Темата по география

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

Magian написа:
treisy написа: не е така - за да си докарам темата до перфектна не трябва да се замислям, но пък за разлика от някой преди това съм я осмислила :wink: Просто не ме познаваш, затова не си вади заключения - сигурна съм че по-ниво на мозъчен потенциал съм доста над някой, ма айде да не издребняваме...
Не си правя никакви заключения, но ти каза "без да мислиш" и ми стана смешно. :lol:
ма аз на самия изпит наистина доста рядко се замислям - още в началото на уроците ми беше казано, че трябва да го постигна това :wink:

а е вярно, че да кажем последния месец си дадох повече зор :D Районите съм ги учила на принципа един район за 1 ден. Затова не бях никак щастлива от факта, че ми се падна район в УНСС :lol: Не че се оплаквам ма можеше и да е по-добре. А население наистина е коварна тема, обаче като е зубкана няма как...пишеш :wink: Аз честно казано се надявах да ми се падне нещо от сорта на Релеф, Климат, Води, за да стана и да си тръгна - щях да си имам оправдание, ма ей на... :roll:
ma4opic4o
В началото бе словото

Мнение от ma4opic4o »

Аз започнах с темите още през септември :shock: , но не съм чел по цял ден , а за по 1-2 часа .
Според мен моите теми са много добре структорирани има план , имат таблици , анализи на таблици размишления и теория , но незнайно защо все ме режат от тук от там :roll: :x . То ми се вижда , че за такива теми не се иска да се учат наизуст , а да вникнеш в самите теми и всичко си идва от вътре после. Например незнам от къде си развивате темите , но има некви зелен и некъв друг сборник ли кво е там :lol: , които ги препоръчват СУ и Унсс . Аз не съм ги и доближавал тия "чудеса" , защото са съвсем различни данните и писанията в тях . Пресен пример в УНСС имам 4.20 :shock: ми ок не са ми прочели темата изобщо :cry: отгоре отгоре са я видяли . Че къде проверяват 2000 и нещо теми за 1 седмица :roll: :arrow: никъде . А разбрах , че се проверяват само от един проверяващ :shock: :arrow: :lol: :lol: :lol: хехе , че то тоя като не е на кеф ще види , че аз не съм ходил на курсовете в УНСС и ще ме резне :arrow: както и е направил/а :x . Миналата година например в СУ единия пише 3 а другия 5 :shock: явно някой е имал различни възгледи относно онази тема :roll: , какви ли са те :wink:(това не съм аз )
Та мисълта ми е , че всеки може да научи не само темите по гео. наизуст :wink: , но за колко време ще му остане в главата , такива ли студенти искат да приемат ВУЗ-овете :roll: :arrow: явно ДА 8)
Ми честито на всички печеливши от УНСС :D вярвам , че има и такива където са си изкарали оценките със знание , а не с "курсове ", а на тези , които предпочитат да учат в СУ желая късмет , но нали да си имаме уважение :arrow: първо аз , а после вас :wink:
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

ma4opic4o мн странни неща в тоя пост.1-во това ,че 1 човек проверява нещата в УНСС .... ама изобщо не може да е вярно ... хах после в СУ кво викаш ... 3 единия и 5 другия .... а ти нали знаеш ,че ако има разлика в оценките между двамата повече от .50 стотни работата ти се проверява от 3-ти човек ....
Иначе съм напълно съгласен с теб относно научаването на изуст .... макар че имам съученички , които изяждаха темите буквано на изуст и сега им пишат по 4 макс ....
© 2006 The Donna Karan Company. DKNY ®
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

аве глупости са тва за УНСС за проверяването... зна4и по принцип задължително се проверява от 2ма и ако има разминавания иима и 3ти арбитър,. а пък 2ките и си4ки оценки от 5.50 до 5.99 и 6.00 са задължително с 3ти арбитър.. таака бе6е и мойта и сама се уверих няма какво да говори6 така като не си се уверил...
ma4opic4o
В началото бе словото

Мнение от ma4opic4o »

Значи:
1."по принцип "- какво значи това !!! А вие от къде знаете че проверяват по 2-ма (къде е оповестено) :roll: :wink: (дори да са проверявани от 2-ма , в което дълбоко се съмнявам пак са си "направили труда " да я проверят :x
2. Не сте ми видяли темата , която съм написал , така че няма как да знаете дали е така или не е (аз си я знам горе долу колко може да й се пише и повярвайте ми определено повече от 4.20 :roll: :wink:
3. за 3-ката и 5-цата - ми не е бил мой изпит тогава , но човека като е отишъл да си види темата е разбрал оценките от първия , втория и арбитъра :wink:
Между другото ако знаете малко математика , можете да разберете ако темата ви е била проверявана от 1 , 2 или 3 географици и с какви оценки са ви оценили те :wink:
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

За горния пост.
Кво ти става бе човек ?! Разбира се,че има двама проверители,регламентирано . Дай направо като си знаеш за колко си писал темата,да те правим проверител,че и мойта да оценяваш . Има си критерий за проверка,има си рецензий,има си срок за гледане на писмени работи.Като не ти изнася оценката,знаеш процедурата.
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

"по принцип " си зна4и по принцип няма скрит подтекст.... тва не е някаф забутан провинциален университет или 4астен нещо ала бала 4е да ти проверяват само по 1 4овек кви са тея 6туротиии ве 4овек,
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

Еми как какви - така е чула лелята на чичо му която пък е разбрала от съседката, чиято дъщеря й казала след като чула от един човек на улицата... :roll:
ma4opic4o
В началото бе словото

Мнение от ma4opic4o »

Rysef написа:За горния пост.
Кво ти става бе човек ?! Разбира се,че има двама проверители,регламентирано . Дай направо като си знаеш за колко си писал темата,да те правим проверител,че и мойта да оценяваш . Има си критерий за проверка,има си рецензий,има си срок за гледане на писмени работи.Като не ти изнася оценката,знаеш процедурата.
OK щом е регламентирано виж в сайта и ми покажи извадка от този "регламент " ... :roll: :wink:
п.п.
Ето го регламента на СУ :arrow:
Чл.22. (1) Писмените работи се проверяват и оценяват анонимно от двама проверители независимо един от друг по предварително изготвени критерии с точност до стотни.
(2) В случай че разликата в оценките на двамата проверители е до 0,50, крайната оценка е средноаритметична между двете оценки.
(3) Писмени работи, при които разликата в оценките е повече от 0,50, се дават на арбитър.
(4) В оценяването на всяка конкурсна работа по натюрморт (молив и цветна задача) участва изпитна комисия като анонимността се запазва до окончателното оформяне на оценката.
(5) Върху всяка писмена работа се отразяват мотивите за оценката.
(6) Устните изпити се оценяват с точност до 0,25. Оценката на комисията е окончателна.
(7) След обявяване на резултатите от всички писмени изпити в тридневен срок (от 8 до 10 август включително) кандидатите могат да идентифицират писмените си работи. Идентифицирането се извършва лично от кандидат-студента срещу представяне на картончето с входящия номер и личната карта.
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... ti+bg.html
Такъв от страна на УНСС липсва :wink:
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

Може и да липсва, но се проверява от двама. в случай на разлика от 0.50 стотни следва арбитър. :lol: От къде го знам ли... ами да кажем, че просто го знам. Все пак главната ми цел беше и е УНСС, така че всичко е проучено :wink: :lol:
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

treisy написа:Може и да липсва, но се проверява от двама. в случай на разлика от 0.50 стотни следва арбитър. :lol: От къде го знам ли... ами да кажем, че просто го знам. Все пак главната ми цел беше и е УНСС, така че всичко е проучено :wink: :lol:
Към кво си се насочила в УНСС като специалност
© 2006 The Donna Karan Company. DKNY ®
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

dkny,не че има значение,ама май ти беше казал,че твой приятел теглил темите за предварителния от всички пликове.Е,на редовния, сутринта решили да се тегли от няколко плика,чудна работа.И в кск центъра попитах преди изпита от колко теми се тегли,казаха всички.И да приключа темата с изпита,има отсяване на теми.
Аватар
treisy
В началото бе словото

Мнение от treisy »

dkny написа:
treisy написа:Може и да липсва, но се проверява от двама. в случай на разлика от 0.50 стотни следва арбитър. :lol: От къде го знам ли... ами да кажем, че просто го знам. Все пак главната ми цел беше и е УНСС, така че всичко е проучено :wink: :lol:
Към кво си се насочила в УНСС като специалност
"Финансов контрол", ама май няма да стане. Та за "Политология" или "Регионално развития" ще се боря :lol: :lol:
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

кога се о4акват г/д резултати по география? по история пи6е не по -рано от 1ви август... на4и ние трябва да си по4акаме...
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Joanna_87 написа:кога се о4акват г/д резултати по география? по история пи6е не по -рано от 1ви август... на4и ние трябва да си по4акаме...
Търпение му е майката.. :roll: нека да има напрежение :oops:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”