Безумната тема по Биология !!! 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Magian написа: Много лично го приехте де. Сори, не съм искал така да прозвучи, но представете си сесия с по 5 изпита и с двойно по-сложна и обемиста материя за всеки един от тях. Ако на човек му трябва по 1 година за всеки... къде ще му излезе края. :lol:

Реално материала по Биология от 9-ти и 10-ти клас може да се научи за 2 седмици без проблем. Не трябва да си гениален.
Да, изпити с толкова материал можем само да си ги представим, а я сега си представи, че цял семестър ти си слушал лекции и си ходил на упражнения за тези изпити.
В тези две седмици включваме ли и нощите?
Струва ми се, че имаш проблем с понятията "реалност" и "представа", както и с тяхното използване.
Станах малко язвителна, ама е смешно да говориш такива неща на хора, които са наясно каква трябва да бъде качествената подготовка за един такъв изпит. Не случайно много хора са ми казвали, че кандидатстудентският изпит е най-тежкият изпит, който са държали, а и сме чували следното: веднъж да влезеш в университета, все ще завършиш.
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

Добре, добре. Мир! :oops: Не съм искал да засягам никого. Наистина се учудих, че толкова много хора се готвят толкова дълго за изпит и реакцията ми беше на учудване, а не на заяждане.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

в сесия с 5 тежки изпита наистина трудно ше минеш само с четенето през сесията
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
tsarn
В началото бе словото

Мнение от tsarn »

Не случайно много хора са ми казвали, че кандидатстудентският изпит е най-тежкият изпит, който са държали, а и сме чували следното: веднъж да влезеш в университета, все ще завършиш.
:shock:
вие наистина не знаете за какво става въпрос

особено alteia няма нито представа, нито връзка с реалността

нека един завършил студент ви каже: сега тия 2 тънки учебника ги зубрите 1 година, после ще ви се стъжни като видите за всеки изпит 5 стр. конспект, библиография, лекции, упражнения и за всичко това имате 1 месец сесия

все ще завършиш мила, за всеки от изпитите сметни по една година - до към 40-50 години можеш и да излезеш висшистка :D
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

tsarn написа:
Не случайно много хора са ми казвали, че кандидатстудентският изпит е най-тежкият изпит, който са държали, а и сме чували следното: веднъж да влезеш в университета, все ще завършиш.
:shock:
вие наистина не знаете за какво става въпрос

особено alteia няма нито представа, нито връзка с реалността

нека един завършил студент ви каже: сега тия 2 тънки учебника ги зубрите 1 година, после ще ви се стъжни като видите за всеки изпит 5 стр. конспект, библиография, лекции, упражнения и за всичко това имате 1 месец сесия

все ще завършиш мила, за всеки от изпитите сметни по една година - до към 40-50 години можеш и да излезеш висшистка :D
Скъпо или скъпа, недей да ми обясняваш, че нямам връзка с реалността (клише старо колкото света) само от един мой пост, не говоря неподготвена и винаги се опитвам да аргументирам изказванията си.
1.Познавам студенти и имам все пак някаква представа що е туй студентство.
2. "Нека един завършил студент..."- студент по какво, защото има голяма разлика в специалностите, има студенти които изкарват много лесно изпитите си без да отворят учебниците, а други наистина трябва да учат, ама не знам защо има заблудени хорица, които си мислят че трябва да се учи само по време на сесия.
3. Щях да питам дали си студент/ка, ама като погледнах пак писаното от теб ми стана ясно, че не си, защото лекциите, упражненията не са през сесията, а през семестъра. Може би имаш предвид материала от тях, ама те са свързани бе, не е да слушаш едно на лекция, а после да вършите друго на упражнения.
4. Като не знаем за какво става на въпрос, моля, обясни ни на нас непросветените и особено на мен-живеещата в илюзия. :lol:
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

h = P изх. / P влож.

Където h е Коефициент на полезно действие, който е равен на Р изх. (изходяща мощност) - в случая обема от учебен материал и е константа, върху Р влож. (вложена мощност) - в случая времето вложено за научаване на материала.

КПД
tsarn
В началото бе словото

Мнение от tsarn »

alteia

явно много си се засегнала :D не аз ръся клишета от сорта "който влезе ще завърши"
проблемът е , че не е верно - от моя поток завършиха 1/2

не ти е работа по какво съм бил студент и не ме интересува и ти какво си завършила. не си мисли само че като влезеш след това е песен (освен ако не влизаш педагогика)

това исках да ти кажа, съвсем добронамерено, така че не ми дигай гири

скоро ще разбереш, че големият зор само предстои, и зубренето по време на семестъра няма да те спаси, нито редовното ходене
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Хаха, развесели ме, наистина! :D Браво на теб, поздрави, имаш висок Коефициент на полезно действие, за разлика от мен :oops: Но я да се защитя, както и другите подобни на мен, тук при нас (хората, защото КПД-то е за машинки :) ) нещата не са така, колкото повече време отдаваш на нещо, толкова повече го изпипваш и ставаш по-добър, владееш го по-добре, т.е. успеваемостта е правопропорционална на отделеното време. ;)
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

tsarn написа:alteia

явно много си се засегнала :D не аз ръся клишета от сорта "който влезе ще завърши"
проблемът е , че не е верно - от моя поток завършиха 1/2

не ти е работа по какво съм бил студент и не ме интересува и ти какво си завършила. не си мисли само че като влезеш след това е песен (освен ако не влизаш педагогика)

това исках да ти кажа, съвсем добронамерено, така че не ми дигай гири

скоро ще разбереш, че големият зор само предстои, и зубренето по време на семестъра няма да те спаси, нито редовното ходене
Ако ме приемат ще бъда за първи път студентка, благодаря, че вярваш в мен и казваш, че скоро ще разбера. ;) Относно засягането, обичам нещата да се изясняват, да няма недоразбрали, затова и се радвам, че отговори. Не вдигам гири на никого, не се ежа, просто си изказвам мнението, което пък понякога е противно на преобладаващото и хората си мислят, че ги нападам или пък се правя на интересна и всезнайка. Чувствам, че и ти като че ли реагира така и зае отбранителна позиция. Със здраве! ;)
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

Да го чукаш, де се пука. Ти наистина се засягаш без да е имало някаква тенденциозност от моя страна.

Това, което искам да кажа не е, че на теб, човека aletia е ниско КПД-то по принцип, а че според мен си похабила страшно много време и пари за подготовка за един изпит, в което ще се убедиш сама на първата сесия. Аз съм убеден, че положените усилия ще бъдат възнаградени и си се представила отлично.
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Неее, аз не случайно написах, че ме развесели, защото наистина постът ти ме накара да се разсмея. Не съм се засегнала, просто беше интересно това, което беше написал и все пак трябваше да отговоря, защото написаното се отнасяше и до мен, а и как да няма реакция при такъв остроумен пост. То като че ли вече каквото и да напиша ще е разглеждано като провокирано от обида, недейте така. :P
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

alteia написа:не е да слушаш едно на лекция, а после да вършите друго на упражнения
да да :D :D :D :D :D

Изображение
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Мнение от Angelina_Jolie »

Не знам защо всички толкова много се чудят на тая тема дето се е паднала! Все пак доколкото знам, в конспекта на СУ по биол. половината теми за от Екология (аз така и не стигнах до тоя конпект). Така че всяка тема може да се падне...

Пожелавам успех на всички, дано ви приемат в квато спец. искате...
Аватар
lady_eve
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lady_eve »

Тема като тема. Аз също исках нещо по-трудничко, но явно и с това не съм се справила особено добре. Аз обикновено обръщам внимание на трудните теми, а теми от този вид ги оставям да отлежават. Но е нормално БФ да държи на екологията. А ако някой кандидатства първо желание екология и се издразни на тази тема... :shock: :? Нямам думи. Иначе аз имам 5.38, като над мен има 35 бройки /6.1%/, а колкото мен - 14 /2.4%/. Ще запиша СУ след като не успях стоматология, но най-вероятно догодина ще се състезавам пак :)
Memento mori!

Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

извинете че ви флудвам малко темите за биологията но нв мога да се сдържа :) какво толкова нормално има да държат на тъпата екология. мене ако питате трябва да я разкарат както и еволюцоята биохимията цитологията и генетиката там са си най-важни макар и да има специалности екология география и биология и пр.

Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”