[КСК 2013] Математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
overthedges
В началото бе словото
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Математика

Мнение от overthedges »

tsmars написа:
Krasi.Nikolov написа:
airbagggg написа:...... но някак си по добре ми звучи СИ .....
Искаш да научиш, а не кое звучи по-добре. То и 'Бизнес комуникация' звучи добре, ама ставаш секретарка(нищо против секретарките нямам ) . За това което искаш, КН е точното място. Чул ли си за Team Leader. От СИ ставаш нещо подобно. СИ те учат повече как се разработва софтуер, какви са стъпките, пазар ей такива неща, бизнес преговори и т.н. Самото разработване ( от страна на код ) се прави от хората от КН. Те правят магиите като бързина оптимизация, поддръжка и т.н, не че от СИ не излизаш пак програмист, но в КН повече се задълбава в тази област, а СИ повече задълбават в самата разработка на софтуера.
Аз сега ще съм първи курс КН и от началото на 12 клас работя като програмист на 4 часа. Имам познати и от КН, СИ и ИС и това, което разбрах е, че за да станеш team leader не е нужно да завършиш определна специалност. Като отидеш на интервю за работа за team leader, те ще гледат колко опит имаш като работа, какво знаеш, а не каква специалност си завършил. Ако не си в СИ, винаги може да запишеш като избираеми някои предмети, които се учат там. Дори познатите ми ме съветваха да запиша нещо друго във ФМИ, а не КН или СИ, защото преподавателите са по-благосклонни и човек има повече свободно време и може да работи.
Абсолютно така е. Специалността не ограничава по никакъв начин на каква позиция можеш да работиш. Това за благосклонността на преподавателите аз лично не съм го виждала, но нямам и толкова наблюдения върху И и ИС, но съм склонна да го вярвам, най-малкото поне за първия семестър бяха с доста по-добър резултат от на СИ и на КН. Със сигурност плюс на тези специалности е по-големият брой изборни, но до колко е плюс или минус е лично гледище. Иначе като цяло ФМИ прави възможно да се работи от 1 курс без значение специалността, но въпросът за работата стига до това колко лично организиран, упорит си, какви нерви имаш и въобще едни личностни качества, но поне от моята позиция най-важното като работиш е да не си слушаш егото, защото това са първите ви сериозни пари и много хора се подмамват, спират да идват даже на изпити и си мислят, че щом са хванали парите, са се уредили вече. Това мислене ще работи още година-две, обаче после е много късно. Затова работете, но си движете и унивеситета, не съм казала да ходите на всичко, никой няма да ви пише плюсче за присъствие, но си има важни моменти, които трябва да ловите. Иначе за team leader се търси човек с опит, независимо как го е събрал, ако ще и for Dummies да е чел. От колеги дори съм чувала,че в телерик най-добрият в момента е от УНСС така,че вадете си изводите.
brukii
В началото бе словото

Мнение от brukii »

Възможно ли е освобождаване от писмени изпити и ако е да при какви оценки от текущ контрол?
Аватар
Ivaylo_N.
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Ivaylo_N. »

overthedges написа:
Ivaylo_N. написа:Добре де, това не е нормално. Миналогодишния бал за компютърни науки е по-нисък от второ класиране информатика тази година ;(. Толкова ли пък да ни е умен набора? Сега се чудя дали да чакам трето класиране, за да влезна евентуално информационни системи. С бал 19.25 дали ще успея, как мислите?
Само да вметна, защото никой не ти отговори като гледам,но това сравнение звучи ужасно некомпетентно, още повече идващо от човек с доста нисък за момче бал. Вашият випуск не е по-велик, по-умен и пр. Да ме извиняваш, но миналата година имаше екстремална стереометрична задача,на която окапаха повечето, нещо, което лично съжалявам, че вашият випуск не видя. И не го казвам, защото искам да ви е гадно и на вас, далеч съм от мисълта, но не можеш да сравняваш по никакъв начин условията, при които влезе миналогодишният набор с този сега.
И ако трябва да кажа нещо поучително като "по-голяма" и "поживяла" в системата на ФМИ, оставете егото и бала си някъде преди да стъпите октомври във ФМИ, защото истината е, че освен за някаква болна слава за нищо друго не ви трябва. Грозната истина е, че и тези с бал 24 ги късат,и тези от национални по математика или информатика, че това какво си учил в училище няма никакво значение, че тези от езиковите гимназии какъвто случай съм и аз по-често са по-упоритите и се спрявят дори по-добре. Гимназията я завършихте вече, от тук вече има значение само колко си упорит, колко учиш и колко го искаш.
А това да си мерите разни работи, било то балове са детски истории
ПП: А и не плюйте толкова по горния випуск, щото като ви стане напечено в сесията точно те ще ви снасят информация, която във ФМИ струва колкото петрола!
Не съм искал да нагрубя предишния набор, нито да възвиша нашия. Честно казано наблюдавам масово затъпяване с всеки изминал набор - лично мнение. За това се и учудих на високите балове тази година, било то и с по-лесни задачи. :) Поисках съвет дали ще е по-добре да изчакам 3то класиране с този си бал, на който си въпрос така и не получих отговор. Както и да е де, взех си някои забележки от поста ти. Пак се извинявам, ако си се почувствала нагрубена по някакъв начин от поста ми, не съм целял да обидя никого.

Да добавя един въпрос, ще се радвам, ако някой може да ми отговори /силно се надявам да не е бил задаван скоро :Д/ - ако изчакам 3то класиране и не ми достигне бал за по-горна специалност ще мога ли да запиша специалността, в която са ме приели вече, или ще си загубя мястото?
Аватар
vilitsaneva
В началото бе словото

Мнение от vilitsaneva »

Ivaylo_N. написа: ако изчакам 3то класиране и не ми достигне бал за по-горна специалност ще мога ли да запиша специалността, в която са ме приели вече, или ще си загубя мястото?
Можеш да се запишеш в специалността, в която са те приели. :wink: Щом веднъж си си дал дипломата мястото ти се пази там където си приет,така че няма какво да се притесняваш. Само пари за семестъра ще ти искат накрая :D
This moment, we own it...
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

brukii написа:Възможно ли е освобождаване от писмени изпити и ако е да при какви оценки от текущ контрол?
По някои е възможно. С колко - различно е за различните предмети. Има някои, по които можеш и от устен да се освободиш.

overthedges, надали може да се каже кой е най-добрият във фирма с размерите на Телерик, но е вярно, че образованието не винаги е показател.
И наистина тиймлидерстването и специалността имат малко общо.
Изображение
overthedges
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от overthedges »

Victoria написа:
brukii написа:Възможно ли е освобождаване от писмени изпити и ако е да при какви оценки от текущ контрол?
По някои е възможно. С колко - различно е за различните предмети. Има някои, по които можеш и от устен да се освободиш.

overthedges, надали може да се каже кой е най-добрият във фирма с размерите на Телерик, но е вярно, че образованието не винаги е показател.
И наистина тиймлидерстването и специалността имат малко общо.
Телерик го вметнах не като оценителна система и определено не сравнявам университети, просто исках да им покажа,че не може да се разчита ФМИ да ти набие в главата знанията и има много по-голямо значение сам колко се мъчиш.
Аватар
Krasi.Nikolov
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно Инжинерство
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Krasi.Nikolov »

tsmars написа:
Krasi.Nikolov написа:
airbagggg написа:...... но някак си по добре ми звучи СИ .....
Искаш да научиш, а не кое звучи по-добре. То и 'Бизнес комуникация' звучи добре, ама ставаш секретарка(нищо против секретарките нямам ) . За това което искаш, КН е точното място. Чул ли си за Team Leader. От СИ ставаш нещо подобно. СИ те учат повече как се разработва софтуер, какви са стъпките, пазар ей такива неща, бизнес преговори и т.н. Самото разработване ( от страна на код ) се прави от хората от КН. Те правят магиите като бързина оптимизация, поддръжка и т.н, не че от СИ не излизаш пак програмист, но в КН повече се задълбава в тази област, а СИ повече задълбават в самата разработка на софтуера.
Аз сега ще съм първи курс КН и от началото на 12 клас работя като програмист на 4 часа. Имам познати и от КН, СИ и ИС и това, което разбрах е, че за да станеш team leader не е нужно да завършиш определна специалност. Като отидеш на интервю за работа за team leader, те ще гледат колко опит имаш като работа, какво знаеш, а не каква специалност си завършил. Ако не си в СИ, винаги може да запишеш като избираеми някои предмети, които се учат там. Дори познатите ми ме съветваха да запиша нещо друго във ФМИ, а не КН или СИ, защото преподавателите са по-благосклонни и човек има повече свободно време и може да работи.
Не съм казал, че само от СИ излизаш Team Leader. Но в СИ повече ти обясняват в тази насока. Това не пречи и да си др специалност и да станеш пак Team Leader. Може да завършиш и УАСГ и да станеш Team Leader. Аз просто казах коя специалност повече те подготвя за някои неща, не че от нея "само" ставаш такъв.
Muppa
В началото бе словото

Мнение от Muppa »

Някой да знае минималните балове на 3то класиране за жени? Интересуват ме специалнистите: СИ, КН и ИС.
jr-
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от jr- »

https://www.facebook.com/groups/613314355386120/ - група за хората, записали се във ФМИ.

C'mon, guys.
Аватар
NiaMarinova
В началото бе словото

Мнение от NiaMarinova »

Търся си съквартирантка.
Аватар
Великов
В началото бе словото

Мнение от Великов »

Да ъп-на малко темата :D Ако може някой, който е по-горен курс да ме посъветва дали си струва да записвам изборни дисциплини от първи курс или не. КН съм.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
vlast_vd
В началото бе словото
Специалност: КН

Мнение от vlast_vd »

то вече си изпуснал хубавите, ама не знам дали ви е разрешено да записвате избираеми дисциплини първия семестър
Аватар
Bibito
Пишете, о, братя

Мнение от Bibito »

Ако искаш изборни записвай, никои няма да ти каже ти си 1ви курс не може, но трябва да прецениш дали ще имаш възможност да ходиш на тях и да ги разбереш. Повечето хора не са свикнали с университета и им е трудно да ходят и на изборни, но ти си преценяваш ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”