Създаване и укрепване на бълг. държава-най-лесната тема!

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
DureFF
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от DureFF »

ra4e^f написа:
DureFF написа:купете си сборника на СУ за темите по история и плана на разработка...там ще видите как точно трябва да се разработи...и дали са спекулации...а относно славяни българи (да отбележа че от тая година се прие да се наричат българи, а не прабългари) специално казаха за тях по БНТ (не бегло, подробно) иначе закфо са ви 5 часа за тая тема..то става 10 страници?
Пф...В темите съм писала "прабългари" и нищо не са ми казвали.Не мисля,че е проблем да използваме "прабългари' като понятие нито "българи". :lol:
няма да е проблем естествено...писах го тва за да не ми се чудат що казвам българи а не другото, ама не вярвам да се заяждат за такава дреболия...тва се едно да режат, че сте писали хан вместо кан...
завършил Международни отношения | 4-ти курс Право
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

DureFF написа:
ra4e^f написа:
DureFF написа:купете си сборника на СУ за темите по история и плана на разработка...там ще видите как точно трябва да се разработи...и дали са спекулации...а относно славяни българи (да отбележа че от тая година се прие да се наричат българи, а не прабългари) специално казаха за тях по БНТ (не бегло, подробно) иначе закфо са ви 5 часа за тая тема..то става 10 страници?
Пф...В темите съм писала "прабългари" и нищо не са ми казвали.Не мисля,че е проблем да използваме "прабългари' като понятие нито "българи". :lol:
няма да е проблем естествено...писах го тва за да не ми се чудат що казвам българи а не другото, ама не вярвам да се заяждат за такава дреболия...тва се едно да режат, че сте писали хан вместо кан...
Хехехеех :) Още в началото на темата писах за "хан"<->"кан":)После навсякъде употребявах "кан" :P Все тая.. :)
Изображение
Аватар
DureFF
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от DureFF »

абе мани...тва историята е адска наука...постоянно се сменят нещата...и тоя георги бакалов се чуди вече ко да смени ... хубаво, че ми се махна тая история с предварителния изпит, та успях 2 месеца да си почина от нея 8)
Аватар
luni4ka
Драскач

Мнение от luni4ka »

евалата
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

repi-s-lychec написа:Питайте Д. Ангелов :P :P :P Да ви обясни разликата между народ и нация - но това го няма във въпросната тема за създаването на БД
Ма той умря преди няколко години, може би 10... :cry:
Аватар
ер малък
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ер малък »

добре де .. а защо в програмата за изпита по история в справочника на СУ от 2006г. пише прабългари ? не би ли следвало да го променят , ако са решили да ги назовават само българи ?
ако прабългари е грешно .. -> след дъжд качулка .. никъде в справочника не е отбелязано да следим новините по БНТ !!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:x Ма не е грешно, дами и господа! Споко! :wink:
Папата вече може да си позволи да сгреши, но СУ е безпогрешен! :wink:
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Каква нация през Средновековието?!
Ей,вече ме изумявате! :lol:
Toto-I will remember
Аватар
ер малък
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ер малък »

Ако и сред проверяващите има такива разногласия ..
литературата и философията започват да ми изглеждат по-точни науки от историята ..
Аватар
DureFF
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от DureFF »

вече почнах да се чуда колко пъти трябва да обясня, че прабългари не е грешно...просто така е прието вече като по-правилно, НО НЯМА ДА СЕ ОТНЕМА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРАБЪЛГАРИ!!! А в справочника го няма, защото той излезе в началото на учебната година, а промяната относно българите е въведена март-април...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Не забравяйте, че единствена от науките, историята си има муза - Клио! :wink: Но все пак не си я представяйте като жена, която тича боса през просото! 8)
Аватар
ер малък
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ер малък »

Ок DureFF ..
благодаря ти , че го обясни още веднъж :roll:
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

Joker написа:
repi-s-lychec написа:Питайте Д. Ангелов :P :P :P Да ви обясни разликата между народ и нация - но това го няма във въпросната тема за създаването на БД
Ма той умря преди няколко години, може би 10... :cry:
Не е задължително да е жив, за да се прочете какво е писал, предполагам... :P А относно нацията през Средновековието - май съм изпуснала поста, в който е написано, че съществува българска нация през Средновековието. Но никой не е застрахован от изцепка...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Ако не е жив, как ще те накара да го четеш? 8)
Е, вече много флудиме! :P
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Joker написа::lol: Ако не е жив, как ще те накара да го четеш? 8)
Е, вече много флудиме! :P
То много и от чичковците, които трябва да цитираме по литература, не са живи... ама пак трябва да ги цитираме.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”