Литература - темата в СУ!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
No`More`Sleep
В началото бе словото

Мнение от No`More`Sleep »

Някой знае ли колко са всички места за специалностите с български? Да си направя сметката дали имам шанс :)
Аватар
greeny
Пишете, о, братя

Мнение от greeny »

И ако има съмнения за някакви ощетявания определено такива има.
Ощетени определено има. Не ми пука, че имам 4.75, тая оценка все ще ми стигне. Факт е обаче, че има хора, които не могат да си напишат името, а имат над 5! нищо лично към отличниците, най-искрено им се радвам. Но познавам точно 3 момичета, които са смея да твърдя НЕГРАМОТНИ, които имат над 5. Едната, която пишеше "обичам" с У има 5.50! Е, как става тоя номер!
Отново казвам, че това се отнася само до определени хора, не казвам, че с всички е така!
Аз обаче знам какво съм написала, и знам и какво са написали някои от познатите ми с по-висока оценка и искам да ви кажа, че дори няма база за сравнение. Вярно е, че това е най-субективният изпит, но не може на автор, който ОБОЖАВАМ и на смея да твърдя изключително добре написана тема да има такава оценка. И знам, че не съм единствената, която недоумява.
Апелирам към проверяващите най-после да си уеднаквят критериите! Всеки от тях като види тема, която не е писано от негов ученик, а е добра, реже колкото може просто от яд. Така не става!!!
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец. :)
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Аз започвам да си задавам някои въпроси, подбудени и от горния пост. Една моя приятелка. която си обича литературата, едва ли не призната от целия ми випуск за най-добрата по този предмет има 3! Сега се чуди какво да прави с тази оценка! А един келеш, който е мега тъп има 4 и нещо. Нищо не казвам, явно някои имат късмет повече от други!
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Адски сте прави. За мен Далчев е велик, влюбена съм в творчеството му, бях единствената, която буквално скочи от мястото си при обявяването на темата. Знам как съм я написала, знам, че е грамотна работа, че има хъс и живинка в писанията ми. А ето - 4.25. Това е.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Ами може би въпросният "мега тъп" е бил по-добре подготвен по този автор,бил е в по-добро моментно състояние,писал е целенасочено,бил му е хубав шоколада и т.н.Има ред фактори,които трябва да се отчетата покрай изпитите,не е хубаво да се лежи на стари лаври

sivoko написа:
Stark написа: Ах келеменце как си го трасиш с боринка :evil:
ооо драскач, намирисваш ми нещо ...
явно не си разбрал какво написах по-горе,но пак се опитваш да си оборотен,давай смело

:lol:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Ани_87
От дъжд на вятър

Мнение от Ани_87 »

Не искам да кажа че тези, които са възмутени,че нямат основания- връзкари винаги е имало и ще има-тъжно,но факт :roll: Обаче не може да се съди как един човек ще се предтави на изпита по това дали е бил фаворита на випуска нали?И аз познавам момиче,което е ужасно добра по литература-оценката и е 5.63 ,ама много е добра наистина :lol: Но това,че автора ти е бил любим не значи че трябва да имаш 6 нали?И аз харесвах много Талев,ама в Свищов-4,75 и не виня някого-просто шанс и въпрос на възприятията на проверяващия :wink: Все пак отидете и си вижте работите, за да сте сигурни :wink:
Vinchentzo
В началото бе словото

Мнение от Vinchentzo »

Да ви кажа честно и аз не съм доволен от оценката си,но просто знаех,че може да го има и този момент.Все пак това е литература и 5 различни проверители,ще ти пишат 5 различни оценки.Всичко е до късмет на какъв проверяващ ще попаднеш.Започва да ме е яд,че не започнах курсове по математика,ама "след дъж-качулка" :lol: Успех на всички и дано си заслужава всичкия този труд който сме положили и на есен да сме колеги :) Ама не мога да не се ядосвам,защото с един риятел ходихме на един и същи курс и след изпита (по история в УНСС) си говорихме и темите ни бяха горе долу еднакви.Да ама не той 4,25 ,а аз 2,00.Просто като се замисля от някакви непознати,дето не им дреме за нас ни зависи бъдещето,а те си оценяват по някакъв непознат начин и по някакви измислени критерии :(
Животът е болест,която се предава по полов път и е с 100% смъртен изход:)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Да ти харесва едни автор не значи да можеш да пишеш по него..или греша :roll:
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

Може ли по-голямата пак да се намеси....Едно ще ви кажа - пример - аз съм държала този изпит общо 8 пъти - 5 в СУ и 3 в УНСС. Явно съм попадала все на различни проверители, не знам дали знаете, въртят ги всяка година. Ако всички ваши съмнения са верни как никога не съм имала под 4.50? Имала съм 5.50, 5.25, 4.75, 5.00, 5.75.....и така, в този диапазон. Как ли?
Казвала съм, но ще потретя - ЛИТЕРАТУРАТА НЕ СЕ УЧИ,ИЛИ Я МОЖЕШ - ИЛИ Я МЪЧИШ,ЗА ДА ИЗКАРАШ!
Любим автор?! Не, моля ви, само това не. Истинският талант личи само когато се наложи да пишеш за нещо, което не харесваш, а всъщност може да изразиш това свое мнение аргументирано и интелигентно. Аз не харесвам Далчев, но писах за другите-пак не са ми любимци и никой не ми е любим...аз обичам литературата.
Проверителите нямат общо, те не разсъждават за вашите теми, както го правите вие - аргументацията на една тема няма общо с нечие настроение.
А когато нещо го мъчиш, но не ти идва отвътре - пример - и историята толкова съм я държала - 2.00, 3.00, 2.00, 3.75, 4.00.......има истина,а? А най-парадоксалното е, че никога не съм се готвила по литература, знам по един цитат сигурно от автор, една критика не съм прочела....аз пиша от сърце. По история как ли не съм се готвила и какви безсънни нощи са били, майко мила!!!
Затова, знам, че ви е болно, ощетени и недоволни винаги има (питайте сега за историята...) :oops: Ама не сте съвсем прави - не решавате вие дали ви е брилянтна темата, явно не е. Бягайте от клишетата, те ви убиват....Далчев е по-добрият вариант - така четох тук на много места, а какво стана...сега нещо не е наред. Защо? Ами авторът няма значение....затова.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
vilityyy
В началото бе словото

Мнение от vilityyy »

Далчев и добър вариант колкото Димов миналата година. Проблемът е, че всички залагат на Вазов, Ботев, Вапцаров, но на тези автори , които по-рядко им отдаваме значение, никой не ги учи както трябва. Далчев не ми харесва, повтарям го за 244668898 път! също писах за цитатите. Аз не знам какво се оплаквате бе хора? Един имал 4.678 друг 5.2335 и сте пред рев! явно не сте гърмени миналата година като мен или си мислите, че щом в училище сте имали над 5 то и на този сериозен изпит ще е така. слезте на земята. Вие наистина ли мислите че темите ви са били за над 5.50? Радвайте се на тези оценки които имате, те ви дават шанс. Аз имам 4.00 на изпита и съм много щастлива защото утре се явявам на писмения по журналистика. Айде стига сте мрънкали, всичко е минало :wink: Никой не е казал че трябва да има справедливост в СУ. от собствен опит зная че няма
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

vilityyy написа: Никой не е казал че трябва да има справедливост в СУ. от собствен опит зная че няма
Мммм, а пък като влезете, тогава ще видите какво се казва несправедливост. Иначе си права :)
Аватар
elf4e
В началото бе словото

Мнение от elf4e »

Извинете някой знае ли кога ще можем да си видим темите? Има ли го обявено някъде?
:) Благодаря предварително.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Аз искам само да допълня и изясня. Моята оценка - 4.25 не е чааак толкова лоша. Имам си шансовете, а и английския го чакам. Но смятах, че ще бъда оценена най-малко с 4.50. Не съм и си помисляла, че бих могла да имам над 5.25, в никой случай. Знам къде са ми пропуските - нямам много цитати, понякога в стремежа си да съм оригинална, оригиналнича и всичко това дава отражение върху оценката. Но смятам, убедена съм, че ако отида и си видя работата и я сравня с творбата на човек, писал също за Далчев, но получил между 4.50 и 5.00, разликата ВЪОБЩЕ няма да се усети. Аз също съм писала от сърце, добавила съм и неща, които няма как да се зазубрят - например съм свързала творчеството на Далчев с част от философията на Ерих Фром, писала съм за брат му - Любомир Далчев, който е бил новатор и авангардист в изкуството...Вече няма значение, аз просто написах своята позиция върху нещата. И все пак има значение при кого ще попадне една работа - може проверителят да е бил уморен, ядосан, весел...:)
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
vilityyy
В началото бе словото

Мнение от vilityyy »

несъмнено е така :wink:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Добре чупливке(fragile) защо си мислиш,че твоята работа и работата на някой с по-висока оценка са еднакви по съдържание и заслужават да бъдат оценени по един и същи начин и в случая ти си ощетената.Не може човека с повече от теб да е писал за толкова колкото теб :shock:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”