Чужд език!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Чужд език!
Възможно ли е като студент първа година да се запиша да изучавам чужд език факултативно? И ако да, къде трябва да отида? 
"The place where you made your stand never mattered. Only that you were there... and still on your feet."
Stephen King
Stephen King
- Snow-White
- От дъжд на вятър
- Специалност: География и биология
- Курс: втори
Re: Чужд език!
Ако фигурира в учебния ти план като факултативна дисциплина - да, можеш. Къде ще отидеш зависи от това какъв е езика - във ФКНФ или ФСлФ. И двете са в Ректората. Другият вариант е да питаш в отдел Студенти в твоя факултет, но предполагам, че и те ще те насочат натам. При нас (Биологически факултет) всяка година на таблото с програмата лепват и едно листче с информация за желаещите да запишат английски език като факултативна дисциплина.

-
Silvina
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте, аз съм втора година в Историческия факултет. В учебния ми план езикът е факултативен. Ходих в отдел "Студенти" и ми казаха да се прикрепя към някоя група от нашия факултет. Казаха ми, че не трябва да се записвам никъде, а просто да ходя на лекции с групата, което ми се стори странно (как така не трябва да се записвам за език, а просто да ходя на лекции?!?).
Някой, който знае, би ли ми казал, като съм втора година, дали трябва да ходя с второкурсниците или може и с първокурсниците? Искам да започна езика от начало и затова питам.
Някъде бях чела, че записването за език става през летния семестър за другата учебна година (за второкурсници и нагоре). Вярно ли е това?
Някой, който знае, би ли ми казал, като съм втора година, дали трябва да ходя с второкурсниците или може и с първокурсниците? Искам да започна езика от начало и затова питам.
- Snow-White
- От дъжд на вятър
- Специалност: География и биология
- Курс: втори
Предполагам, че трябва поне да подадеш молба до декана на факултета, а накрая да си извадиш индивидуален протокол, за да ти впишат оценката в него.