигна дотук и продължавам да полагам. На тях им пука само за това, че сме "неверници" и нашия начин на живот трябва да бъде унищожен. Айде стига съм писал, че мога и още, но май няма много смисъл, като гледам повечето постинги на хора, които си мислят, че арабския свят ни обича, т.е. и ние трябва да го обичаме.