Литература - темата в СУ!
Модератор: Boromir
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Темата беше ок, но едната контролна : великите.бг беше страхотна! Както и да е, изпитът по журналистика показва наистина на какво ниво е пишещия. Отиваш там с това, което наистина знаеш. Няма клишета, няма критика, няма любим/нелюбим автор. Има грамотност, обща култура и перо. Това е.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
много вярно,братле..raduslaf написа:Тука някой се оплакваше, че не бил за толкова, колкото му писали.Това е смешно.Уверявам те, че хората, които проверяват си разбират от работата.И тва там че било много важно проверяващия в кво настроение бил са пълни простотии.Ако работата ти е достатъчно добра това ще проличи и ще получиш хубава оценка.Така че престанете да разправяте, че имало ощетени, защото това е смешно.Аз също очаквах към 4 и нещо, ама имам 3.50.Това разбира се не значи, че съм ощетен, а че просто съм си за толкова и тва е.Верно е че донякъде е субективна тая система, но добрите винаги изпъкват.Но е смешно, когато някой току що завършил гимназия да реве, че бил ощетен от хора, които цял живот това правят."Аз написах това и имам еди колко си, пък друг написал по-малко от мене и има повече" - просто е написал по-качествени неща.Просто е.Който твърди, че е ощетен, защото е "сигурен", че написал страшни неща наистина не е съвсем наясно.
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
- milora
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
eeee
eeee... и контролната е била яка ...вчера си я бях поръчала ма айде.. и тая ставаше ...колко време се чакат резултатите?! 
CADA V EZ QUE ESTOY SIN TI,
El atardecer más bello duele,
Cada lágrima por ti, apaga el sol
CADA VEZ QUE ESTOY SIN TI
La razón de mi universo muere...
El atardecer más bello duele,
Cada lágrima por ti, apaga el sol
CADA VEZ QUE ESTOY SIN TI
La razón de mi universo muere...
относно оценките по литература...според мен при много хора се е получил ефектът на излъганото очакване,защото човекът си казва:"Да,написах това,това и това.Темата ми е грамотна-край-минимум 5 и нещо".Лично аз,когато се готвех по л-ра,давах работите си на двама проверяващи,за да намеря някъде по средата реалните си знания и оценка..и отново се стига до субективизма при оценяването.Няма гаранция и това,че човек се "настройва" психически за нещо добро,го кара после да се разочарова и да сравнява темата си с тази на някой друг,а не бива.
Аз имам 5.38 по л-ра,включила съм точно 5 произведения + едно само като заглавие в контекста...не знам,може би това,че споменах критици като В.Стефанов и Св.Игов ми е помогнало,но по един или друг начин човек трябва да е научил нещата,за да има добра оценка..за мен не може някой кръгъл глупак да има 6 , 5.50 или нещо в тези граници!
Аз имам 5.38 по л-ра,включила съм точно 5 произведения + едно само като заглавие в контекста...не знам,може би това,че споменах критици като В.Стефанов и Св.Игов ми е помогнало,но по един или друг начин човек трябва да е научил нещата,за да има добра оценка..за мен не може някой кръгъл глупак да има 6 , 5.50 или нещо в тези граници!
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Глупаците не изкарват нито 6, нито 5, нито дори 4. Те не изкарват оценка, те зубрят, знаят или дявол знае какво. Само и единствено на журналистиката може да се разбере кой какво знае - езикова култура + интерес към ставащото както у нас, така и по света. Не може някой, който може да пише теми, но не знае кои са ни министрите, да ми кандидатства за журналист/пи ар!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
-
repi-s-lychec
- Пишете, о, братя
И в крайна сметка какво като знаеш, кои са ни министри? Това може да го разбереш за 5 минутки в гоогле-то. Проблемът на значителна част от журналистите е пълната им неспособност да се въздържат от коментар и да предават обективно събитията. Вземете например Милен Цветков, дето се води от "добрите". Ми не мога да го понасям, когато прекъсва хората, дава си собственото мнение, понякога се държи открито злонамерено и подигравателно. Все пак в едно тв предаване на живо се очаква, че няма да се обаждат само хора с IQ трицифрено число. ДА не говориме за тоновете измислена журналистическа помия, която се изсипа около Биг Брадър и разни други такива... Че това събитие от каква значимост за нацията е? Виждам, че се критикува писането на тема като вариант за изпит, но простете ми да се усъмня, че е по-важно да знаеш какво е ял президента на сватбата на царската дъщеря(примерно), отколкото да знаеш какво и кога е творил някой настина оставил името си в историята поет или белетрист. Какво може да измисли човек, който не отличава Елин Пелин от Йовков и Ботев от Вазов???
Последно промяна от repi-s-lychec на 28 Юли 2006, 14:19, променено общо 1 път.
Пфууу абе не знам да ви кава- днеска на изпита по журналистика питах едната квесторка кога ще излязът резултатите!! И тя знаете ли какво ми вика?ами най-вероятно в четвъртък,ама иначе може и в деня на изпита(устния)
И аз и викам е как така?И тя-еми то вие така или иначе повечето го взимате няма значение
Направо ме срази