Двойна или тройна стая ?

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

pepo_vn
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Двойна или тройна стая ?

Мнение от pepo_vn »

Здравейте, ще уча в ФМИ , от Варна съм и ще бъда на общежитие..
Ще ми кажете ли кое е по-добре (+ и - ) на двойната и тройната стая? И може ли да се вземе двойна стая с балкон (дори и да е "семейно общежитие с общо 4 човека").
Въобще всяка информация ми е от полза..
ПП. Изчел съм доста теми и използвах търсачката.
Аватар
slighter
Гутенберг

Re: Двойна или тройна стая ?

Мнение от slighter »

По принцип не може да си вземеш стая (тва не е хотел все пак),
при стандартната процедура те ти дават някаква стая, пък дали е двойна, тройна или осморна си е на късмет :D (по-голямата част са тройни, без балкон)
Нямат някакви особени плюсове и минуси... освен, че живееш с различен брой хора (вътре вече самите стаи как са обзаведени зависи от блока (който също не може да си избираш...))
한류
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Принципно - не си избираш ти, а те настаняват някъде (тогава е на късмет и няма какво да го мислиш - ако не ти харесат съквартирантите - може да видиш, ако има свободни места някъде - да се преместиш, без да е сигурно, че новото ще е по-хубаво...)

двойна стая - ти + още един, т.е. съобразяваш се само с един човек 50:50 е дали ще се разбирате

тройна - ти + още двама, т.е. съобразяваш се с двама души, по-голям шанс да се разбираш с поне един от тях

и в двата случая:
- единият може да е идиот
- двамата може да са идиоти
- може ти да си идиот
- може и тримата да сте идиоти
- може никой да не е идиот
(демек в 3 от 5те случая всичко е наред :) положително е да знаеш, че има по-голяма вероятност всичко да е ок...)

както си разбрал - третият вариант е да сте две двойни стаи с обща баня/тоалетна - кофтито там е, че се съобразяваш за стаята с един, за банята - с трима... но пък от трима - почти винаги ще имаш компания за ядене/пиена, а ако са и те във ФМИ - и за задачки... : )

П.П. Ех, начиииии - за да съм подробен г-н Слайтър ме изпревари..
pepo_vn
В началото бе словото

Мнение от pepo_vn »

А ако пиша че искам да съм с 1 мой познат, те на произволен принцип ли ще решат дали да останем само 2мата или да добавят и 3ти ?
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от Geri.A »

Ако пишеш, че искаш да си с този познат и той също напише, че иска да е с теб, е почти сигурно, че ще се двамата и много вероятно да сте в двойна стая.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

При тройната стая:
-Ядете, сприте и учите на едно място. В тази стая си държите и чашите и чиниите. Често се случва някой да спи, а друг да му тропа на главата, за да извади чиния, защото е гладен. Ако нямате допълнителна четвърта маса, може да се случи така, че да трябва да си готвиш на мястото, на което и учиш. Всичко зависи от обзавеждането и организацията между вас.
-Трябва да се нагодиш към още двама души.
-Нямат тераси.
-Блоковете са по-шумни, по мое наблюдение.
-Ако се разбирате и тримата може да е много забавно и по-рядко оставаш сам.

При двойна стая:
-Имате кухненски бокс, който е всъщност коридора(незнам дали при всички е така, поне на такива съм попадала) и там можеш като бял чевек да си подредиш цялата посуда и да си сготвиш нещо.
-Съобразяваш се само с още един човек.
-Може да попаднеш на стая с тераса.
-В семейните блокове има преподаватели и хора с малки деца и често когато се вдига купон веднага се вика полиция. Поне в моя вход има една жена, която на 5-тата минута ходи да се разправя за всякакъв вид шумове, а други викат полиция и без да предопредят, че имат проблем с шума.
-Ако живееш с човек, които не се спира на едно място, често оставаш сам.

Живяла съм две години в тройна стая и две в двойна, но според мен преходът от тройна в двойна е по-вероятен. Малко са тези, които ще минат от двойна в тройна. Всичко е до късмет и до човек и предпочитанията му.
Godam
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от Godam »

Нека попитам има ли значение полът?
Ако искаш да бъдеш с приятелката си , дали ще има дерт ?
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Има. Само ако сте женени може да живеете заедно. Иначе не. Само момичета с момичета и момчета с момчета.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Godam
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от Godam »

Гадини и мухли...
Аватар
nuketdan
В началото бе словото
Специалност: Логопедия

Мнение от nuketdan »

zritel написа:Принципно - не си избираш ти, а те настаняват някъде (тогава е на късмет и няма какво да го мислиш - ако не ти харесат съквартирантите - може да видиш, ако има свободни места някъде - да се преместиш, без да е сигурно, че новото ще е по-хубаво...)

двойна стая - ти + още един, т.е. съобразяваш се само с един човек 50:50 е дали ще се разбирате

тройна - ти + още двама, т.е. съобразяваш се с двама души, по-голям шанс да се разбираш с поне един от тях

и в двата случая:
- единият може да е идиот
- двамата може да са идиоти
- може ти да си идиот
- може и тримата да сте идиоти
- може никой да не е идиот
(демек в 3 от 5те случая всичко е наред :) положително е да знаеш, че има по-голяма вероятност всичко да е ок...)

както си разбрал - третият вариант е да сте две двойни стаи с обща баня/тоалетна - кофтито там е, че се съобразяваш за стаята с един, за банята - с трима... но пък от трима - почти винаги ще имаш компания за ядене/пиена, а ако са и те във ФМИ - и за задачки... : )

П.П. Ех, начиииии - за да съм подробен г-н Слайтър ме изпревари..

Ххахааа :lol: , много ми хареса! :cheers:
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Най-добре е да си вземете 4на стая, и примерно да сте 2 момчета в едната и 2 момичета в другата. Така рано или късно се стига до оргии, или ако сте по-консервативни, ще сте разпределите по двойки и ще си спите - всяка двойка в стаята. Инак е приятно и за суингъри, но зависи на какви хора попаднете. Повечето нямат против да си менкате партньорите и да сте си ортаци, но това трябва предварително да го заявите при домакинката, когато пращат камериерки да чистят стаите и да сменят чаршафите, все пак лелките трябва да знаят поне малко, че си правите оргии и си мешате спалното бельо. Имайте и предвид, че ако не си допаднете със съквартирантите, ще трябва да вкарвате момичета/момчета от други стаи и може да станат интриги, а домакинките по принцип са сеирджики и може да ви слухнят с чаша по стената. Случва се, не е болка за умиране, просто не даваите повод за грозни клюки и не се набивайте на очи.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
niki_mitev
В началото бе словото

Мнение от niki_mitev »

Има ли разлика между двойните и тройните стаи като размери или са с еднаква площ? :)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Двойните са по-малки, но имат по-голям коридор (нашата беше такава, не знам дали има други).
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Аз съм живяла в двойна и в тройна. В двойна ми хареса повече. Просто сте по-малко хора, пречите си по-малко, а и има кухненски бокс(поне при нас имаше). Малко е кофти иначе да готвиш или да си приготвяш нещо на бюрото, където ти стои лаптопът... Все пак е трудно да делиш толкова малко помещение с един човек, а какво остава с двама....В общи линии с всичко се свиква рано или късно.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”