1. (Не знам дали се изразявам правилно) Какви са специалностите в журналистиката?
- Журналистиката е самата специалност, профилите са - Печатни медии, Радио и ТВ и се избират след първи курс, когато всичко е общо.
2. Искам да съм "спортен журналист" (*същото като в скобите във въпрос 1..*).. Какви са специалностите или възможностите в тази сфера?
- Спортната журналистика не е нито профил, нито отделна специалност - като завършиш ще трябва да си намериш такава работа. Иначе както се досеща човек - може да стане такъв и без да е минал много покрай журналистиката.
3. Какво ще ме посъветвате, да пиша като второ желание?(близко до журналистиката)
- Връзки с обществеността или Книгоиздаване - някои предмети са общи, а и преместването е лесно.
4. Какви теми, комисията обича да засяга най-много на устния изпит?
- С една дума: ЗЛОБОДНЕВНИ. Но винаги ще питат за общественозначими теми. Според ситуацията в обществото като наближи изпита.
5. Разбрах, че във ФЖМК трябва да запиша някакъв спорт. Бих избрал Айкидо, въпросът ми е, дали обаче ще бъде правилния избор при положение, че съм лееееко пълничък?
- То май няма айкито в СУ изобщо, но виж джудото е опция. Макар че аз бих препоръчал ако все пак искаш айкидо - да ходиш извън спорта да тренираш някъде, а за спорт пиши нещо лесно и приятно, джогинга е такъв.
6. Каква е атмосферата? Какви са хората, как се държат с първокурсниците?
- Това зависи ти как се държиш с тях. Ще срещнеш много хора, които се изживяват като революционери и гледат да протестират срещу нещо и някого; ще срещнеш такива, които са там за да минат набързо висшето и да им се маха от главите; ще срещнеш много превзети хора, които се смятат за интелектуалци; ще срещнеш обилна доза кифли и мъжки-кифли; Какво друго? Ще срещнеш всички типажи, които знаеш от гимназията, минус зубърите по физика и химия, които са в друг факултет...