някой може ли да ми препоръча по 1-на изборна дисциплина от групата "математика" и "приложна математика".От другите групи си избрах,но от тези двете нищо не ми харесва.Търся нещо лесничко,което да успея да взема без много труд.
изборни дисциплини М,ПМ
Модератори: Methuselah, thegirl
- Radeon
- В началото бе словото
- Специалност: КН
- Курс: първи
изборни дисциплини М,ПМ
Здравейте,
някой може ли да ми препоръча по 1-на изборна дисциплина от групата "математика" и "приложна математика".От другите групи си избрах,но от тези двете нищо не ми харесва.Търся нещо лесничко,което да успея да взема без много труд.

Re: изборни дисциплини М,ПМ
Диференциални уравнения този семестър и Математически увод в икономиката през летния 
- Radeon
- В началото бе словото
Сигурна ли си ,че Диференциални уравнения е лесно,защото ми напомня за анализа,а всичко свързано с анализа е гадноBibito написа:Диференциални уравнения този семестър и Математически увод в икономиката през летния
може ли малко повече инфо да ми дадеш.
А иначе аз си мислех за Увод в теорията на графите или Теория на игрите ,но нямам никаква представа дали те се взимат лесно.
МУИ е само за 1-ви курс,изтървал съм го,ще ми трябва друга алтернатива.
Това за коя специалност или курс е препоръчително, тоест не означава,че хора от други специалности/курсове не трябва да го запишат.Специално за МУИ аз го записах в 2ри курс.
Диференциалните не са толкова ужасни колкото звучат, преподавателят е супер пич - обяснява ти ако нещо не си разбрал.А самият изпит беше тест( подобен на предварителния,който преподавателя ви е дал) и проект,сходен един с друг на останалите ти колеги.
Теорията на игрите си е тегава работа, ако нямаш намерение да ходиш на лекциите не ти препоръчвам да го записваш.
Друга алтернатива е Допълнение към курса ДИС ( или нещо подобно ), но е анализ и дискретни структури, чух от колеги, че е лесен.
Диференциалните не са толкова ужасни колкото звучат, преподавателят е супер пич - обяснява ти ако нещо не си разбрал.А самият изпит беше тест( подобен на предварителния,който преподавателя ви е дал) и проект,сходен един с друг на останалите ти колеги.
Теорията на игрите си е тегава работа, ако нямаш намерение да ходиш на лекциите не ти препоръчвам да го записваш.
Друга алтернатива е Допълнение към курса ДИС ( или нещо подобно ), но е анализ и дискретни структури, чух от колеги, че е лесен.
- Radeon
- В началото бе словото
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. 
Кога започва записването на изборни за зимният семестър?
- Radeon
- В началото бе словото
Охо здрасти колегаvaskooo написа:Кога започва записването на изборни за зимният семестър?
В сайта на ФМИ бяха писали:
Записването за избираеми дисциплини за зимния семестър на 2013/14 учебна година ще става чрез системата-победител от първото издание на HackFMI. То ще стартира най-рано през септември.
Моля, следете за официално съобщение!
- lady__bird
- В началото бе словото
Край на кампанията - 14.10 - Това значи ли, че има възможност да ходим до 14.10 на изборна дисциплина,която сме избрали и да се отпишем ако не ни хареса до този краен срок? Едва ли е така,но реших да питам 
-
vlast_vd
- В началото бе словото
Кампанията е на 2 етапа, първият е до 11 октомври , а вторият е от 11 до 14 октомври. През втория етап може само да се отписваш -> имаш 1-2 седмици да видиш какво си записал и ако не ти хареса , да го отпишеш.
-
mileto_pz
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Здравейте, от началото на месеца проверявам какво става и изведнъж днес преди малко видях, че е време да си избера дисциплина, но само 3 са вариантите, които са към моя учебен план за този семестър. Вече 2 от тях за заети! Исках да попитам какво мислите за избираемата дисциплина Състезание по математика за студенти, защото е единствената свободна
Още един въпрос - мога ли да си избирам от "Само тези към моя учебен план - останали:" и "Само тези извън моя учебен план:"?
Благодаря предварително!
Още един въпрос - мога ли да си избирам от "Само тези към моя учебен план - останали:" и "Само тези извън моя учебен план:"?
Благодаря предварително!
Може да избираш между "Само тези към моя учебен план - останали:" и "Само тези извън моя учебен план:" , но трябва да се има в предвид, че във втората категория кредитите не се признават
-
mileto_pz
- В началото бе словото
Аз съм първи курс, необходимо ли е да записвам избираеми дисциплини? Спортът смята ли се за такава и носи ли кредити?(Ако да, трябва да се запиша онлайн ли?) 
За изборните - както си прецениш, принципно в учебния ти план трябва да пише, колко изборни трябва да запишеш/но това се препоръчителни бройки/ Отново в зависимост от учебния план, спорта ти носи кредити и да, записването става онлайн на адрес http://sport.uni-sofia.bg/ /за тази година, предполагам че пак ще процедират по същия начин/ 
-
mileto_pz
- В началото бе словото
Много ти благодаря!