Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
DureFF написа:купете си сборника на СУ за темите по история и плана на разработка...там ще видите как точно трябва да се разработи...и дали са спекулации...а относно славяни българи (да отбележа че от тая година се прие да се наричат българи, а не прабългари) специално казаха за тях по БНТ (не бегло, подробно) иначе закфо са ви 5 часа за тая тема..то става 10 страници?
Пф...В темите съм писала "прабългари" и нищо не са ми казвали.Не мисля,че е проблем да използваме "прабългари' като понятие нито "българи".
няма да е проблем естествено...писах го тва за да не ми се чудат що казвам българи а не другото, ама не вярвам да се заяждат за такава дреболия...тва се едно да режат, че сте писали хан вместо кан...
DureFF написа:купете си сборника на СУ за темите по история и плана на разработка...там ще видите как точно трябва да се разработи...и дали са спекулации...а относно славяни българи (да отбележа че от тая година се прие да се наричат българи, а не прабългари) специално казаха за тях по БНТ (не бегло, подробно) иначе закфо са ви 5 часа за тая тема..то става 10 страници?
Пф...В темите съм писала "прабългари" и нищо не са ми казвали.Не мисля,че е проблем да използваме "прабългари' като понятие нито "българи".
няма да е проблем естествено...писах го тва за да не ми се чудат що казвам българи а не другото, ама не вярвам да се заяждат за такава дреболия...тва се едно да режат, че сте писали хан вместо кан...
Хехехеех Още в началото на темата писах за "хан"<->"кан":)После навсякъде употребявах "кан" Все тая..
абе мани...тва историята е адска наука...постоянно се сменят нещата...и тоя георги бакалов се чуди вече ко да смени ... хубаво, че ми се махна тая история с предварителния изпит, та успях 2 месеца да си почина от нея
добре де .. а защо в програмата за изпита по история в справочника на СУ от 2006г. пише прабългари ? не би ли следвало да го променят , ако са решили да ги назовават само българи ?
ако прабългари е грешно .. -> след дъжд качулка .. никъде в справочника не е отбелязано да следим новините по БНТ !!
вече почнах да се чуда колко пъти трябва да обясня, че прабългари не е грешно...просто така е прието вече като по-правилно, НО НЯМА ДА СЕ ОТНЕМА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРАБЪЛГАРИ!!! А в справочника го няма, защото той излезе в началото на учебната година, а промяната относно българите е въведена март-април...
repi-s-lychec написа:Питайте Д. Ангелов Да ви обясни разликата между народ и нация - но това го няма във въпросната тема за създаването на БД
Ма той умря преди няколко години, може би 10...
Не е задължително да е жив, за да се прочете какво е писал, предполагам... А относно нацията през Средновековието - май съм изпуснала поста, в който е написано, че съществува българска нация през Средновековието. Но никой не е застрахован от изцепка...