Придобивки

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Re: Придобивки

Мнение от macharok »

За най-бездарната и некадърна писателка на всички времена си е баш едно и също. Само дето няма после да се чудиш къде да завреш книгата.
Desi.Dobreva
В началото бе словото
Специалност: Химия
Курс: първи

Мнение от Desi.Dobreva »

macharok написа:За най-бездарната и некадърна писателка на всички времена си е баш едно и също. Само дето няма после да се чудиш къде да завреш книгата.
Ух, че грубо.. :)
Химия 1 курс
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Сори - грубо, ама чиста истина.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Desi.Dobreva написа:
FloWersOfEviL написа:Ауууу, любимата ми поредица!. Обожавам Я!!! Съспенсът, в който ме държи е просто неописуем! Действието препуска от сцена в сцена и едвам смогвам. Описаният свят е животът, който искам да имам!
Значи няма да съжалявам, ако си я купя? Добре, да свърша с тази, която чета в момента и мятам нюансите :)
Дианооооо, нямаш милост, ей! Ама пък знаеш ли, на момичето може да й хареса. :lol:
Аз ще чакам екранизацията, ако наистина Джо Манганиело ще играе пича.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ми не знам. На мен ми хареса.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Йейейеййе, вчера си купих The Farewell Party на Кундера и сега си имам нова любима корица :cheers:
Изображение
От снощи супер много искам да я почна, а само си я гледкам и си я душкам и ѝ се радвам :mrgreen:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

"Фантастична светлина" на Тери Пратчет. Търсенето на "Цветът на магията" се оказа приключение от ранга на търсенето на Граала :lol:
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Днес дядо ми ми даде една много, много стара Библия, още от времето на неговия прадядо - семейна реликва. Липсват предната корица и първите няколко страници, но е била пазена сигурно повече от век. Не мога да видя кога е издадена, но по груби сметки може и да е преживяла освободителна война, Първата и Втората световна, комунистически режим и демокрация :) Била е съхранявана на тавана в къщата на село, а някога най-вероятно моят прадядо отзад си е записвал някакви рецепти за домашни лекове. Като ми я даваше, дядо ми разказа някои интересни истории от нашия род. Стана ми много топло и романтично, и носталгично и се изпълних с гордост. :cyclopsani:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Libra написа:Днес дядо ми ми даде една много, много стара Библия, още от времето на неговия прадядо - семейна реликва. Липсват предната корица и първите няколко страници, но е била пазена сигурно повече от век. Не мога да видя кога е издадена, но по груби сметки може и да е преживяла освободителна война, Първата и Втората световна, комунистически режим и демокрация :) Била е съхранявана на тавана в къщата на село, а някога най-вероятно моят прадядо отзад си е записвал някакви рецепти за домашни лекове. Като ми я даваше, дядо ми разказа някои интересни истории от нашия род. Стана ми много топло и романтично, и носталгично и се изпълних с гордост. :cyclopsani:
Страхотно!
Съветвам те да я дадеш да я реставрират. В антикварните книжарници или народна библиотека биха могли да те насочат. Поне корици да ѝ сложат няма да е скъпо, но ще помогне да се запази и за твоите деца и внуци :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

"Заблудени мацки" на Борис Виан и "Прекрасният нов свят" на Хъксли.
she'd started smoking poetry
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Миналата седмица се наложи да пътувам и трябваше да убия няколко часа пътуване. Като спряхме на една бензиностанция, си купих "грация" с книжка :lol:
"Опиянена от теб" на Силвия Дей - вече totally не мога да чета такива простотии, дори и да само за убиване на време. А иначе като сюжет авторката е изкопирала "50 нюанса сиво", даже си и признава.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз от Флоренция си донесох:
- Donatello на директора на музея Барджело
- The Medici: the Golden Age of Collecting (Massimo Winspeare)
- The Agony and the Extasy (Irving Stone),
като майка ми още там заподозря, че последната (биографичен роман за Микеланджело) я имаме на български. Е, оказа се права, ама аз не я бях чела и без това - та сега аз я чета на английски, тя я препрочита на български.

И за да не пиша двоен пост утре, тъкмо се опаричих малко и планирам набег към "Хеликон", за да се снабдя с:
- "Първият ден" и "Първата нощ" на Марк Леви (продължавам да искам да го харесам истински и това си е - и подозирам, че няма да се откажа: само заради един-единствен, едничък и кратичък цитат)
- "Имаго" на Радостина Ангелова
И е крайно време да се сдобия с лично мое си копие на "Невидимите кризи", ама тя май ще е на следващия транш (заедно с новата на Господинов).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Търговецът на кристал написа: - "Първият ден" и "Първата нощ" на Марк Леви (продължавам да искам да го харесам истински и това си е - и подозирам, че няма да се откажа: само заради един-единствен, едничък и кратичък цитат)
Кой е цитатът? :D
Аз съм правила подобен опит с Ерик-Еманюел Шмит - точно заради един мъничък цитат. За съжаление книгите му в цялост така и не успяха да ме грабнат по същия начин, както няколкото извадени от контекст изречения.

Иначе на Марк Леви - "Децата на свободата" ми е любима, ако си търсиш още препоръки.
she'd started smoking poetry
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

jenesais написа: Иначе на Марк Леви - "Децата на свободата" ми е любима, ако си търсиш още препоръки.
А аз искам да препоръчам книга на теб.
Чета ти постовете във форума, гледам ти снимките и си мисля, че някой от романите на Радостина Ангелова много ще ти допанде. И по-скоро си мисля за Имаго.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

"Знам, че като се изправиш пред една картина, ще скръстиш ръце зад гърба си, ще присвиеш очи, както всеки път, когато си изненадан, а после ще се усмихнеш. И ако тя е до теб, както бих искал, ще я прегърнеш през рамо и двамата ще се вгледате в чудото, което имахме привилегията да споделим.
[...] Кажи й, Джонатан, че бях твой приятел, че ти беше мой брат [...] и нищо и никога не можа да ни раздели, дори и вашето толкова внезапно заминаване.
Оттогава не е минал и ден, без да си помисля за вас двамата с надеждата, че сте щастливи.
Още няколко реда и ще сгънеш това писмо, ще го пъхнеш мълчаливо в джоба на сакото си, сетне ще скръстиш ръце зад гърба си и ще се усмихнеш като мен сега, когато ти пиша тези последни думи. И аз също се усмихвам, Джонатан - никога не съм преставал да се усмихвам.
Бъдете щастливи, вие двамата!
Приятелят ти Питър"

Това е въпросният цитат на Марк Леви - от "Следващия път". Четеш го - уж нищо и никакъв текст, обаче... аз съм Питър. Това, казано с 3 думи. Разказва всичко за отношението ми към човек, за когото мога да говоря до утре и пак има опасност да не разберете колко Идеален беше: ама идеален в смисъла на хуманистичния, на ренесансовия идеал за личност. Личност. А цитатът е просто дума.по.дума.

След това четох "Седем дни за цяла вечност", но нещо не ме грабна. Сега и началото на "Първия ден" ми е малко изкуствено и невпечатляващо, но да видим. Само заради тоя цитат съм готова да му давам безброй шансове.

И се съгласявам с Мила. "Имаго" я взех днес и не съм я почнала, но и "Виенският апартамент" вероятно би ти допаднал. Тази мадама пише много изящно.
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”