Студентски практики - заплащане?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
zuecoflorido
В началото бе словото
Специалност: история задочно

Студентски практики - заплащане?

Мнение от zuecoflorido »

Здравейте, колеги! Някой взел ли си е вече парите за успешно завършена студентска практика? Информация по въпроса никъде не успявам да открия и затова пиша тук...
zuecoflorido
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Re: Студентски практики - заплащане?

Мнение от Snow-White »

Здравей! Моята практика ще приключи в края на октомври, но предвид постоянно изскачащите изисквания и безумно кратки срокове, не знам дали ще стигна до заплащане в края на краищата. :shock:

п.п. Чудех се как така досега никой не е направил тема за тия практики. Хубаво е да има местенце за взаимопомощ. :D
ИзображениеИзображение
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Аз очаквам до няколко дни да ги получа :cyclopsani:
Изображение
Аватар
zuecoflorido
В началото бе словото

Мнение от zuecoflorido »

Приключиx практиката на 30.08.2013. Отчетът пуснаx същата вечер. Тоест - вмествам се в срока до 5 число на следващия месец и би следвало през септември да се опарича, но ми се ще да е по-скоро... И се надявам наистина да е през септември, а не да се проточи. Та затова пуснаx темата, да видим има ли някой инфо по въпроса. Щом разбера нещо - пиша ви!
zuecoflorido
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от Mephisto »

Аз се включих в програмата едва миналата седмица. Ще следя темата с интерес. Дано изплащането стане бързо за колегите.
.:{~Блог~}:.
_euphoria_
В началото бе словото

Мнение от _euphoria_ »

Здравейте колеги, а някой, който е минал през процедурата за приключване на практиката, може ли да каже какви са изискванията, документите и тн, които са нужни, защото не се притеснявам толкова кога ще си получа парите след седмиц-две, а дали няма да изскочи някой " неизяснен въпрос", заради който да не стигнем до плащането :roll: :bounce:
Аватар
zuecoflorido
В началото бе словото

Мнение от zuecoflorido »

_euphoria_ написа:Здравейте колеги, а някой, който е минал през процедурата за приключване на практиката, може ли да каже какви са изискванията, документите и тн, които са нужни, защото не се притеснявам толкова кога ще си получа парите след седмиц-две, а дали няма да изскочи някой " неизяснен въпрос", заради който да не стигнем до плащането :roll: :bounce:
Когато изкарате 240-те часа, в сайта системата автоматично ви предоставя достъп до графата Приключване на практика. Има едно кратко въпросниче, в което се попълва с от 1 до 5 и става за около 3 минути. След това системата записва отговора ви и няма как да се променя. Същият този въпросник се попълва и от ментора, и от наставника. Целият този отчет трябва да се направи преди 5-то число на месеца, който следва, тоест, ако сте приключили на 17-ти август, трябва да подадете отчета преди 5 септември, за да си вземете парите през септември. Ако Изпуснете тази дата и подадете по-късно, парите остават за октомври. Поне така разбраx аз. Ако някой има по-добра информация - да пише! :)
zuecoflorido
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология

Мнение от Snow-White »

Аз ще приключа в края на октомври. При нас въведоха междинни отчети за всеки месец и стана голяма обърквация кога да се отпечатват и подписват, кога да се предават и т.н. Доколкото разбрах междинните се попълват само онлайн, а крайният се предава за отпечатване. Някой може ли да ме светне, обаче, по колко часа за месечен отчет се полагат на ментора? За наставника знам, че са 2. Питам, защото четем писаното, пращаме имейли и никой не дава ясен отговор, а аз се опитвам да им помогна.
ИзображениеИзображение
Аватар
zuecoflorido
В началото бе словото

Мнение от zuecoflorido »

Скъпи колеги,

След голямото чакане парите са преведени. Завършиx практиката и предадоx отчета на 30 авуст. Парите дойдоxа днес - 25 септември. Благодаря на всички за подкрепата и успеx!
zuecoflorido
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”