Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Circle line само с немски ли кандидатсваш? Не си я слагай на сърцетото тая 4-ка.
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

аве хора кога ви е бил изпита по немски на вас?и кога са ви излязли резултатите ??? за да знам поне кога г/д да 4акам резултатите по френски ,.. а и бтв освен на персонална информация ,може6 ли някаде другаде да види6 оценктата си в сайта/?
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Изпитът беше на 13. юли и резултатите излязоха вчера :) Иначе освен в персонална информация, има списъци с оценките, които се разлепят някъде към ректората...
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Алина-мисля,че проблема се корени именно във факта,че някои излизат с мн високо самочувствие от езиковите гимназии и не се готвят сериозно.Друг е въпросът,че формата на изпита в СУ е строго определена и всеки трябва да се съборази с нея,а не да разчита на разни сертификати и прочие.
Също няма ниаккъв смисъл да се сравянват изпити по различни езици,всеки си знае какво му е било при подготовката :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Не казвам, че изпитът по един език е по-лек от този по друг, а че оценките получени на изпити по различни езици не са реално сравними. Това вече го обсъждахме някъде по-горе в темата.
Не мисля, че повечето излизаме с високо самочувствие, въпреки, че преподавателите много държат да ни титулуват с омразната за мен дума "елит". По-скоро смятаме, че притежаваме знания и владеем езика дотолкова, че да изкараме прилична оценка на изпит за ВУЗ в България - под прилична не разбирайте масовите тройки и четворки, на които станахме свидели (двойките дори не искам да ги споменавам пак).
Относно формата на изпита: да той е определ и понеже се знае е толкова лесно учениците да бъдат подготвяни за него! Но явно учителите в повечето езикови гимназии (ако не и във всички) не намират за важно да се занимават с учениците, желаещи да останат и да учат тук в България! Мисля, че за ниските резултати в голяма степен са виновни именно тези хора.
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

CasapA написа:Circle line само с немски ли кандидатсваш? Не си я слагай на сърцетото тая 4-ка.

Да, само с немски кандидатствам, вече ти писах как съм си подредил специалностите, ще видим докъде ще ме доведе това 4,50. Не си го слагам особено на сърцето, знаеш вече защо, няма смисъл да ти обяснявам..
И моля те имай респект към Маргарита, сега не е време за разправии и то най-малкото в публичен форум.
:) :) :)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Алина,не сямтам,че вината трябва да се търси само в учителите,проблема е двустранен,а и до голяма степен доборото представяне на изпита по анг(за другите не съм сигурен) е добрата психическа подготовка,моментното състояние и способността за организация на времето,както и невероятно изтощителното умение да стискааааш :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Stark написа:Алина,не сямтам,че вината трябва да се търси само в учителите
Но пък да се мълчи и да не се търси от тях никаква вина, след като такава имат, пак не е решение. Аз не искам да очерня учителите, благодарение на тях все пак изкарах 5 на изпита! Но мисля, че има още много да се желае по отношение на начина на преподаване. Има разбира се и ученици, които носят вината за слабите оценки, но и много такива, които бяха ощетени заради недостатъчна подготовка - подготовка, която би трябвало да получаваме от преподавателите си!
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

след цялата драма с изпита по немски в СУ, ми излязоха резултатите и в "любимото" унсс и смея да твърдя, че в унсс може всякакви да са, но не са се поколебали да ми пишат 5,33. Друг въпрос е дали изпитът е бил по-лесен- да, беше лесен, но този в СУ също ми се бе сторил лек, а в последствие оценката ми бе 4,47. Ако някой е ходил в унсс, да сподели.
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Е,аз в УНСС не съм била, ама в ВТУ имам 5.70 :lol:
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

е бяха ли лесни нещата във ВТУ или не? Щото явно в СУ е"най- сериозно" и там езиците се учат "на най-високо" ниво. За мен би било интересно да разбера какви сертификати и дипломи имат хората, които изпокъсаха толкоз народ и си повярваха, че имат право да ни натряскат ниски оценки. Унсс определено се издига в очите ми :roll:
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Едно момче от класа ми се яви на немски в УНСС и според него изпитът е бил доста лесен, да не кажа елементарен.Днес ще го питам колко е изкарал :wink:
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

CasapA написа:е бяха ли лесни нещата във ВТУ или не? Щото явно в СУ е"най- сериозно" и там езиците се учат "на най-високо" ниво. За мен би било интересно да разбера какви сертификати и дипломи имат хората, които изпокъсаха толкоз народ и си повярваха, че имат право да ни натряскат ниски оценки. Унсс определено се издига в очите ми :roll:
Може и никакви сертификати да нямат, Даниел, защото на курса по немски език в СУ, който се проведе през февруари някои от преподавателите правеха непростими грешки. Сега като се сетя, че някой такъв ми е писал 4,50 и направо ме хваща яд.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

аз повече няма да ги коментирам тези "професори", кво ли им пука на господата от СУ, че аз съм се побъркал от притеснение
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

CasapA написа:е бяха ли лесни нещата във ВТУ или не? Щото явно в СУ е"най- сериозно" и там езиците се учат "на най-високо" ниво.
Еми на мен ми се стори лесен - преразказ, един люкен и един лезен, след който има въпроси за отговор - последният въпрос е нещо като съчинение. И все пак си беше изпит ;)

А аз имам един друг въпрос - има ли някъде статистика от изпита по немски в СУ, че аз нещо не мога да намеря...
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”