НАЙ-НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Re: НАЙ-НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Мнение от Bragi »

Тъкмо се прибрах в София и голямата, празна къща е суууууууупер депресираща :(
А като видях града на хоризонта ми дойде такъв приток на енергия...
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Значи... май е вярно, че човек изпада в черна дупка 40 дни преди рождения си ден :roll: Нещо ми е супер криво и няма причина - все хубави неща има около мен, хубави хора, хубави случки, а на мен ми е супер нервно и ме обливат топли и студени вълни и не е на добре работата (а дори не е ПМС) :bom:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

На мен ми прилича, че чувстваш вина, защото подобно притеснение идва от вина или от стрес, а ти явно не си подложена на стрес, щом всичко ти е наред.

Възможно е да чувстваш вина, че всичко ти е наред и познаваш някого, при който не е и се чувстваш виновна пред него. Разбира се, нека и колегите споделят своите теории.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

начии.. мислех да си пусна въпроса някъде в раздела "Любов и Романтика" ама нимоа да намря подходяща тема... (ако някой намери да го премести)

та тъй.. (то е основно към дамите)

става въпрос за двата основни стереотипа на мъжки образи промотирани във филми, списания, видео клипове и прочее светска медия :D
1. Тийнейджърски образ - Бийбър, One Direction, Лео от Тинатик, младите бекстрийт бойс ако щете... (набляга се повече на cuteness appeal-a, готина прическа, лъскави-шарени дрешки, липса на лицево окосмение и т.н.)
2. Типично зрял мъжки образ (тип-мачо) (Джордж Клуни, Джони Деп, Брад Пит, Антонио Бандерас и т.н.) - (големи мускулести ръци, леко набола брада, по-стандартно облекло и прическа и т.н.)

Та въпросът ми е как така предпочитаният образ на другия пол е тооооолково фрапантно / противоположно различен при възрастови групи само с няколко години разлика (да кажем примерно 15 - 25). Тва само 10 години (а може и по-кратко)... как така за толкова кратък период от време се променя харесвания тип мъже? И наистина ли се променя? И вие наистина ли не знаете какво искате? :mrgreen: :mrgreen:

//P.S. Ясно е, че някои си предпочитат един и същи тип от 10 годишни - но като гледам Образ1 и Образ2 събират горе-долу еднакъв процент фенки от таргет аудиторията си, т.е. като порастват не малък брой момичета си сменят предпочитанията? Защо?

//P.P.S. Обратното не мисля, че е вярно - моите съученици още в 5-6 клас гледаха с изплезени езици "Спасители на плажа" и сега пак си падат по същия стереотип жени :lol: .
한류
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Питането ти ме радва - защото осъзнавам, че мога да минавам от единия образ в другия само с бръснене/небръснене...

В момента съм на ниво "Хоакин Фийникс", но с малко грижи мога да стана който друг си поискам.

пс: имаш един пропуск - изброените от тебе хора са все известни и голям % от жените ги искат заради това, не толкова заради външния вид. Мен само това ме спира да отворя харем (да и законовите пречки де, но за тях има подкупи)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Не мога да намеря разписанието на лекции на МО - 3 курс... :|
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

slighter написа:начии.. мислех да си пусна въпроса някъде в раздела "Любов и Романтика" ама нимоа да намря подходяща тема... (ако някой намери да го премести)

та тъй.. (то е основно към дамите)

става въпрос за двата основни стереотипа на мъжки образи
Чакай сега, да видя дали те разбрах. Чудиш се защо на 15 едно момиче е способно да харесва Джъстин Бийбър, а на 20 вече не го тачи тоя, а се кефи на Брад Пит? :lol: Нормално е да избира образ, който е по-близък до средата й, с други думи по-готин вариант на хлапетиите около нея. По-късно става същото - вече около нея има зрели хора и се променя и представата за готин мъж. Ноо, тук не мога да не отбележа, че сме плакнали очи по Брад Пит в доста ранна възраст :lol: Така че разликата между момичетата и момчетата не е толкова голяма.

Та, ако не е станало ясно, на въпроса:
slighter написа:Та въпросът ми е как така предпочитаният образ на другия пол е тооооолково фрапантно / противоположно различен при възрастови групи само с няколко години разлика (да кажем примерно 15 - 25). Тва само 10 години (а може и по-кратко)... как така за толкова кратък период от време се променя харесвания тип мъже?
отговорът е, че се променят мъжете в средата на въпросното момиче/жена и с това се променят и вкусовете й.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

slighter написа:как така за толкова кратък период от време се променя харесвания тип мъже?
Много е просто. Момичетата харесват момчета. Жените харесват мъже.
А хората порастват бързо. Един си на 15, напълн различен - на 25. 10 години не са никак малко време да пораснеш...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Ааа, моля, моля! Джъртин Бийбър е много, много, много по-зле бекстрийт бойс! Те са класика! :lol:
Аз като бях на 15 еднакво си падах и по тях и по Брад Пит. :)
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”