история - предварителна i

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

ЦарСамуил написа:абе как българи и славяни е отклонение
каква е тая тема
Аспарух и тервел е общо 5 страници
бати темата...

И аз мисля,че за тях трябва да се пише.Освен това намерих и това инфо:КРИТЕРИИ
В темата трябва да се включат развитието на славяни и прабългари до края на VII в., отношенията на хан Аспарух със славяните, войната с Константин IV Погонат, конфликтът през 681 г., признаването на българската държава, изтъкна доц. Каймакамова. При управлението на хан Тервел е важна активната му международна политика, участието във византийските междуособици през 705 г. и получаването на титлата кесар. Не бива да се пропускат и договорът с Византия през 716 г., който включва и клауза за търговските взаимоотношения между двете държави, и участието на българите при отблъскването на арабите при обсадата на Константинопол през периода 717-718 г.
Може да вървя бавно, но никога назад!
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Ох, вече има сигурно 1000 мнения какво е трябвало и какво не е трябвало да се пише. Да ви призная, писна ми само да се притеснявам. Ще видим, като изкарат резултатите.
literaturka
В началото бе словото

Мнение от literaturka »

Електра спусна много хубава информация и мисля, че даде яснота по въпроса какво е и какво не е трябвало да присъства в темата. Все пак наистина резултатите ще покажат кой какво е направил на изпита.
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Не се косете- тези, които трябва да влязат, ще влязат по един или друг начин. А за останалите на никой не му пука. Всъщност, кой е казал, че темата завършва с Тервел? Според мен трябва да се пише и Крум, може и малко Омуртаг (Създаване и укрепване- българската държава не укрепва до Омуртаг както трябва). А иначе се надявам искрено Joker да не е избрал ника си случайно.
Аватар
sivoko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sivoko »

нямазначение написа:Според мен трябва да се пише и Крум, може и малко Омуртаг
е ти сега ще изкараш всичките владетели на Първото българско царство. Заглавието ясно формулира границите на темата - Аспарух и Тервел. За какъв Крум, че и чак Омуртаг ?!?! Определянето на хронологическия обхват е първото и най важното условие за добра работа. Ако заглавието беше така "Създаване и укрепване" то включването на Крум и Омуртаг е оправдано, но при заглавие от нашия изпит - не е необходимо.
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

нямазначение написа:Не се косете- тези, които трябва да влязат, ще влязат по един или друг начин. А за останалите на никой не му пука. Всъщност, кой е казал, че темата завършва с Тервел? Според мен трябва да се пише и Крум, може и малко Омуртаг (Създаване и укрепване- българската държава не укрепва до Омуртаг както трябва). А иначе се надявам искрено Joker да не е избрал ника си случайно.
Дааааам, прав е човека, трябваше да пишем чак до Мицо Асен :lol: :lol: :lol:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

Е,ако ще се хващаме за думите,може да се пише и укрепване след османското нашествие :lol:
Може да вървя бавно, но никога назад!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Хора, доц. Каймакамова каза какви са изискванията веднага след изтеглянето на темата- вие тука спорите какво трябвало и какво не трябвало да се пише! И конспектите на СУ нямате ли, много интересно! :shock:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
sivoko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sivoko »

^PrincessA^ написа: конспектите на СУ нямате ли
абе имаме, ама други май ги нямат
Аватар
sivoko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sivoko »

Паган написа: чак до Мицо Асен :lol: :lol: :lol:
или може би до Симеон / Втори /
Istorika
В началото бе словото

Мнение от Istorika »

Значи гледам от една седмица какво се пише в тоя форум и вече се начетох.Време е да си дам и мойто лично мнение.Темата по история според мене не беше чак толва лесна , защото беше доста подвеждаща.Значи според мен думите ''Създаванe'' и ''Образуване'' са синоними , но се пак има малка разлика в значението.Плюс това в конспекта на Софийския , посочен на сайта ясно се отбелязват два момента в темата - Образуване при Славяни и Прабългари и създаване и укрепване при хан Аспарух и Хан Тервел.Това ми дава основание да смятам че темата не е включвала подробно разработване на славяни и прабългари(Друг е въпроса , че секи сам решава кое е подробно и кое не е).Аз лично съм ходил на курсове в унсс и на тази тема плана и е следния : 1 славяни и прабългари(подробно) , 2 Аспарух(характер на държавата) , 3 Тервел , и темата завършва с кризата(като последната точка след сичко това е - Социално-икономическо развитие на България през този период) .Самоче това е плана само за Унсс , а не и за СУ.За пример ще кажа че миналата година когато ходих на предварителния в СУ за това , че бяхписал за положението на българите под византийска власт ми бяха намалили с една единица оценката , а имено така ми бяха казали на курсовете в Унсс.Според мен в темата , която е трябвало сички да разработим влиза:1.Заселване на славяни и прабългари на Балканите(синтезирано) , 2.Управление на Хан Аспарух(характер и граници на държавата) 3.Хан Тервел и темата приключва.Това сичкото може да се събере на 10 стр. , което е супер малко за тема по история , но аз лично смятам , че това е била целта сички да се заблудат и да пишат подробно сичко за славяни и прабългари , което е доста и само за това може да се напишат 15 стр..За край искам още веднъж да подчертая че това е лично мое мнение и не искам да ангажирам никой с него.УСПЕХ!!!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Ще поживеем, ще видиме. И аз мисля че заглавието на темата беше подвеждащо и чак като бях изписал за славяни и българи се замислих дали не съм сгрешил, но беше късно вече.
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

flyhouse написа:Ще поживеем, ще видиме. И аз мисля че заглавието на темата беше подвеждащо и чак като бях изписал за славяни и българи се замислих дали не съм сгрешил, но беше късно вече.
Колко "късно" :roll: е било... Правиш всичко възможно,питаш квесторите длаи можеш да задраскаш цели пасажи :? ,дали може да ти дадат други листа само за увода и част от това,което си написал за славяните и българите..правиш всичко възможно.Зависи колко време ти е оставало 8)
Изображение
FOX
От дъжд на вятър

Мнение от FOX »

flyhouse написа:Ще поживеем, ще видиме. И аз мисля че заглавието на темата беше подвеждащо и чак като бях изписал за славяни и българи се замислих дали не съм сгрешил, но беше късно вече.
Споко бе хора, самата г-жа Каймакова каза, че в темата трябва да фигурира всичко за развитието на славяни и прабългари до VII в.
Six billion people in the world... Six billion souls.
And sometimes... all you need is ONE !

Изображение
Аватар
sivoko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sivoko »

ейййй ама сте и вие !!!

какво толкова го мислите в заглавието ясно посочено какво трябва да вие изложението - Аспарух и Тервел. Това предполага и малко да вкарате предистория и малко след, но ако някой тръгва да ме убеждава как е трябвало да разселва славяни и прабългари и т.н. просто ми губи времето.
Ще видим другата седмица, аз лично съм писал 5 страници макар и сбити и съм сигурен , че ще имам над 5. А колкото до писачите на страници това не е изпит по изписване на химикал или сътворяване на нова история. Голяма е вероятността да изпаднете в тавтология, хаотичност и неподреденост на материала. Една сбита и добре организирана тема създава добро впечатление у проверяващия.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”