Чужд език!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Bebsy
В началото бе словото

Чужд език!

Мнение от Bebsy »

Възможно ли е като студент първа година да се запиша да изучавам чужд език факултативно? И ако да, къде трябва да отида? :)
"The place where you made your stand never mattered. Only that you were there... and still on your feet."
Stephen King
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Re: Чужд език!

Мнение от Snow-White »

Ако фигурира в учебния ти план като факултативна дисциплина - да, можеш. Къде ще отидеш зависи от това какъв е езика - във ФКНФ или ФСлФ. И двете са в Ректората. Другият вариант е да питаш в отдел Студенти в твоя факултет, но предполагам, че и те ще те насочат натам. При нас (Биологически факултет) всяка година на таблото с програмата лепват и едно листче с информация за желаещите да запишат английски език като факултативна дисциплина.
ИзображениеИзображение
Silvina
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Silvina »

Здравейте, аз съм втора година в Историческия факултет. В учебния ми план езикът е факултативен. Ходих в отдел "Студенти" и ми казаха да се прикрепя към някоя група от нашия факултет. Казаха ми, че не трябва да се записвам никъде, а просто да ходя на лекции с групата, което ми се стори странно (как така не трябва да се записвам за език, а просто да ходя на лекции?!?).
Някой, който знае, би ли ми казал, като съм втора година, дали трябва да ходя с второкурсниците или може и с първокурсниците? Искам да започна езика от начало и затова питам. :) Някъде бях чела, че записването за език става през летния семестър за другата учебна година (за второкурсници и нагоре). Вярно ли е това?
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Мнение от Snow-White »

Предполагам, че трябва поне да подадеш молба до декана на факултета, а накрая да си извадиш индивидуален протокол, за да ти впишат оценката в него.
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”