Какво четете в момента 3
- Mondscreen
- Паисий
Re: Какво четете в момента 3
"Богат татко, беден татко" на Робърт Кийосаки. Става за убиване на пътя до работа.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Старият завет. Уж свещена книга, а на всяка страница - геноцид, убийство, предателство, изнасилване, прелюбодейство, тънки сметки и хитринки. Тук-таме има мъдрости за живота странно напомнящи на "Мисли и забогатявай" и подобните, но много по-down-to-earth.
Изобщо - възхитен съм.
Изобщо - възхитен съм.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Ерих Мария Ремарк - Обетована Земя
Видях я много случайно, чак не ми се вярва.
Вероятно след това дълго време няма да ми се подхваща книга. Трудно е да си намериш нещо за четене ... след Ремарк. Нищо не е достатъчно хубаво, смислено, заслужаващо си.
Така че смятам да се насладя подобаващо. И ако успея... да не я прочета за ден-два.
Видях я много случайно, чак не ми се вярва.
Вероятно след това дълго време няма да ми се подхваща книга. Трудно е да си намериш нещо за четене ... след Ремарк. Нищо не е достатъчно хубаво, смислено, заслужаващо си.
Така че смятам да се насладя подобаващо. И ако успея... да не я прочета за ден-два.
Аз имам сивото на дъжд и мъгла, защото съм собственик на лошото време.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Same here.Nirv написа:Вероятно след това дълго време няма да ми се подхваща книга. Трудно е да си намериш нещо за четене ... след Ремарк.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
"Мъртви души" + "Ревизор" + "Женитба" на Гогол
+ "И всичко стана луна" на Господинов
+ "И всичко стана луна" на Господинов
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
FloWersOfEviL написа:Same here.Nirv написа:Вероятно след това дълго време няма да ми се подхваща книга. Трудно е да си намериш нещо за четене ... след Ремарк.

- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
този Г.Г. много го четем обаче.. : ) Трябваше да оставя малко "Атлас изправи рамене" и прочетох "Невидимите кризи". Сега пак съм на Атласа
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Рей Бредбъри - "451° по Фаренхайт".
Бях я започнала много отдавна, но имах други грижи и я оставих. Сега няма да й се размине
Бях я започнала много отдавна, но имах други грижи и я оставих. Сега няма да й се размине
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
току що я прочетох, не ми хареса. скоро няма да дам пари за български автор отново.Boleyn написа:"И всичко стана луна" - Георги Господинов
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
Аз по принцип не си падам по разказите (а от българските автори предпочитам Чавдар Мутафов, Пасков, Райчев, Полянов и т.н., тоест да НЕ е съвременна българска литература, само в поезията имам големи изключения), затова и бях леко скептично настроена, НО...ми хареса. Не просто ми хареса, ами направо ме опияни - особено "Азбуката на жените". Не мисля, че някога съм била толкова очарована от разкази (освен тези на Дороти Паркър).Borisg написа:току що я прочетох, не ми хареса. скоро няма да дам пари за български автор отново.Boleyn написа:"И всичко стана луна" - Георги Господинов

-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За да не съм негативен:Boleyn написа:Аз по принцип не си падам по разказите (а от българските автори предпочитам Чавдар Мутафов, Пасков, Райчев, Полянов и т.н., тоест да НЕ е съвременна българска литература, само в поезията имам големи изключения), затова и бях леко скептично настроена, НО...ми хареса. Не просто ми хареса, ами направо ме опияни - особено "Азбуката на жените". Не мисля, че някога съм била толкова очарована от разкази (освен тези на Дороти Паркър).Borisg написа:току що я прочетох, не ми хареса. скоро няма да дам пари за български автор отново.Boleyn написа:"И всичко стана луна" - Георги Господинов
да, абсолютно всеки един разказ е добре написан; даже много добре написан. в това няма спор.
друго не ми хареса:
еднообразието!!! Писна ми да чета "Преди 20 година стана еди какво си", Писна ми да чета за герой писател.
Въпреки че му признавам таланта и добрият начин на писане, в момента не помня почти нито един от разказите в книгата. Т.е. никак не съм очарован.
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Обратна връзка:
:Д:Д::Д Почети малко разкази на Калин Терзийски! :Д:Д::ДBorisg написа:...
друго не ми хареса:
еднообразието!!! Писна ми да чета "Преди 20 година стана еди какво си", Писна ми да чета за герой писател.
...
( :......Blog...... : )
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
чел съм му само една книга - там стил ми липсва.zritel написа::Д:Д::Д Почети малко разкази на Калин Терзийски! :Д:Д::ДBorisg написа:...
друго не ми хареса:
...
На мен пък стилът на Господинов ме кара да му запомням разказите. Не всички, но определено не съм склонна да чета много разкази по принцип, а неговите ме очароват. "Невидимите кризи" има попадения, за "И всичко стана луна" още не мога да се изкажа цялостно, но и в нея има доста потенциал. И ми действат вдъхновяващо на всичкото отгоре.
В книжарниците неговите книги са като топъл хляб почти. Чак е изненадващо.
Чувам вече мнения за него, че се е изчерпал и може би има нещо такова, но той гледа на нещата от такъв ъгъл, че някак още не ми е омръзнало да го чета, дори и едно и също да разправя. ^^
В книжарниците неговите книги са като топъл хляб почти. Чак е изненадващо.
Чувам вече мнения за него, че се е изчерпал и може би има нещо такова, но той гледа на нещата от такъв ъгъл, че някак още не ми е омръзнало да го чета, дори и едно и също да разправя. ^^
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
Това, че не ти допада Георги Господинов, не означава, че трябва да отпишеш цялата българска литература. Пробавай Александър Шпатов, според мен ще ти допадне повече.Borisg написа:За да не съм негативен:Boleyn написа:Аз по принцип не си падам по разказите (а от българските автори предпочитам Чавдар Мутафов, Пасков, Райчев, Полянов и т.н., тоест да НЕ е съвременна българска литература, само в поезията имам големи изключения), затова и бях леко скептично настроена, НО...ми хареса. Не просто ми хареса, ами направо ме опияни - особено "Азбуката на жените". Не мисля, че някога съм била толкова очарована от разкази (освен тези на Дороти Паркър).Borisg написа:току що я прочетох, не ми хареса. скоро няма да дам пари за български автор отново.Boleyn написа:"И всичко стана луна" - Георги Господинов
да, абсолютно всеки един разказ е добре написан; даже много добре написан. в това няма спор.
друго не ми хареса:
Въпреки че му признавам таланта и добрият начин на писане, в момента не помня почти нито един от разказите в книгата. Т.е. никак не съм очарован.
Утре ще отделя в отделна тема
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens