Общежития

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Общежития

Мнение от Kristo »

Аз па ще ви попитам друго - кандидатствах наново и ме приеха, не си запазвам старото общежитие. И както и досега - лекциите ми ще са в центъра на София (Ректората) - имам ли шанс да заявя, че искам да ме настанят в блок в центъра? Защо непременно трябва да сме в Студ. град (досега съм бил все там пращан)? Предпочитам блок/кооперация на някоя по-тиха уличка някъде в района на Ректората, ако може около паметника на Левски или до ул. "Шипка". Така всичко ще ми е наблизо - Народната Библиотека, макдоналдс, разни копи-центрове, лекциите, дискотеките, също и има много кафенца в района. В декларацията от преди няколко страници не видях къде мога да заява в кой район на София да ме настанят, това в онлайн-версията ли се попълва?

И ако да - как става? Казвам условно някоя улица или географските координати и те в даден радиус от тях ме настаняват? А не може ли ако само напиша факултета, те да видят къде са ми лекциите и да ме сложат наблизо, все пак много хора сме в Ректората, не може да не се измисли нещо.

Мерси предварително.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
IvayloSK
В началото бе словото
Специалност: Медицина

Мнение от IvayloSK »

Някой може ли да каже кои са блоковете с най-добри условия?
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Какво дефинираш под "най-добри условия" и какво от това, че ще ти кажем кои са блоковете- ще се уредиш там ли , кво ?

П.С. Любимото ми време от годината във форума :mrgreen:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
IvayloSK
В началото бе словото
Специалност: Медицина

Мнение от IvayloSK »

Да! Ще ми ги кажеш ли?
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

IvayloSK написа:Да! Ще ми ги кажеш ли?
Не можеш да си избираш блок, в който да те настанят. Естествено ако имаш връзки ще се намери начин, но ако ги имаше едва ли щеше да питаш тук.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Ex, какво всички сте се юрнали да избирате блокове с най - добри условия - мен пък ме кефят най - големите дупки,от типа на 41 блок, дето и блока да вдигнеш във въздуха никой нищо няма да ти каже :mrgreen: Иначе хубави са 8, 18, 51 и семейните по принцип - 52, 55 и 57
Право - II курс, 2-ри поток
Аватар
marie_m
В началото бе словото
Специалност: немска филология

Мнение от marie_m »

Здравейте ^^ ! Аз също ще съм заек след има-няма месец :D и се чудя постоянно от къде да извлека малко информация за тези общежития. Ако може всеки с опит да разкаже по нещо- ще ми бъде от полза. Любопитна съм :))
Mare Nostrum
В началото бе словото

Мнение от Mare Nostrum »

marie_m написа:Здравейте ^^ ! Аз също ще съм заек след има-няма месец :D и се чудя постоянно от къде да извлека малко информация за тези общежития. Ако може всеки с опит да разкаже по нещо- ще ми бъде от полза. Любопитна съм :))
e... кое те интересува.
Аватар
marie_m
В началото бе словото

Мнение от marie_m »

Mare Nostrum написа:
marie_m написа:Здравейте ^^ ! Аз също ще съм заек след има-няма месец :D и се чудя постоянно от къде да извлека малко информация за тези общежития. Ако може всеки с опит да разкаже по нещо- ще ми бъде от полза. Любопитна съм :))
e... кое те интересува.

Честно казано и аз не знам от къде да започна с въпросите, но например: как се справяте със съквартиранта си? Сигурна съм, че не е лесно да живееш с човек, с когото се запознаваш и веднага трябва да споделяте една обща стая. Всеки има различни интереси, хобита, начини за развлечение и затова възникват и конфликти. Как се справяте в такава ситуация? :?
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Хаха- ще свикнеш.В Студентски главна роля играе закона на джунглата.Или намирате общ език, или го гониш, той те гони и си намирате нови съквартиранти.Просто е. :mrgreen:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Аватар
marie_m
В началото бе словото

Мнение от marie_m »

The_iMMortal_f написа:Хаха- ще свикнеш.В Студентски главна роля играе закона на джунглата.Или намирате общ език, или го гониш, той те гони и си намирате нови съквартиранти.Просто е. :mrgreen:
Леле... изглежда ужасно, но да- ще трябва да свикна. :) А като условия за живеене как са общежитията?
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Ами зависи какво очакваш.Казвам го всяка година- Студентски град не е хотелски комплекс , не е Шератон и ако искате подобни условия си взимате квартира.Всяка една стая може да стане удобна и уютна за обитаване , ако сами положите усилия за това.Ако не чистите и сте мърляви в червата си - еми няма как да ви обещая легла от балдахин и курабийки с хайвер... Все пак всичко е до нагласата.Зависи от блока, в който ще те настанят.Ако си в по-хубавите блокове, няма да имаш кой знае какви грижи, ако си в по-старите ще трябва да се мобилизирате с бъдещите ти съквартирантки в името на една по уютна и чиста стая. that's it.

Etta Place
В началото бе словото

Мнение от Etta Place »

Извинете, в цените на общежитията не са или са включени разходите за ток и вода.
Решила да съм питам по сто пъти дори и глупави въпроси, тъй като от непитане си навлякох допълнителни грижи. Ще съм благодарна ако някой ми отговори
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Не, плащатсе поотделно, но всичко се плаща на касите на СУ в Студентски град.
Касовият бон изглежда долу-горе така:

Наем - 20 лв.
Толпа вода - 8 лв.
Студена вода - 6 лв.
Електроенергия - 5 лв.
---------------------------
Общо: 39 лв.
Facebook
Изображение
vlast_vd
В началото бе словото
Специалност: КН