Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Мнение от driplio »

1. нали мога да участвам в класиранията за общежития сега септември месец,но ако съм размислила и да съм приета на 19 ако не отида на 27 да се настаня няма да ми направят проблем
-Принципа на класиране за общежитие е подобен на този за специалност - т.е. ако се откажеш на първо класиране, на второ мястото ти се освобождава....така че не би трябвало да има проблем (а и най-малкото няма да си платил/а депозита и т.н. :lol: )
2. ако живея първия семестър на общежитие мога ли да се откажа за втория или трябва да си седя за цялата година
- Може да се изнесеш от общежитието, когато си пожелаеш.
3. като излезе информацията сега на 19 ще пише ли дали съм в двойна или тройна стая и имената на хората с които ще съм
- Е, няма да получиш на мейл имената на съквартирантите ти, но списъците са публични и се качват в сайта на СБО, така че ще може да провериш по номера на стаята и блока, кои са ти съквартиранти, а оттам и дали стаятата ти е с 2 или 3 легла.
ДС - :pukeright:
mmmm
В началото бе словото
Специалност: evropeistika
Курс: кандидат-студент

Мнение от mmmm »

итат:
2. ако живея първия семестър на общежитие мога ли да се откажа за втория или трябва да си седя за цялата година

- Може да се изнесеш от общежитието, когато си пожелаеш.

сигурно ли е това,защото съм чувала,че мога да се изнеса но ще трябва да си плащам таксата до края на годината
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

99,9(9)% сигурно :wink: . Единият от съквартирантите ми(за съжаление вече бивш) прекъсна по средата на 2 семестър, взе си депозита от домакинката(или част от него...вече не помня :scratch: ) и това беше.
ДС - :pukeright:
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Дадох си пропуска да го видят... че вече не се издържа. А сега, хайде да видим дали наистина ще го поправят!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
tctc
В началото бе словото

Мнение от tctc »

може ли някой да разясни кога се пишат тея молби да си с някой твой човек в стая (за първокурсници става въпрос)
Аватар
Johoho
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Johoho »

Хора, да питам: Ако кандидатствам по някой от соц. критерии, документите, които трябва да нося трябва ли да са подадени до 10ти септември( както и ел заявлението) и нужно ли е да го направя лично? :D
„Пустинята е хубава - каза малкият принц, защото крие някъде кладенец...“
Aneto
Пишете, о, братя

Мнение от Aneto »

Не трябва ли след като сме подали заявления за оставане месец септ на общежитие, да са ги потвърдили? Защо ни карат ако искаме да разберем да се обаждаме?
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

tctc написа:може ли някой да разясни кога се пишат тея молби да си с някой твой човек в стая (за първокурсници става въпрос)
Когато си подаваш заявлението декларация от 1-10 септември, там има една графа: "Желая съжителство с..........." и вписваш. Но да знаеш, че няма гаранция.
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

Johoho написа:Хора, да питам: Ако кандидатствам по някой от соц. критерии, документите, които трябва да нося трябва ли да са подадени до 10ти септември( както и ел заявлението) и нужно ли е да го направя лично? :D
Класацията по социални критетии е втората. В първата има няколко критерия, които ти дават право на класиране не по успех, а по тези критерии, те са вписани в самото заявление-декларация и всеки критерий си има тикче, което трябва да отбележиш ако кандидатстваш по него - 1 починал или неизвестен родител, намалена трудоспособност над 70%, 3 деца в семейството, учащи извън населеното място на родителите и други, може да ги видиш в заповедта за настаняване.
Там трябва да прикачиш и необходимия документ.

Иначе втората класация е по-различна и е по доходи на родителите + някои други критерии като учащ брат/сестра.
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

Aneto написа:Не трябва ли след като сме подали заявления за оставане месец септ на общежитие, да са ги потвърдили? Защо ни карат ако искаме да разберем да се обаждаме?
Кой ви кара? Потвърдени са, ако искате да сте на 100% сигурни може да проверите. Така или иначе като отидете на касите да се издължите до 10.09. както е казано, от касите ще ви кажат, ако не сте с удължен период.
Aneto
Пишете, о, братя

Мнение от Aneto »

Ами аз попитах, но жената която се обади беше много недружелюбна и ме накара да се обърна към Комисията, сякаш не й се занимаваше. Радвам се, че поне от Комисията ми отговориха на въпроса.
Аватар
lusiborisova
В началото бе словото

Мнение от lusiborisova »

Каква е процедурата за горните курсове, след като излезе класацията за общежитията, ако си плащал през лятото и не си напускал? Какво се плаща и какво се носи при домакинката ако си класиран в същата стая?
AlexSavAlexandrov
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Записване за общежитие след класирането

Мнение от AlexSavAlexandrov »

Някой от хората около мен все ми говорят да се подготвя с документи, които не намирам да бъдат споменати в http://uni-campus.net/ (може просто да не търся добре). Също и искам да се запиша с още двама приятели, които са приети.

За двете мога да направя две отделни теми, но сметнах, че ще са от един и същ процес- записване за общежитие, за който също не успях да намеря информация (може и тук да не търся добре).

Какъв е процесът на записване за общежитие след като излезе класирането? Като бих искал да знам и какви са всичките документи които ще ми трябват- би трябвало да съм от Несемейните студенти, без предимство, и как да се запиша да съм в една стая с още двама (ако е възможно да сме общо трима) студенти от университета.

thegirl: това е темата, в която трябва да си зададеш въпросите, а не да пускаш нова тема. А и може да намериш отговорите, ако се поразровиш тук.
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

Отивате на касите, казвате настанен съм в блок 00, стая 000 искам да си платя за настаняване, после с бележчицата и обходния лист (за горните курсове) отивате при домакинката и тя ви оправя от там нататък. На всички май искаха по 2 снимки и адресна регистрация ще трябва да си направите.

Alex, по-горе съм писал съжителството с други хора. Отваряте си на 1-ви заявлението-декларация и ще ви стане ясно. Много се притеснявате. :D
Аватар
Yooo
В началото бе словото
Специалност: Не казвам

Мнение от Yooo »

Здравейте. Да попитам искам да отида и на место да се запиша за общежитие. Как става това и къде трябва да отида ?
Ако твърде дълго гледаш в бездната, тя ще погледне в теб.
Ницше
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”