Послепис : не съм чупливка, фреджайл не носи само това значение
Литература - темата в СУ!
Модератор: Boromir
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Нямам точно това предвид. Но смятам, че е възможно аз да имам толкова, а човек с 4.75 примерно да е има досущ добра работа като моята. Предположения, нищо повече. А и мисля, че има хора с 3.00-4.00, които въобще не са оценени обективно и адекватно. Предположения.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
-
repi-s-lychec
- Пишете, о, братя
В крайна сметка важното е да пишеш така, че в каквото и настроение да е квестора, оценката да ти стигне. Далчев не ми е любимец, но пък представете си например тема върху Яворов(всеобщия любимец) - та той горкия толкова е писал, че на мен 5 часа няма да ми стигнат само за да обхвана всички аспекти на творчеството му - от реализъм до символизъм, от любовни до философски произведения. Така че ликувай народе - който каже, че Далчев е труден може само да си яде ушите, щото просто го е мързяло да прочете 10 стихотворенийца и да помисли с главата си. А и формулировката на темата - въпреки, че много хора твърдят, че е неясна - си е много благодатна - ако тия хора са чели малко повече произведенията, са щели да запомнят, че "тук времето превръща бавно във прах безжизнен сякаш всичко" и т.н. А относно любими автори, силни ученици и тем подобни - всичко е толкова относително, може да си най-големият мозък и да спечеш на изпит. Пък две еднакви работи по литератра - хмм, и с правописните грешки ли? Няма какво да говориме за обективност и адекватност - сигурно има и "богопомазани", на мен не ми пука, щото до момента поне не се чувствам ощетена. С други думи - няма полза от оплакване и търсене на вината във връзкари и квестори - в крайна сметка кривите краставици никой не ги е изправил и най-важното е не какво правят другите, а какво правиш ти.
- Regina
- От дъжд на вятър
Цитат на fragile:
"...писала съм за брат му - Любомир Далчев, който е бил новатор и авангардист в изкуството..."
Темата в СУ беше формулирана "Човекът и времето в ЛИРИКАТА на Атанас Далчев", а при разработването на една такава тема личността Атанас Далчев, животът му, роднинските му връзки - пък били те и с прочут в Щатите българин - нямат никакво значение. Тук се изисква да познаваш самото творчество на поета. Да умееш да го анализираш и разбираш.
"...писала съм за брат му - Любомир Далчев, който е бил новатор и авангардист в изкуството..."
Темата в СУ беше формулирана "Човекът и времето в ЛИРИКАТА на Атанас Далчев", а при разработването на една такава тема личността Атанас Далчев, животът му, роднинските му връзки - пък били те и с прочут в Щатите българин - нямат никакво значение. Тук се изисква да познаваш самото творчество на поета. Да умееш да го анализираш и разбираш.
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Фрида Кало
fragile написа:Аз искам само да допълня и изясня. Моята оценка - 4.25 не е чааак толкова лоша. Имам си шансовете, а и английския го чакам. Но смятах, че ще бъда оценена най-малко с 4.50. Не съм и си помисляла, че бих могла да имам над 5.25, в никой случай. Знам къде са ми пропуските - нямам много цитати, понякога в стремежа си да съм оригинална, оригиналнича и всичко това дава отражение върху оценката. Но смятам, убедена съм, че ако отида и си видя работата и я сравня с творбата на човек, писал също за Далчев, но получил между 4.50 и 5.00, разликата ВЪОБЩЕ няма да се усети. Аз също съм писала от сърце, добавила съм и неща, които няма как да се зазубрят - например съм свързала творчеството на Далчев с част от философията на Ерих Фром, писала съм за брат му - Любомир Далчев, който е бил новатор и авангардист в изкуството...Вече няма значение, аз просто написах своята позиция върху нещата. И все пак има значение при кого ще попадне една работа - може проверителят да е бил уморен, ядосан, весел...
щом имаш 4.25 най-вероятно единият от проверителите да ти е писал 4.50, а другият 4...
I was alone, Falling free,
Trying my best not to forget
What happened to us,
What happened to me,
What happened as I let it slip
What happened to us,
What happened to me,
И аз , макар че обожавам повечето поети, Яворов би ми дошъл доста в повечкоrepi-s-lychec написа:В крайна сметка важното е да пишеш така, че в каквото и настроение да е квестора, оценката да ти стигне. Далчев не ми е любимец, но пък представете си например тема върху Яворов(всеобщия любимец) - та той горкия толкова е писал, че на мен 5 часа няма да ми стигнат само за да обхвана всички аспекти на творчеството му - от реализъм до символизъм, от любовни до философски произведения. Така че ликувай народе - който каже, че Далчев е труден може само да си яде ушите, щото просто го е мързяло да прочете 10 стихотворенийца и да помисли с главата си. А и формулировката на темата - въпреки, че много хора твърдят, че е неясна - си е много благодатна - ако тия хора са чели малко повече произведенията, са щели да запомнят, че "тук времето превръща бавно във прах безжизнен сякаш всичко" и т.н. А относно любими автори, силни ученици и тем подобни - всичко е толкова относително, може да си най-големият мозък и да спечеш на изпит. Пък две еднакви работи по литератра - хмм, и с правописните грешки ли? Няма какво да говориме за обективност и адекватност - сигурно има и "богопомазани", на мен не ми пука, щото до момента поне не се чувствам ощетена. С други думи - няма полза от оплакване и търсене на вината във връзкари и квестори - в крайна сметка кривите краставици никой не ги е изправил и най-важното е не какво правят другите, а какво правиш ти.
А за Далчев си абсолютно права - аз въобще не съм учила никаква тема за него, но за сметка на това съм чела стихотворенията му по няколко пъти и ги намирам изключително близко до моето психическо и душевно състояние само дето съм по-весел човек, де! Та, на изпита имам 5.50 като подготовката ми е само четене на поезията му и няколкото изречения, казани от учителката ми в училище... Цялата тема си я измислих намясто и съм доволна
What happened to us,
What happened to me,
What happened to us,
What happened to me,
да, може и така да е. просто имах предвид, че може единият от проверителите да я оценил за толкова, колкото и тя мисли, че заслужаваeveryday_ написа:е не е задължителнос според мен...просто са й взели още 25 стотни за нещо
What happened to us,
What happened to me,
What happened to us,
What happened to me,
-
Elle Woods
- В началото бе словото
- raduslaf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Тука някой се оплакваше, че не бил за толкова, колкото му писали.Това е смешно.Уверявам те, че хората, които проверяват си разбират от работата.И тва там че било много важно проверяващия в кво настроение бил са пълни простотии.Ако работата ти е достатъчно добра това ще проличи и ще получиш хубава оценка.Така че престанете да разправяте, че имало ощетени, защото това е смешно.Аз също очаквах към 4 и нещо, ама имам 3.50.Това разбира се не значи, че съм ощетен, а че просто съм си за толкова и тва е.Верно е че донякъде е субективна тая система, но добрите винаги изпъкват.Но е смешно, когато някой току що завършил гимназия да реве, че бил ощетен от хора, които цял живот това правят."Аз написах това и имам еди колко си, пък друг написал по-малко от мене и има повече" - просто е написал по-качествени неща.Просто е.Който твърди, че е ощетен, защото е "сигурен", че написал страшни неща наистина не е съвсем наясно.
justice [ftbc]
- milora
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ех....
и журналистиката мина....темата беше яка....ма вече не се надявам на хубава оценка ....да видим де! вие справихте ли се? 
CADA V EZ QUE ESTOY SIN TI,
El atardecer más bello duele,
Cada lágrima por ti, apaga el sol
CADA VEZ QUE ESTOY SIN TI
La razón de mi universo muere...
El atardecer más bello duele,
Cada lágrima por ti, apaga el sol
CADA VEZ QUE ESTOY SIN TI
La razón de mi universo muere...